0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sevmemek değil. Sonuçta etrafımızda gördüklerimizi aktardık. Aynı iş yerinde yıllarca çalıştığımız ve yüzlerce kez binip kullandığım 98 model megane 2.0 RXT modeli yıllar boyunca sırasıyla rölanti sorunu, cam modülleri arızası, ateşleme arızası, klima arızası, hidrolik direksiyon arızası, kadran arızası, zayıf frenleri ve mecbur kalındığında yapılan ani manevralara karşı zayıf direnci gibi sorunlarla kullanıcısını yeterince sıktı.Megane 1 olarak 2.0 motoru özellikle diğer araçlara nazaran daha zor satılan araçlardır. Bir toyota corollaya nazaran, bir ford focus ya da bir accent'e nazaran daha geç satılan modeldir. Ama elbette bir şekilde satılır.Sonuçta renault yıllardır bu işi yapan, bilinen, kendini bir şekilde ispatlamış bir firma. Yaptığı arabalar yollarda dökülecek değil. Fanatik japonculardan değilim. Ama toyota kullanıpta arızalarından bıktım diyen hiç kimseye rastlamadığım gibi megane kullanıpta isyan eden onlarca kişi gördüm bizzat.
bende fransız arabalarına kıl olurum hatta citroen pug en kıl olduğum arabalarıdır. ama yapmayın arkadaşlar megane 1 gerçekten anlattığınız gibi bir araba değil. frenleri zayıf demişssiniz corollada aşağı kalır yanı yok 4 disk fren var corollada ama megane 1'de arkalar kampana ona rağmen arada ciddi bir fark yok bizzat kullandığımdan biliyorum. rolanti sorunu çoğu alman araçlarındada var. nedeni kalitesiz yakıt dolayısıyla boğaz kelebeği egr valfi diye zımbırtıdan kaynaklanıyor. etrafımda emekli astsubaylar falan çok vardır malum asker kesim genelde reno kullanır daha bakımlı bir megane'nin arıza yaptığını görmedim. ama bir tanıdığında otomatik vitesi sıkıntı yarattı 2 bin tl para harcadı anca düzeldi. araba şans işidir ve megane 1 kesinlikle yukarıdaki fiyata alınır
Sıfır bir corolla arıza yapabilir ama 10 yaşında bir megan hiç arıza yapmamış olabilir; ancak bu istisnadır. Genel istatistikler der ki; sanayideki her 20 renoya karşılık 1 toyota. (o da kullanıcı hatası dır) Daha bayram arefesinde çok sevdiğim bir arkadaşım megane 1.5 dizel 2006 model almış, Kütahyadan G.antepe gelirken yolda yakıt pompası arızalanmış. Ailesi yanında, yollarda...; yani bence klasik avrupa arabası (ben mercedes hariç hepsini bu kategoride görürüm) Durduk yere cam düğmesi ya da klima arızası vs. Bunun farkı bireysel tecrübe olmadan sırf böyle yazmakla fanatik bir iddia gibi duruyor ama şahsen bizzat ben bunu çok yaşadım ve çok iddialar kazandım. arkadaşlar periyodik olarak sahibi oldukları focus, bora, passat, polo, golf araçlarıyla sanayicilerle kanka olurken bile "yok kardeşim ne toyotası yaaa" demekten geri durmadılar.
bende e12 vardı. alırken babam amcam dayımlar herkes al işte toyota söyle böyle diyorlardı. aldım inanın pişman oldum. arabadan hiç mi zevk alınmaz arkadaş. şehir içinde eyvallah ama uzun yolda tam bir faciaydı araba.yanımdan geçen arabadan bile etkileniyordu. 120'den sonra güven duygusu 0. ha şimdi uçtuk uçacaz diyordum. lastiktendir dediler 4 tane lastik aldık yok. ön düzeni bozuktur dediler gittim 0 hata çıktı. sonradan öğrendimki corollada bağımsız süspansiyon yok. virajlarda falan o yüzden arkasını kolayca bırakabiliyor. donanım dersen sol diye aldık full diye geçen arabası toyotanın malum. 8 airbag abs yol bilgisayarı 4 cam otomatik. cd çalar dijital klima. başka bir halt yok. cd çaları zaten track çalıyor ve ses sistemi tam bir facia ne tiz alabiliyorsun ne bas adam akıllı. yol bilgisayarı koymuşlar teyp içinde ekranda ne menzil var ne birşey. dijital klimasında yönlendirmesi bile yok. sırf bu olaylar yüzünden sattım arabayı. opel astra aldım. bu forumda herkes arızalı araba gözüyle bakıyor diye içimde kurt vardı ama şeytan kulağına kurşun benden önceki sahibi adam akıllı bakmış araba. donanımı zaten süper. yağmur sensöründen hava kalite sensörüne kadar var. virajlara kafama göre giriyorum arkasını bırakma diye birşey yok. otobanda yanımdan geçen arabalar ürkütmüyor. mp3 çalar teyp var aux çıkışına kadar hemde. yol bilgisayarındaki menuler süper. menzilim var bc 1 bc2 diye ortalamalarımı görüyorum. yolculuk süresine kadar herşeyi aklında tutabiliyor. motoru corolla kadar olmasada gayet iyi sollamalarda falan sıkıntı yaratmıyor. kısacası bana sürüş keyfi sunuyor. kim ne derse desin corollada bunların hiçbirini bulamazsınız. sanayiye yolumuzda düşmüyor bakımlı araba zaten arıza yapmaz ister fordu ister toyotası opeli mercedesi.