Gönderen Konu: ufak hasar  (Okunma sayısı 1550 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
ufak hasar
« : Kasım 04, 2012, 00:04:17 »
Merhaba arkadaşlar , eşim bayramdan önce arabayı parkederken sağ arka kapıyı yandaki aracın arka köşesine sürtmüş.  Servis ve autoking boyanacak dedi. Boyalı olmasını sorun etmiyorum tek korkum boyayı tutturamayıp sırıtması. Üzerindeki sürtünme izlerini pasta ile sildim geçti. sadece darbe biraz belli oluyor.

Toyota Club Türkiye

ufak hasar
« : Kasım 04, 2012, 00:04:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
Ynt: ufak hasar
« Yanıtla #1 : Kasım 04, 2012, 00:26:07 »
Geçmiş olsun Selçuk Bey... Allah beterinden sakınsın ;) Eğer boya koduna göre yaparlarsa bir sorun olmaz ;)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 04, 2012, 01:05:55 »
Geçmiş olsun Selçuk bey, Müjdat beyin dediği gibi boya kodu olduktan sonra sorun olmaz, yapılan işlemden sonra aracınıza cila attırırsınız boyanmadan kaynaklanan farkıda ortadan kaldırmış olursunuz. Bu arada yan park sensörlerinin de önemi yaşadığınız bu kazadan sonra ortaya çıktı. Aslında ben düşünüyorum yan ve ön tarafa da park sensörü taktırmayı bu tür park etme olaylarında faydalı oluyorlar.
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 04, 2012, 11:29:28 »
Geçmiş olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • Araç: Yaris
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 04, 2012, 13:22:14 »
Geçmiş olsun..Aracınız yeni model gibi duruyor..Renk olayının tutacağını düşünüyorum..
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • Araç: Yaris
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 04, 2012, 13:27:31 »
Geçmiş olsun Selçuk bey, Müjdat beyin dediği gibi boya kodu olduktan sonra sorun olmaz, yapılan işlemden sonra aracınıza cila attırırsınız boyanmadan kaynaklanan farkıda ortadan kaldırmış olursunuz. Bu arada yan park sensörlerinin de önemi yaşadığınız bu kazadan sonra ortaya çıktı. Aslında ben düşünüyorum yan ve ön tarafa da park sensörü taktırmayı bu tür park etme olaylarında faydalı oluyorlar.
:) Bence okadarda değil..Yan-ön-sağ-sol uzay gemisi gibi heryerinde sensör..Ben park sensörünün zararlı bile olacağını düşünüyorum..Fazla alışkanlık yapıyor ve nasıl olsa öter diye bazen dalgınlıkla geriye takmadıgınız zamanlarda (Yokuş aşağı park ederken)Dokundura biliyorsunuz arkadaki araca..Yani kısacası biraz daha dikkatli olalım herşeyi sensörlere bırakmayalım..
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 04, 2012, 15:13:24 »
Açık renk araçlarda renk uyumu zor oluyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 04, 2012, 21:14:42 »
:) Bence okadarda değil..Yan-ön-sağ-sol uzay gemisi gibi heryerinde sensör..Ben park sensörünün zararlı bile olacağını düşünüyorum..Fazla alışkanlık yapıyor ve nasıl olsa öter diye bazen dalgınlıkla geriye takmadıgınız zamanlarda (Yokuş aşağı park ederken)Dokundura biliyorsunuz arkadaki araca..Yani kısacası biraz daha dikkatli olalım herşeyi sensörlere bırakmayalım..
Sensöre bırakmaktan bahsetmedim. Bence sensörler park ederken oldukça faydalı bir ekipman. Ayrıca sadece öten değil mesafe belirten sensörler daha uygun. Ekrana bakma alışkanlığı olduğu için geri vitese takmasanız bile (sizin bahsettiğiniz yokuş durumu vb.) ekranda sensör ekranını görmediğiniz zaman geri vitese ister istemez almanız gerekiyor. Ama sonuç olarak herkesin kendi zevki ve fikri önemli.
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 05, 2012, 22:55:23 »
selçuk  geçmiş olsun kardeş.kardelen ın boyacısı iyi.Bİzim arkadaş gri renk yenı aksa avensisin 2 kapı ve bir çamurluk boyattırdı.Boya farkı yook gibiydi.Baştan kesersin ton farkı olura kabul etmem diye.Buna şükür daha kötüsünden korusun.yarım boyarlar belki.
Gökhan bey versoda 6 tane(4Tane arka 2 tane ön ) park sensörü var.Versoda ahasar gören dokta kör noktada olarak sayılabilir.yan dikiz aynanız ayarı iyi değilse ancak siz kapıların üzerine sensör taktırırsanız görebilirsiniz.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 05, 2012, 22:56:35 »
Geçmiş olsun Selçuk abi.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 06, 2012, 00:17:10 »
Geçmiş olsun, hanımınız kullanmaya devam edecekse boyatmayın bırakın böyle kalsın :)

Renk farkı olmasa bile yeni boyanan kapı ile eski hali arasında ton farkı mutlaka olur. Ama çok sırıtacağını sanmıyorum, tabi ustaya göre değişir.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 06, 2012, 03:55:19 »
Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim. Ali bey hanımın kullanması önemli değil. Kendisi acemi değil ama hepimiz insanız dalgınlığımız olabiliyor. Diyarbakır'da araç kullanmak kolay değildir. Çevredeki arkadaşlarımın baskısı ile şu an boyatmayacağım galiba. ama her an fikrim ve zikrim değişebilir.