Gönderen Konu: avensis vs mondeo?  (Okunma sayısı 8110 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Auris A/T
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
avensis vs mondeo?
« : Ekim 29, 2012, 20:09:18 »
merhabalar,

avensis 2.0 premium cvt mi? yoksa mondeo 2.0 ecoboost selective powershift mi? ikisi de olursa lpg takılacak daha alınır alınmaz.

nacizane görüşüm şu anda mondeo diyor. gerekçeleri : 240 bg 340 nm tork olması ve torkunun %95 ini daha 1500 d/d' de gösteriyor olması, donanım açısından kopmuş durumda olması. powershift şanzımana geçmiş olması ki dsg ile aynı teknoloji, ecoboost yeni ödüllü motor. öte yandan, kemikleşmiş bir efsane avensis, 7 ileri cvt ve vvt-i ve lpg uyumu ancak sadece 152 bg. değerli görüşlerinizi sadece bu iki aracın karşılaştırması için verirseniz çok sevinirim.

not : "bence accord al", "o paralara ikiside alınmaz" gibi yorumları başka konularda tartışırız umarım. çok teşekkür ederim.
2010 Auris A/T Elegant + Nav + Body Kit + Deri + Krom + Mugen Logo + Snowflakes Jant

Toyota Club Türkiye

avensis vs mondeo?
« : Ekim 29, 2012, 20:09:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: avensis vs mondeo?
« Yanıtla #1 : Ekim 29, 2012, 22:01:49 »
Tabiki avensis. Zannediyorum bir kaç yıl kullanıp satmayacaksınız, öyleyse bir etrafınıza bakın 2 yıllık ford mondeolara ve 2 yıllık avensislere, başka hiçbir şey söylemeye gerek yok. Fordun ne mal olduğunu garantisi bitince anlıyorsunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Auris A/T
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 29, 2012, 22:06:11 »
evet, kesinlikle haklısınız bu konuda. ikinci elde de avensis çok faydalı cebe. teşekkür ederim yaklaşım için.
2010 Auris A/T Elegant + Nav + Body Kit + Deri + Krom + Mugen Logo + Snowflakes Jant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota is my life...
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 29, 2012, 22:12:16 »
mantığım mondeo
gönlüm avensis
içimden bi ses de accord diyor...
2012 toyota corolla 1.33 comfort kar beyazı + LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Auris A/T
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 29, 2012, 22:15:58 »
accord beni de gıdıklıyo alttan alttan :) 2.4 ve 2.0 arasında inanılmaz performans farkı hissettim, artık 2.0 cezbetmiyor maalesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota is my life...
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 29, 2012, 22:23:59 »
:D
2012 toyota corolla 1.33 comfort kar beyazı + LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 29, 2012, 22:31:50 »
Hakkınızda hayırlısı öncelikle.

