0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Özer bey yalıtımı konsoldan yada benzeri yerlerden gelen tıkırtılar için ücretsiz garanti kapsamında yapıyorlar. Siz yol sesini azaltmak için yalıtım yaptırmak isterseniz ekstra ücret alır servis bilginiz olsun.
Motor sesi için bir şey diyemeyeceğim, bu o motorun teknolojisinin sesi malesef,Fakat lastik sesi için yapılabilecek en etkin ve sonuca ulaşılabilen şey, yumuşak hamurlu lastiğe geçmektir.
Yumuşak hamurlu lastik ile sert hamurlu lastik arasında ne gibi farklar var peki? Yani yolu tutuşunda farklılık olur mu? Islak zeminde fren mesafesi nasıl değişir?. Lastik sesi dişli asfaltta çok geliyor yoksa normal sıcak asfaltta rahatsız edecek derecede ses yok yani o kadar ses normal sayılabilir.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim Tekin Bey. Demek ki aracımın lastikleri ömrünü tamamladığı zaman ilk işim yumuşak lastiklere geçmek olacak. Yakıt konusunun beni o kadar etkileyeceğini düşünmüyorum. Çünkü aracımı genellikle haftasonu kısa mesafelerde kullanıyorum.
ben kendi arabam için biraz yalıtım işlerine girdim , ziftli keçe ile biraz sonuç aldım. içerdeki ses 2 desibel kadar düştü. önceleri beğenmesemde 2 desibel fark gerçekten fark yarattı.onur beye katılıyorum, sonradan yalıtım işi kolay değil. ses kaynağını çözmek lazım
Anıl bey, keçeleri nerelere uyguladınız? Bir de, 2 desibel fark olduğunu nasıl anladınız?