Gönderen Konu: 2012 Corolla ses yalıtımı  (Okunma sayısı 7691 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Ynt: 2012 Corolla ses yalıtımı
« Yanıtla #20 : Kasım 25, 2012, 11:40:12 »
ben telefonum ile aynı koşullarda ölçüm yaptım. yaklaşık 45 desibel ses var aracımın içerisinde. tabiki tam ölçmek zor. 105km hız, günün aynı saatinde tamamen aynı koşullarda.. 105 kmh hızdan sonra motor devrinden dolayı 47 48 desibel ses oluyor.

arabamın davlumbazlarını ziftli keçe ile kapladım. ayrıca ön bölümü ve vites altınıda kapladım. arka tekerlerin iç kabine bakan kısmına bu keçeyi döşedim. birde arka koltuk altına koydum. ayrıca dışardan teker davlumbazı ile metal arasına keçeyi yerleştirdim. birde sol ön tekerin bulunduğu metal parçası ile arayı doldurdum. yaklaşık 4 metrekare kullandım.
motor sesi içinde göğüsün arkasına ve gösterge paneli altına döşedim.

aynı evde 99 opel astramız var. ama bukadar uğraşmama rağmen onun kadar sessizleştiremedim. opelin içinde yaklaşık 40 41 desibel ses oluyor. bu ses seviyesi motorun sesini hiç duymadığımız için çok düşük. ve almanlar tabanı çok kalın ve ağır bir malzeme ile kaplamış. yol sesi çok az. üstelik opelin lastikleride kalın.. ona rağmen sesi çok az.

yaklaşık olarak 3 db ses farkı kulağa iki kat fark varmış gibi gelir. yani opelin iç sessizliği benim aracımın yarısı kadar.

eğer yalıtım düşünürseniz, döşemeleri sökmeden paspas altına bu keçeden döşeyebilirsiniz. özellikle bagaj kısmı çok önemli. birde tamburların kaliteli olması lazım ki toyotada arkada tambur dahi konulmamış..
Anıl bey; Ayrıntılı anlatım için teşekkürşer.
Peki, bu amaca yönelik en büyük etkiyi hangisi olmuştur? Bagaja keçe mi? Davlumbazlara keçe mi?.......
Yaptığınız işi resimlediniz mi acaba? Uygulamanın nasıl olduğunu kafamda canlandıramıyorum.
Alta pütür attırmanun faydası olacağını sanıyoruym.
Eski arabama (2001 Seat Cordoba) pütür yapttırmıştım ve faydasını görmüştür.
Bu konuda düşünceniz nedir?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 25, 2012, 11:40:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 25, 2012, 14:08:00 »
Anıl bey; Ayrıntılı anlatım için teşekkürşer.
Eski arabama (2001 Seat Cordoba) pütür yapttırmıştım ve faydasını görmüştür.
Bu konuda düşünceniz nedir?

Levent bey bence pütür uygulaması gerekli. ancak bazı noktaları iyi anlamak gerek. ben fazla para yatırmamak için çok özenmedim.
ses kaynağı lastik deriz ancak araç üzerindeki metallerinde ses yapabileceğini düşünmeyiz. her çukurda her kötü yolda arabanın içindeki sesler daha çok metal sesi oluyor. araba bir teneke kutu gibi.
eğer tenekenin sesini kesecekseniz firex denen yapışkanlı ve açık gözenekli ürünü kullanmanız gerek. firex metale yapışarak titreşmesini önleyeektir. sesin biraz daha tok gelmesini sağlayacaktır. ve açık hücreli olduğu için içinde özellikle orta yüksek frekansları tutacaktır.
ziftli keçe ise çok basit bir sanayi artığı. zift üzerine artık mazemeleri toplamışlar. ama yinede ses konusunda iş görüyor. çoğu döşemeci ses yalıtımı deyince sadece keçeyi döşer bırakır.
oysa sessiz bir araçta farklı noktalarda farklı malzemeler kullanılıyor. motor bölümü için , bagaj için ve taban için farklı özellikle malzemeler var. ses kesmek için sesi yutabilen ağır petrol ürünleri kullanılıyor.

yani başta dediğim gibi kolay bir iş değil. ben kendi çapımda araştırmıştım. toyotanın yol sesinin çok olduğunu bildiğim halde aldım. bence keçe iş görür.
keçeyi kapladığınız alandan daha boğuk bir ses geliyor. ben özellikle kabin içinde tamburun kabine bakan kısımlarına öneririm. yapabilirseniz tabanı döşetebilirsiniz.kapı içlerinede incesini yapıştırabilirsiniz.  sizin aracınız yeni. yalıtımsız dediğiniz arabada birçok noktada yalıtım vardır. ancak arabayı hafifletmek için fazla kullanmamışlar..

aracın altına özellikle ses kesmesi için yapılmış pütürlerden yaptırabilirsiniz. tabiki mucize beklemeyin, toyota zaten çürümeyi önlemek için fabrika çıkışlı bişeyler yapmış. sizin tekrar yapacağınız teneke etkisini azaltır. bu düz yoldaki değil bütürlü yoldaki aşırı sesleri azaltır..

