Anıl bey; Ayrıntılı anlatım için teşekkürşer.
Eski arabama (2001 Seat Cordoba) pütür yapttırmıştım ve faydasını görmüştür.
Bu konuda düşünceniz nedir?
Levent bey bence pütür uygulaması gerekli. ancak bazı noktaları iyi anlamak gerek. ben fazla para yatırmamak için çok özenmedim.
ses kaynağı lastik deriz ancak araç üzerindeki metallerinde ses yapabileceğini düşünmeyiz. her çukurda her kötü yolda arabanın içindeki sesler daha çok metal sesi oluyor. araba bir teneke kutu gibi.
eğer tenekenin sesini kesecekseniz firex denen yapışkanlı ve açık gözenekli ürünü kullanmanız gerek. firex metale yapışarak titreşmesini önleyeektir. sesin biraz daha tok gelmesini sağlayacaktır. ve açık hücreli olduğu için içinde özellikle orta yüksek frekansları tutacaktır.
ziftli keçe ise çok basit bir sanayi artığı. zift üzerine artık mazemeleri toplamışlar. ama yinede ses konusunda iş görüyor. çoğu döşemeci ses yalıtımı deyince sadece keçeyi döşer bırakır.
oysa sessiz bir araçta farklı noktalarda farklı malzemeler kullanılıyor. motor bölümü için , bagaj için ve taban için farklı özellikle malzemeler var. ses kesmek için sesi yutabilen ağır petrol ürünleri kullanılıyor.
yani başta dediğim gibi kolay bir iş değil. ben kendi çapımda araştırmıştım. toyotanın yol sesinin çok olduğunu bildiğim halde aldım. bence keçe iş görür.
keçeyi kapladığınız alandan daha boğuk bir ses geliyor. ben özellikle kabin içinde tamburun kabine bakan kısımlarına öneririm. yapabilirseniz tabanı döşetebilirsiniz.kapı içlerinede incesini yapıştırabilirsiniz. sizin aracınız yeni. yalıtımsız dediğiniz arabada birçok noktada yalıtım vardır. ancak arabayı hafifletmek için fazla kullanmamışlar..
aracın altına özellikle ses kesmesi için yapılmış pütürlerden yaptırabilirsiniz. tabiki mucize beklemeyin, toyota zaten çürümeyi önlemek için fabrika çıkışlı bişeyler yapmış. sizin tekrar yapacağınız teneke etkisini azaltır. bu düz yoldaki değil bütürlü yoldaki aşırı sesleri azaltır..
bunların hepsi sizlerinde araştırıp görebileceğiniz şeyler. ben uzmanı değilim elbette... araştırdığım konuları kendimce özetleyerek yazmaya çalıştım.