0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu iş biraz insanın fedakarlık yapması gereken bir konu.Daha önce bakıma gitmiş arkadaşların elindeki faturaya bakıp söylemeleri çok da zor değil ama bunu yapmak için istemek lazım Maalesef bunu yapmıyorlar diye de kimseyi eleştirmek bizim haddimize değil. Ama bu yapıldığı gün daha canlı ve verimli bir forum olacağını tahmin ediyorum.
50 bin bakıma kadar tüm bakım formları ve faturalar elimde mevcut fakat fiyat haricinde ne marka ne de ürüne ait bir kod bulunmuyor. Tek kod stok kodu o da bir işimize yaramaz.
faturada bu bilgiler yazmıyor malesef ......
Stok kodu dediğiniz şey nedir örnek verir misiniz ?
Çok faydalı bir paylaşım oldu. Teşekkür ederim.
şu an yanılıyorsunuz raf kodları onlar seri numarası falan değil stok koltrol la alakalı birşey benim faturalarsa ap ayrı rakamlar var
Ortada yanılan biri var ise onun ben olmadığımı çok iyi biliyorum Mehmet Bey.O kodlar parçanın kodudur. Seri no.su değil. Parçalar o kod üzerinden sipariş geçilir. Sizde demişsiniz zaten stokta var olup olmadığına parça kodu ile bakılır. .Stokta yok ise dışarıdan tedarik edilebiliyorsa edilir.Sizdeki kodları görme şansımız var mıdır ?
tamam o zaman yanılmıyorsan sorun yok.... o kodlar bir diğer bayide hiç bir şey ifade etmeyecek...
Mehmet Bey bu kodlar ile Türkiye sınırları içindeki bütün Yetkili Toyota bayilerinden parça sipariş edebilirsiniz Bana inanmıyorsanız istediğiniz Toyota bayisine teyit ettirebilirsiniz.Sizden halen faturanız üzerinde yazan kodları bekliyorum. Zahmet olmazsa paylaşırsanız memnun olurum.Ek olarak,Ben Türkiye'de üretilmeyen ve satılmayan E11 Corolla G6 modeline ait ön ızgara(panjur) ve ön tampon lipinin parça kodu ( kodları tamamen kendi çabalarımla servise danışmadan buldum ) ile Toyota Gedizler üzerinden Türkiyeye ilk defa girişini yaptırdım. Demek istediğim parça kodları evrenseldir. Bazı ülkelerde (ülkeden ülkeye değişiklik gösterebilir) iyileştirme veya başka bir amaçla ürünler yenilenip parça kodları değişiklik gösterebilir.Yukarıda Serkan Bey paylaşmadan ben kendi imkanlarımla parça kodlarını buldum. Ve gördüğünüz üzere sadece parça kodu değişiklik gösteren tek parça kabin hava (polen) filtresi çıktı. Bunun sebebi ise ürün geliştirilmiş olabilir, Türkiye koşullarına göre uygun bir yapıdaki ürün kullanılabilir vs.Düzenleme:Mehmet Bey sizin aracınız benzinli mi ?
faturalar a ulaşamam şu an da aracım benzinli 1.6 2011 model tamam bu kodlarla sipariş verebilirsiniz.... ama zaten bu kodlar yerine aracın marka modelini söyleseniz bile sipariş verebilirsiniz... benim demek istediğim bu kodlar servis dışında .... sanayide yada herhangi bir parçacıda herhangi bir şey ifade etmez ... aylin beyin istediği aslında o toyota kutulu filtreleri toyota hangi firmaya üretirtiyor o filtrelerin gerçek markası ne toyota mı üretiyor yoksa başka bir firmaya kendimi ürettirtiyor..... istediği seri numarasıda aldığı parça ile servisin taktığının birebir aynı oluğunu teyit etmek için.... bu kodlar(faturadaki stok parça kodları) servis dışında birşey ifade etmiyor...Demek istediğimi umarım anlamışsınızdır... bu kodlarla tabiki haklısınız servisten sipariş verebilir ve dışarda takabilirsiniz