selam arkadaşlar. foruma üye olduğumdan beri aracımın çekiş sorunu rolantide titreşim gibi konularla birkaç konu açmıştım.
aracım 13 yaşında 140 000 de .
öncelikle brc otagaz sistemi: 11 000 km oldu ve bakımdada ayar kaçması olmadan mükemmel tüketim ve performans.
debriyaj değişti ve çekiş yükseldi.
filtre bakımları : yağ - havafiltresi - yağ filtresi - bujiler vs.
fakat genede gidişi , motor gürültüsü gaza biraz geç geçişi - rolantide titreme kalkış ta ve vites değişiminde silkeleme ye benzer aksaklıklar devam etti. ayrıca debriyaja basınca kesilen ses gibi aksaklıklarda mevcuttu. yok motor kulağıdır yok oksijen sensörüdür yok şudur yok budur derken bu site sayesinde toyotronic adında bir özel servisten memnuniyet nidaları duydum ve bende aracımı oraya götürdüm. mithat usta gerçekten cok saygı değer bir insn aracımla çok iyi ilgilendi . motor ayarları ve bakımlarını yaptı buji değişimi filtre tmizliği, gaz klebek bloğu temizliği ve carbon clean uygulaması yapıldı. ayrıca yapılan birşeyler varsa ben bilmiyorum. çünkü şanzımandan tıkırtı ve ses gelmişti. kalkışta titreme yapıyordu. aracı dün aksam teslim aldığımda titreşim minimum düzeyde idi , rolanti gemesi kalmamış ve motor gürültüsü azalmıştı. aracımın ivmelenmesi daha iyi sanki 70 binde aldığım günki hazzı verdi.
bu arada solemek istedğim bir kaç şey var. ben aracımı şanzıman sorunu prizdirek rulmanı ve bilyalar için ötürmüştüm. hatta oradada sesin şanzımandan geldiği tespit edildi. fakat ne olduysa şanzımana dokunulmadan sorun larım giderildi. şimdi 500-1000 km kadar kullanıp tekrar ayar için gelmem soylendi. bu yaptıkları ayarve bakımdan sonra şanzumanlık bi sorun güzükmüyor.
son olarak 100 tl verip çıktım.