Gönderen Konu: Yarisin baskı balatası bu kadar pahalımı??  (Okunma sayısı 2365 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB-
Yarisin baskı balatası bu kadar pahalımı??
« : Ekim 31, 2012, 23:29:55 »
Merhaba Arkadaşlar,
2006 model yeni kasa yarisim var. Dün yarisimi baskı balata değişimi için servise götürdüm bugun itibariyle sonlanacak olan %30 iskontolu kampanya olduğunu söylediler. Fiyat olarak ise işçilik dahil 1250 tl olan baskı balata değişiminin %30 indirimiyle 850 tl gibi bir rakamdan bahsettiler bende baya pahalı bulduğum için sanayiye götürdüm. Hatayda ikamet ediyorum ve buradaki sanayide parça bulunamadığı için dışardan geleceğini söylediler 1 gün bekledim. Bugün telefon açtılar ve parçanın geldiğini ancak uyumlu olmadığını ve temin edemediklerini söylediler. Vesselam aracı yeniden toplatıp servisin yolunu tuttum. Serviste görüştüğüm yetkili arkadaş burada parçanın bulunmadığını cuma gününe geleceğini söylediler. Benim sizlere sorum ise şudur; baskı balatanın ücreti 650 tl işçilik 200 tl çok değilmidir??

Toyota Club Türkiye

Yarisin baskı balatası bu kadar pahalımı??
« : Ekim 31, 2012, 23:29:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
Ynt: Yarisin baskı balatası bu kadar pahalımı??
« Yanıtla #1 : Ekim 31, 2012, 23:38:24 »
merhaba
bence burada fiyattan çok el melekesine bakmak lazım. bu nedenle ben olsam biraz fazla tutsada genede yetkili servisi tercih ederdim zira servis te takılan parçanın 2 yıl, işçiliğin ise 1 yıl garantisi oluyor. bunu dikkate alın derim. sonra tadını alamazsınız.
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 106000
  • Model Yılı: '13
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 01, 2012, 00:50:29 »
500 tl balata ve 200 tl işçilik fiyatı gerçekten çok.Bu fiyata olacaksa gidin serviste garantili yaptırın içiniz rahat olsun.
Ben 10 ay önce 300 yada 350 tl tam hatırlayamadım ( aisin) sete vermiştim 100 tl de ustam almıştı.
Bilginize.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 01, 2012, 01:08:54 »
Merhaba Arkadaşlar,
2006 model yeni kasa yarisim var. Dün yarisimi baskı balata değişimi için servise götürdüm bugun itibariyle sonlanacak olan %30 iskontolu kampanya olduğunu söylediler. Fiyat olarak ise işçilik dahil 1250 tl olan baskı balata değişiminin %30 indirimiyle 850 tl gibi bir rakamdan bahsettiler bende baya pahalı bulduğum için sanayiye götürdüm. Hatayda ikamet ediyorum ve buradaki sanayide parça bulunamadığı için dışardan geleceğini söylediler 1 gün bekledim. Bugün telefon açtılar ve parçanın geldiğini ancak uyumlu olmadığını ve temin edemediklerini söylediler. Vesselam aracı yeniden toplatıp servisin yolunu tuttum. Serviste görüştüğüm yetkili arkadaş burada parçanın bulunmadığını cuma gününe geleceğini söylediler. Benim sizlere sorum ise şudur; baskı balatanın ücreti 650 tl işçilik 200 tl çok değilmidir??
[/quote
Yetkili servise yaptır derim. Önemli bakımları yetkili serviste yaptırmakta fayda var. Ben de tereddütlüyüm ilk defa bakıma giricem Yarisimle. Düşünüyorum nereye gitsem diye. Gönlüm yetkili servisten yana, şimdiye kadar araç hep yetkili servise gitmiş. Ben de ilk defasında yetkili servise götürücem. diğerlerinde başımın çaresine bakıcam. ama ağır bakımları için yetkili servisin yolunu tutucam gibi.
Nothing's gonna change my love for you KARŞIYAKA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: AB-
« Yanıtla #4 : Kasım 01, 2012, 11:53:19 »
Cevaplarıniz icin teşekkürler. dediğiniz gibi buyuk bakimlar icin servise gitmek mantıklı. Sanayideki ustanın getirttigi ve uyumlu olmayan parçanın fiyatıni yazmayı unutmusum. Baski balata 420 tl iscilik 150 tl idi. Hani derler ya keçisi olanin ayağı kırılırmiş, sürüşten zevk almak için bunlarada katlanacaz artık. Herkese keyifli sürüşler. Teşekkürler.