Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Şubat 02, 2026, 12:52:25
Emniyet kemeri hayat kurtarır!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Genel
»
Konu:
Debriyajdan gelen ses
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: Debriyajdan gelen ses (Okunma sayısı 3466 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Bir Toyota Aşığı...
Araç: Corolla
Kan Grubu: AB+
1 kere teşekkür edildi
Debriyajdan gelen ses
«
:
Haziran 26, 2008, 12:20:48 »
Arkadaslar 96 corollamın debriyajına sonuna kadar basıp cekınce surtunme sesı gelıyo fıssst gıbı bısı ama anlayamadım goturucem servıse vakıt bulamadım kolay bısıse gıtmeye gerek yok dıye dusundum vites gecıslerı gayet ıyı fakat sonuna kadar basıp cekerken fısssst dıye cıkan ses daha once yoktu nedır bılen bı arkads daha once basına gelen bı arkadas var mı
Bi soru daha xenon taktırdım arabama 8000k bac markası nasıl ıyımıdır onuda bılmek ıstıyorum sadece pıyasadakı en ucuz xenonmus onu bılıorum:)270ytlye aldım h4 ıyı gunler
All For You COROLLA!!!
Toyota Club Türkiye
Debriyajdan gelen ses
«
:
Haziran 26, 2008, 12:20:48 »
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Kan Grubu: A+
3 kere teşekkür edildi
Ynt: Debriyajdan gelen ses
«
Yanıtla #1 :
Haziran 26, 2008, 12:38:33 »
Selam Gökhan bey,
Toytoda değil fakat bundan önce kullandığım diğer arabalarda bahsettiğiniz sese benzer ses geliyordu.İhtimal olarak prizdirek bilyası olabilir.eğer gerçekten oysa, sesten başka bir zararı yok.
98 Corolla 1.6 GLI Special
Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
gülerek kaybettiklerini ağlayarak kazanamazsın..
«
Yanıtla #2 :
Haziran 28, 2008, 13:00:00 »
Aleyküm selam benim arabada yapıyordu kalkışlarda o sesi prizdirek bilyası dan dediler hiç bir zararı olmaz dediler ben sesden rahatsız olduğum için debriyaj setini komple değiştirdim zanzuman iniyor işçilik 150 ytl set 120 gibi Valeo altım ben.
COROLLA 97 GLİ
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
Kan Grubu: ---
«
Yanıtla #3 :
Haziran 28, 2008, 14:42:21 »
Gökhan bey bende de aynı sorun var ama aynı sesten mi bahsediyoruz bilmiyorum bende ki debriajdan ayağını çekince hani bir yayı gerersiniz bırakırsınız da bi ses duyulur ya aynı bu şekilde bi ses geliyor pedal herhalde bi yaya bağlı ondan geliyor diye önemsememiştim merak ettim şimdi?
96 corolla xei
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #4 :
Haziran 28, 2008, 14:51:19 »
..evet bahsettiğiniz sorunun aynısı bendede uzun zamandır var.mekanik bir sese benzemediği için pek önemsemedim ama aynı sorunun sizdede olması şimdi dikkatimi çekti.sürtünme sesi gibi ama araçla belli bir yol katettikten sonra ses kayboluyor.sanırım debriyaj körüğünü yağlamak gerek,büyük ihtimalle tozdandır diye düşünüyorum.ama zararlı bir durum olduğunuda zannetmediğim için servise gösterme gereği duymadım.sadece rahatsız edici bir ses dediğiniz gibi...debriyajı pompaladıkça dahada belirginleşiyo sanırım ayağımı çerkerken cırrrt
diye bir ses geliyo.buda nazarlık olsun canım ;)haksızmıyım .saygılar.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Bir Toyota Aşığı...
Kan Grubu: AB+
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Haziran 29, 2008, 05:08:03 »
valla banada debriyaj telınden gelıyo gibi geliyor sordum hidrolik sureceksın dedıler ama tam bı gosteremedim
All For You COROLLA!!!
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Genel
»
Konu: