Gönderen Konu: Ön Taraftan gelen rüzgar sesi?  (Okunma sayısı 4070 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Ön Taraftan gelen rüzgar sesi?
« : Ekim 30, 2012, 18:30:06 »
Arkadaşlar öncelikle herkezin geçmiş bayramları kutlu olsun(Kurban ve Cumhuriyetimiz)..Bayramda  İstanbul-Tekirdağ / Tekirdağ-Marmara ereğlisi-İstanbul ve İstanbul-Silivri Seyahatları yaptık..Araçta ilkinde 3 ikinici yolculukta 5 kişi idik..Aracın kliması ve fanı kapalı hatta hava gelen yerlerin hepsini kapattık ve dış sirkülasyonda kapalı iken yani hava gelecek heryer kapalı iken ön taraftan hafif bir rüzgar sesi geliyordu sanki ön cama üfleyen klima peteğinden geliyor gibiydi..Ama sesin nerden geldiğini çözemedik(El ile kontrol ettik hava akımı yoktu)..Hafif bir rüzgar sesi..Hızım 120-150 arası idi ama sanki 100 gibide ses geliyordu..Aracım Yaris 1.4 D-4D 2008 model Terra.Bu ses diğer araç veya yaris lerde mevcutmu?Veya bu sesin sebebini bilen arkadaşlar varmı?Şimdiden Teşekkür ederim..
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''

Toyota Club Türkiye

Ön Taraftan gelen rüzgar sesi?
« : Ekim 30, 2012, 18:30:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Ön Taraftan gelen rüzgar sesi?
« Yanıtla #1 : Ekim 31, 2012, 16:10:43 »
Cam rüzgarlıı takılı ise onlar ses yaparlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Kasım 01, 2012, 18:41:24 »
Cam rüzgarlıı takılı ise onlar ses yaparlar.
Takılı değil.Sanki ön camın Altından geliyor :) Ön cama üfleyen peteğin içinden geliyor sandım ama ses gelirken oraya elimi koydum rüzgar gelmiyordu..Benim merak ettiğimi otobanda diğer yaris lerde bu ses varmı?Bu ses öyle aman aman değil..Yani ilk başta fan üflüyor gibi geliyor fanları kapayınca fark ettim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 12, 2012, 15:19:09 »
2010 corolla ve 2012 yaris'te cam rüzgarlığı takılı olduğu için 100 km üzeri hızlarda bu ses vardı.

2007 corolla da yoktu.

Bakımda servise danışmakta fayda var. İzolasyona bir müdahalede bulunabilirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 12, 2012, 15:23:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Kasım 12, 2012, 18:11:13 »
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=47265.0;topicseen

Sanırım aynı sorun ve çözümü.
Metin bey,teşekkür ederim.Bu konuyu inceledim ama farklı bir model oldugu için sökmedim..Farklı yerlerde araştırdım ve sorunun genel anlamda yaris lerin böyle olduguydu..O yüzden önemsemiyorum artık..Nekadar ekmek o kadar köfte olayı sanırım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 12, 2012, 18:59:24 »
Arkadaşlar öncelikle herkezin geçmiş bayramları kutlu olsun(Kurban ve Cumhuriyetimiz)..Bayramda  İstanbul-Tekirdağ / Tekirdağ-Marmara ereğlisi-İstanbul ve İstanbul-Silivri Seyahatları yaptık..Araçta ilkinde 3 ikinici yolculukta 5 kişi idik..Aracın kliması ve fanı kapalı hatta hava gelen yerlerin hepsini kapattık ve dış sirkülasyonda kapalı iken yani hava gelecek heryer kapalı iken ön taraftan hafif bir rüzgar sesi geliyordu sanki ön cama üfleyen klima peteğinden geliyor gibiydi..Ama sesin nerden geldiğini çözemedik(El ile kontrol ettik hava akımı yoktu)..Hafif bir rüzgar sesi..Hızım 120-150 arası idi ama sanki 100 gibide ses geliyordu..Aracım Yaris 1.4 D-4D 2008 model Terra.Bu ses diğer araç veya yaris lerde mevcutmu?Veya bu sesin sebebini bilen arkadaşlar varmı?Şimdiden Teşekkür ederim..

Bir dahaki sefere bu süratlerde seyrederken silecek süpürgelerine dikkat ediniz, en ufak bir kıpırdama dahi rüzgara fazlasıyla maruz kaldıklarının göstergesi olur. Daha düşük profilli silecek süpürgelerine geçerek sorunu çözebilirsiniz.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Kasım 12, 2012, 20:22:17 »
Bir dahaki sefere bu süratlerde seyrederken silecek süpürgelerine dikkat ediniz, en ufak bir kıpırdama dahi rüzgara fazlasıyla maruz kaldıklarının göstergesi olur. Daha düşük profilli silecek süpürgelerine geçerek sorunu çözebilirsiniz.
Olabilir Tekin bey,silecekleri yeni takmıştım..Bir ara silecekleri çıkartıp öyle deniyim(Yağmur yokken tabi :) )..Teşekkür ederim..