Gönderen Konu: Mazda 3 Dizel Aldım  (Okunma sayısı 25516 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Mazda 3 Dizel Aldım
« : Ekim 30, 2012, 12:54:30 »
Forumda aktif biri olmasamda devamlı okuyan bir üyeyim. Uzun süredir dizel bir araç bakıyordum.Forumda yazan Corolla Turbo ve yağ yakma problemlerinin gözümde büyümesinden dolayı başka bir markaya yöneldim ve yine merakla takip ettiğim Mazda 3 dizel touring 21 000 km deki aracı bayram arifesinde aldım.
Şu günlerde araç a alışmaya çalışıyorum. Corolla dan sonra artılarını ve eksilerini tecrübelendikten sonra paylaşabilirim.
Mazda 3 1.5G Skyactiv Power

Toyota Club Türkiye

Mazda 3 Dizel Aldım
« : Ekim 30, 2012, 12:54:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Fanatik Toyotacı
  • ****
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
Ynt: Mazda 3 Dizel Aldım
« Yanıtla #1 : Ekim 30, 2012, 12:58:02 »
paylaşımlarınız bekliyoruz,hayırlısı olsun güle güle kullanın
mazda 3'te hep gözüm vardır çok iyi otomobil yaa
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Mazda 3 Dizel Aldım
« Yanıtla #2 : Ekim 30, 2012, 13:22:30 »
Hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız sürüşler dilerim...İki gün önce gazetede okuduğum yazıda ingilterede 200.000 araç üzerinde yapılan testlerde en sorunsuz araç mazda sonra mercedes arkasınada hemen toyota geliyordu..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 7 kere teşekkür etti
Ynt: Mazda 3 Dizel Aldım
« Yanıtla #3 : Ekim 30, 2012, 14:26:32 »
Kazasız belasız güle güle kullanmanız dilekleriyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
Ynt: Mazda 3 Dizel Aldım
« Yanıtla #4 : Ekim 30, 2012, 15:33:37 »
Onur bey hayırlısı olsun kazasız belasız ve keyifli sürüşler dilerim... yakıt değerleri ve kısa bir araç değerlendirmesi alabilirmiyiz sizden zahmet olmazsa?
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 254 kere teşekkür etti
  • 720 kere teşekkür edildi
Ynt: Mazda 3 Dizel Aldım
« Yanıtla #5 : Ekim 30, 2012, 15:46:42 »
Mazda iyidir , hayirli olsun.  kesinlikle sorun çikartmayacaktir. Ancak bunun sorunsuzluğu eski teknolojileri sağlamlaştirmasindan kaynaklaniyor. Biraz çok yakmayi tercih edip sorun çikarmayacak bir araç almişsiniz. Tercih meselesi. Yoksa multijet arabalarda iyidir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Mazda 3 Dizel Aldım
« Yanıtla #6 : Ekim 30, 2012, 16:28:33 »
Arkadaşlar öncelikle teşekkür ederim.

Öncelikle şunu belirtmek isterimki teknik anlamda araçlar için yeterli bilgiye sahip değilim ama yinede tecrübelerimi paylaşabilirim.

Corolla 2008 comfort benzinli aracı 23 000 km de almıştım ve 31 000 km de prins marka lpg taktırdım.58 000 km gibi bir değerde satışını yaptım.

Malesef az yaksın diye taktığım lpg  bir süre sonra bende korku haline geldi ve bir türlü üstümden atamadım. Dizel arayışına geçtim önceliğim Corolla idi ama dizel hakkında çok fazla kötü yorum vardı.
Uzun süre Mazda 3 sıfır araç baktım , bir ara Bp kampanyası vardı ve dizel araçlara 5000 tl indirim yapılıyordu , o durumda bile impressive 57 000 gibi bir rakama geliyordu. Bende biraz beklemeye karar verdim.
Bayram öncesinde Sahibinden.com da İzmir de bir adet Mazda 3 touring dizel satılık vardı gidip denedim aracı , kazasız kusursuz bir araçtı.Nasıl olsa mazda nın 2nci eli zayıf , satamaz fiyatı düşer diye bekledim ama satıcı o hafta içi aracı sattı.Nerdeyse gözlerim doldu :) . Bu benim mazda ya karşı olan satılamaz araç ön yargımıda değiştirdi.

Bende ciddi anlamda aracımı satıp Mazda 3 almaya karar verdim. Hızlı olmalıydım çünkü bayram üstü araçsız kalabilirdim.Aracımın ilanını sahibinden.com a verdim. İşte o zaman Corolla nın ne kadar değerli bir araç olduğunu anladım.Telefonlarım hiç susmadı,resmen bezdim telefonlardan. Ertesi gün bir aile dostumun kardeşine sattım aracı. Aldığım fiyattan daha pahalıya sattım Corollayı.O sırada 2011 model 20 800 km de touring dizel mazda 3 buldum ve aldım.Yaklaşık bir haftadır araç bende.Daha öncede 3 test sürüşü yapmıştım.