Sizin anlattıklarınıza göre ve beklentilerinize göre istediğiniz güçlü bir araç.Yukardada belirtildiği gibi kısa vadeli değil uzun vadeli olacak bu alacağınız aracı kullanmanız.Uzun süre kullanımdan sonra ikince elde  siz bu aracı satmak istediğinizde mondeonun elinizde kalma ihtimali çok zayıf bir ihtimal belki avensis kadar kolay satılmayacaktır fakat sizin isteklerinize göre ve mondeonun gücünü paylaşmanızdan sonra mondeodan alacağınız keyif zannetmiyorumki avensisi aratsın.Mondeonun heybetinin yanı sıra sizin belirttiğiniz gücü yeter. Toyota avensis kemikleşmiş bir araç olabilir fakat mondeonun heybeti bence çok farklı.
Mademki uzun vade ve güç performans bence mondeo.
Özellikle sahibindene girip baktım inceledim:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Auris A/T
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 29, 2012, 23:12:10 »
mondeonun dış görüntüsü, iç dizaynı ve malzeme kalitesi de üst düzey görünüyor. şimdi kasa da değiştirecek mondeo belki fiyatlarda düşer. uzun vadede keyifle binilecek, gittiği yerde saygı görecek bir araç mondeo bencede. ben de sahibindene girdim, bu mondeodan 8 tane var, avensisten 1.8 olanından çok sayıda var hem de sıfır ayardında, 2.0 da mondeoya göre baya fazla. mondeo 80000 tl alınsa, 4-5 sene sonra 50000 verirler en fazla diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ekim 29, 2012, 23:15:45 »
Siz sıfırmı almayı planlıyorsunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 30, 2012, 00:10:27 »
Evet haklısınız mondeo şuanda donanım olarakta motor olarakta toyotadan üstün. Fakaaaat en önemli husus bu ecoboost motordan nasıl güç alınıyor. Yazılım + turbo. Turbolu aracın ömrü malesef basınçtan kaynaklı biraz daha azdır evet tork ve güç azımsanamayacak kadar fazla ve iştah kabartıcı ama ford sorun çıkarttığı zaman 1 tane çıkartmıyor domino gibi 1 ile başlayıp 3-5-7 gibi katlarla devam ediyor ve buda belli 3-4 seneden sonra büyük sorunlar demek ve fordun yazdığı yakıt tüketimleri pek sağlıklı olmuyor nasıl yani derseniz verilen yakıtın 0.5 litre daha fazla yakma olayı muhtemel bir olay. Ama alınabilecek bir araç kesinlikle marka fanatikliği yapmak  istemiyorum param olsa bu kadar detaya girmeden düşünsem kesin ford 1.6 ecoboost alırım (kendim için diyorum). Ayrıca herkesin dediği gibi 2. el ve ömür olayı biraz sıkıntılı ford da. Avensise dikkat ettiyseniz 2.0 motordan 152 çıkartıyor evet 2.0ı duyup 152 az diyorsunuz ama bu hpde kısma olayı toyota da sadece ama sadece benzin ve yakıt tüketimi için izlenen bir yol eğerki aynı motordan sınırlar zorlanmadan yeni bir yazılım yapılırsa 200hpyi çok ama çok rahat görecek bir motor çünkü biliyorssunuz ki toyota t-sportta 1.8 motordan 193 hp çıkartıp dünyanın en iyi 3. verimli motoru ödülünü almıştı ki bu oran 2.0 motorda çok ama çok kolay bir olay. Ayrıca toyotada verilen değerlerin 0.2-0.3 litre daha altına çekebiliyorsunuz. 2. eli üzmez kolay kolay sıkıntı çıkartmaz ve senelerce sağlam kalabilir :) Bunlar benim gözlemlediklerim seçim size kalmış ama illaki güç istiyorsanız kesinlikle ford ama lpg uyumu turbo beni korkutur açıkçası ve D sınıfı bir araç için lpg olayı olmaması gerek bir olay kanatindeyim. Umarım herşey gönlünüzce olur :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 30, 2012, 00:19:42 »
bir mondeo aşığı olarak şunu söyleyeyim 2011 model 2000 tdci powershift mondeo almıştı eniştem yaklaşık 90000tl bayılmışlardı ozaman yıkamacı sol ön çamurluğu çarrptı ve boyandı arabayı 55ooo e zor sattı. Mondeo ikinci eli hariç her yönüyle mükemmel bir araç ama asla sıfırı alınmaz.
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 30, 2012, 10:51:07 »
Bence 2,0 - 2.4 araçlara çıktınız mı kesinlikle 10 sene binmek lazım.2.0 avensisinde değerince satılacağını sanmıyorum.
80 000-90 000 e çıktınızmı bence bir üst sınıfa atlamanın zamanı gelmiştir.mercedes bmw audi
Herşeyi bilmene Gerek Yok. Haddini Bil yeter !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 30, 2012, 10:57:06 »
mondeo daha mantıklı duruyor sanki...
ama öte yandan, turbo motor bu, insanı korkutuyor...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ekim 30, 2012, 19:13:43 »
Benim eniştem mercedes komprasöre lpg taktırmıştı 3 -4 bin lira verdi galiba iyisindenmi neymiş 4 5 yıldır kullanıyor nerdeyse hiç sorun la ilgili bir şey duymadım ve arabası resmen tazı gibi gidiyor okadarda profesyonel yani. benzin ile arasında fark yok benzinli gibi gidiyor ve sıkıntı olarak hiç bir problem yaşamadığını iiyi biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 30, 2012, 19:17:52 »
bir mondeo aşığı olarak şunu söyleyeyim 2011 model 2000 tdci powershift mondeo almıştı eniştem yaklaşık 90000tl bayılmışlardı ozaman yıkamacı sol ön çamurluğu çarrptı ve boyandı arabayı 55ooo e zor sattı. Mondeo ikinci eli hariç her yönüyle mükemmel bir araç ama asla sıfırı alınmaz.

90 bin liraya gider ev alırım yahu  ;) Yazık  o parayı arabaya vermeye ...
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Auris A/T
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 30, 2012, 19:19:29 »
sıfır değil, sıfıra yakın ikinci almayı düşünüyorum, oldukça hesaplı oluyor, daha 10000 km civarlarında daha garantisi, kokusu üzerinde bir araba. söylediğiniz herşey çok mantıklı, özellikle lpg-turbo korkusu, satma zamanı geldiğinde edilecek zarar korkusu... mercedes c180 1.6 otomatik denedim ve şok oldum resmen, araba gitmiyor ya, bildiğin gitmiyor. hımbıl mı hılbıl bir kalkışı var, süratini aldıktan sonra keyifli ama hızlanma hiç çekilmez. avensis 1.8 çok daha iyiydi. lpg'de uyumlu. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sadece-8-200-km-de-avensis-2-0-premium-mds-sifir-full-full-101483653/detay bu fiyata bu araba, 10 sene de bineceksem çok mantıklı gibi.??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ekim 30, 2012, 19:26:20 »
Ben mondeonun arıza verme olasılığı hakkında pek bilgim ve fikrim yok fakat on yıl binilecekse mondeo daha cazip gelmiyormu? İkinci el mondeolar 20 30 binde 60 bin tl ye satılan vardı sahibindende görmüştüm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 30, 2012, 21:19:12 »
Cok zor bi karar ya avensis hayalimdeki makine ama mondeo alinmiycak makine de degil
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...