bunların hepsi sizlerinde araştırıp görebileceğiniz şeyler. ben uzmanı değilim elbette... araştırdığım konuları kendimce özetleyerek yazmaya çalıştım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Kasım 25, 2012, 14:37:45 »
Levent bey bence pütür uygulaması gerekli. ancak bazı noktaları iyi anlamak gerek. ben fazla para yatırmamak için çok özenmedim.
ses kaynağı lastik deriz ancak araç üzerindeki metallerinde ses yapabileceğini düşünmeyiz. her çukurda her kötü yolda arabanın içindeki sesler daha çok metal sesi oluyor. araba bir teneke kutu gibi.
eğer tenekenin sesini kesecekseniz firex denen yapışkanlı ve açık gözenekli ürünü kullanmanız gerek. firex metale yapışarak titreşmesini önleyeektir. sesin biraz daha tok gelmesini sağlayacaktır. ve açık hücreli olduğu için içinde özellikle orta yüksek frekansları tutacaktır.
ziftli keçe ise çok basit bir sanayi artığı. zift üzerine artık mazemeleri toplamışlar. ama yinede ses konusunda iş görüyor. çoğu döşemeci ses yalıtımı deyince sadece keçeyi döşer bırakır.
oysa sessiz bir araçta farklı noktalarda farklı malzemeler kullanılıyor. motor bölümü için , bagaj için ve taban için farklı özellikle malzemeler var. ses kesmek için sesi yutabilen ağır petrol ürünleri kullanılıyor.

yani başta dediğim gibi kolay bir iş değil. ben kendi çapımda araştırmıştım. toyotanın yol sesinin çok olduğunu bildiğim halde aldım. bence keçe iş görür.
keçeyi kapladığınız alandan daha boğuk bir ses geliyor. ben özellikle kabin içinde tamburun kabine bakan kısımlarına öneririm. yapabilirseniz tabanı döşetebilirsiniz.kapı içlerinede incesini yapıştırabilirsiniz.  sizin aracınız yeni. yalıtımsız dediğiniz arabada birçok noktada yalıtım vardır. ancak arabayı hafifletmek için fazla kullanmamışlar..
aracın altına özellikle ses kesmesi için yapılmış pütürlerden yaptırabilirsiniz. tabiki mucize beklemeyin, toyota zaten çürümeyi önlemek için fabrika çıkışlı bişeyler yapmış. sizin tekrar yapacağınız teneke etkisini azaltır. bu düz yoldaki değil bütürlü yoldaki aşırı sesleri azaltır..
bunların hepsi sizlerinde araştırıp görebileceğiniz şeyler. ben uzmanı değilim elbette... araştırdığım konuları kendimce özetleyerek yazmaya çalıştım.
Tecrübelerinizi ve bilgilerinizi aktardığınız için teşekkür ederim.
Ben pütür olayı ile başlamayı düşündüm, ancak pütür uygulayan bayi İstanbulda ve ben de İstanbula hiç gidemiyorum. Kaldı ki gidersem,
en iyi ihtimal 1 tam gün, en kötü ihtimal 2 tam gün araba orda kalması gerekecek. Benim de buna zamanım yok.
Keçe olayına gelince ; Arabama teknik olarak bir kaç ilave yaptın. Araba döşemesinin/yalıtımının basitliğini her aksamında gördüm. (yalıtım o kadar iyi ki, aracın yolcu mahalline fare girdi)
Döşeme altına keçe olayı için, en az 2 gün rahat kafayla, başka işe bakmadan, müsait bir ortamda arabayı dağıtıp toplamak gerekecek.
Bu işe de benim imkanım pek yok. Bakalım.....
Her kış sezonu geldiğinde, pütür olayı gelir aklıma, ancak bir türlü kısmet olmadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 25, 2012, 15:30:07 »
Tecrübelerinizi ve bilgilerinizi aktardığınız için teşekkür ederim.
Ben pütür olayı ile başlamayı düşündüm, ancak pütür uygulayan bayi İstanbulda ve ben de İstanbula hiç gidemiyorum. Kaldı ki gidersem,
en iyi ihtimal 1 tam gün, en kötü ihtimal 2 tam gün araba orda kalması gerekecek. Benim de buna zamanım yok.
Keçe olayına gelince ; Arabama teknik olarak bir kaç ilave yaptın. Araba döşemesinin/yalıtımının basitliğini her aksamında gördüm. (yalıtım o kadar iyi ki, aracın yolcu mahalline fare girdi)
Döşeme altına keçe olayı için, en az 2 gün rahat kafayla, başka işe bakmadan, müsait bir ortamda arabayı dağıtıp toplamak gerekecek.
Bu işe de benim imkanım pek yok. Bakalım.....
Her kış sezonu geldiğinde, pütür olayı gelir aklıma, ancak bir türlü kısmet olmadı.
İstanbulda nerde pütür uygulayan bayi var acaba?
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Kasım 25, 2012, 15:40:53 »
İstanbulda nerde pütür uygulayan bayi var acaba?
Ziebart bayilerinde, (web sitesi şu anda açılmıyor)
ziebart için İstanbul yakınlarındaki yerler
Ziebart 4. Levent

www.ziebart.com.tr
Google+ sayfası
Çelik Cad. No: 57/1
Oto Sanayi 4. Levent, İstanbul
0212 280 1600
Ziebart Merter

www.ziebart.com.tr
Google+ sayfası
Keresteciler Sitesi Akasya Sokak No:21
Merter, Güngören /istanbul