- İç hacim olarak Corolla daha geniş bir araç.
- Bagaj hacmi ve bagaj ağzının genişliği olarak Corolla daha iyi.
- Corolla da arka koltukların oturma kısmı geriye doğru daha geniş.
- Corollanın göstergeleri daha sade ve anlaşılır ( ya da bunu bana alışkanlıklarım söyletiyor. ), Yol bilgisayarı daha kullanışlı .
- Dış görüntü olarak ben Mazda 3 ü daha çok seviyorum ama çevremdekiler hep Corolla daha mı iyiydi diyorlar
- Şu an ki hesaplarıma göre tabiki burda ben daha Mazda 3 ün sürüş stiline alışamadım , yaklaşık 500 km karışık yol yaptım ve Mazda 3 dizel olarak 6.1 gösteriyor.Corolla da ise Benzin+lpg ile 8.5 gibi bir rakam yakalıyordum.
- Sorunsuzlukda Corolla bana hiç bir masraf çıkarmadı sadece bakımlarda servise uğradım, umarım aynı durumu Mazda3 de de yaşarım.
- Motor gürültüsü olarak benzinli Corolla düşük viteslerde sessizdi ama malesef 120 ve üstünde inanılmaz şekilde bağırıyordu ve uzun yolda rahatsız ediciydi. Dizel Mazda3 ise düşük viteslerde Corolla dan daha gürültülü ama hız ve vites artıkça farkını bariz ortaya koyuyor ve sessizlleşiyor.Bu arada Mazda 3  6 ileri vites Corolla ise 5 ileri vites.
- Yol ve rüzgar sesinde Mazda3 ün yalıtımını daha iyi buluyorum.
- Yol tutuş a gelince ben Mazda 3 ün içinde kendimi kesinlikle daha güvende hissediyorum.Virajlarda araç kendisini topluyor ve daha az savuruyor.
- Corolla nın en beğenmediğim yanı İzmir çevre yolundaki rüzgardan çok fazla etkilenmesi , bazen araçı şeritten savurucakmış gibi güvensizlik hissi veriyor ve rüzgar aracı tutuyor gibiydi.Fakat Mazda3 de kesinlikle böyle bir durum yok ,Mazda3 kesinlikle hızlandıkça daha çok güven veriyor.Benim burdaki görüşüm Mazda3 sanki yarı alman yarı japon gibi.
-Corolla da aynaların ayarını yapmak için L/R ve yön düğmelerini bulmak için uğraşıyordum , Mazda3 de daha ulaşılabilir ve kolay bir yerde.
-Mazda3 ün anahtar girişinde ışık var ve rahatça bulunuyor.
-Corolla nın yedek anahtarının orjinalinde farkı yok bu çok iyi ama eski sitil bir anahtar ,  Mazda3'ün ilk anahtarı daha iyi sustalı ,bagaj ı açabiliyor fakat yedek anahtarı tarih öncesi çok kötü bir düz anahtar.
-Mazda3 ün karartılmış aynası benim için vazgeçilmez şu an
-Mazda3 ün Abs si Corolla gibi çabuk devreye girmiyor.
-Mazda3 Touring donanımın Çelik jant , Otomatik yanan farlar , Yağmur sensörü ,Acil frenlerde 4 lü yakma , şerit değiştirmede kısa sinyal ,Otomatik klima,Hız kontrol sistemi,Elektrikli açılıp kapanan yan aynalar,Dinamik Stabilite Kontrolü (DSC) ve Çekiş Kontrol Sistemi (TCS) gibi artı özellikleri var.

Aklıma gelenler şu an için bunlar.



Mazda 3 1.5G Skyactiv Power

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Ynt: Mazda 3 Dizel Aldım
« Yanıtla #7 : Ekim 30, 2012, 18:40:41 »
Hayırlı olsun aracınız, eminim aracı kullandikca daha çok seversiniz. Arada yeni yorumlarınızı görmek isteriz.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: Mazda 3 Dizel Aldım
« Yanıtla #8 : Ekim 30, 2012, 20:28:58 »
Hayırlı olsun güle güle kullanırsınız inş.
Bende maz 3 ü çok beğeniyorum ikinci eldede araştırdım fiyatlarıda arabalarda çok güzel. Mazda ile ilgili hiç bir tecrübem yok fakat görüntü ve araç hakkında yaplan yorumlar çok olumlu cezbedici geliyor bana.
sizin aracınız sedanmı hb  mi? sedanları daha hoş duruyor.
Aracı kaça almıştınız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Mazda 3 Dizel Aldım
« Yanıtla #9 : Ekim 30, 2012, 23:15:33 »
2011 Dizel touring 21000 km 46 500 tl ye aldım
Mazda 3 1.5G Skyactiv Power

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
  • Toyota is my life...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Mazda 3 Dizel Aldım
« Yanıtla #10 : Ekim 30, 2012, 23:21:21 »
hayırlı olsun
2012 toyota corolla 1.33 comfort kar beyazı + LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: Mazda 3 Dizel Aldım
« Yanıtla #11 : Ekim 31, 2012, 00:03:31 »
fotoları da görmek isteriz