Gönderen Konu: 2011 - Makyajlı kasa Hava/Mazot/Yağ/Polen filtresi detayları !!!  (Okunma sayısı 3378 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Sayın forumdaşlar,
2011 model aurisler için tüm filtrelerini alıp değiştirmek isteyen ( benim gibi ) arkadaşlara bu konu ilaç gibi gelecektir.
Bilgisi olanlardan paylaşmasını rica ederim.

Sorularıma sırasıyla cevap verecek arkaşlara şimdiden çok teşekkürler.

1.Hava Filtresi ;
   Marka/Model
   Seri no
   Fiyat

2.Mazot Filtresi;
  Marka/Model
   Seri no
   Fiyat

3.Yağ Filtresi;
   Marka/Model
   Seri no
   Fiyat

4.Polen Filtresi;
   Marka/Model
   Seri no
   Fiyat

Saygılar
Aylin YILMAZ

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • 24 kere teşekkür etti
Yokmu işin erbabı ? ? ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • 24 kere teşekkür etti
Ynt: 2011 - Makyajlı kasa Hava/Mazot/Yağ/Polen filtresi detayları !!!
« Yanıtla #2 : Kasım 03, 2012, 18:09:38 »
Forumdaki herkesin benim gibi bu konuda bilgisiz olduğunu anladım :) 1 kişide çıkıp anlatmazmı bu konuyu yahuu aslında şuan forumda gerçekten bu bilginin eksikliğini yaşıyoruz demektir bu, hala yorum yok... bakıyorum görüntüleme 85 ama yorum 0 :) hepimiz terkedelim burayı :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 03, 2012, 18:59:30 »
Bu iş biraz insanın fedakarlık yapması gereken bir konu.
Daha önce bakıma gitmiş arkadaşların elindeki faturaya bakıp söylemeleri çok da zor değil ama bunu yapmak için istemek lazım :)
Maalesef bunu yapmıyorlar diye de kimseyi eleştirmek bizim haddimize değil. Ama bu yapıldığı gün daha canlı ve verimli bir forum olacağını tahmin ediyorum.

Ekleme:
Aslında bir servise uğrayıp istediğiniz parçaları belirtip bir fiyat teklifinin çıktısını alabilirsiniz. Ben yurtdışı sitelerden size yardımcı olabilirim ama bazı parçalar Türkiye'ye özel değişik olabiliyor, yani parça kodları tutmayabililiyor

Ben size bulduklarımı yazayım ama emin değilim. Bir Auris kullanıcısı değilim :) Siz teyit ederseniz başka kullanıcılara da yol göstermiş olursunuz.

Hava Filtresi (mesela iki kod var servis hangisini kullanır bilemiyorum)
17801‑0R030   (L)   
17801‑26020   (J)

Yağ Filtresi
04152‑31110

Yakıt Filtresi
23390‑26160

Polen Filtresi
87139‑30040

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 03, 2012, 19:04:40 »
50 bin bakıma kadar tüm bakım formları ve faturalar elimde mevcut fakat fiyat haricinde ne marka ne de ürüne ait bir kod bulunmuyor. Tek kod stok kodu o da bir işimize yaramaz.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Kasım 03, 2012, 19:05:17 »
Bu iş biraz insanın fedakarlık yapması gereken bir konu.
Daha önce bakıma gitmiş arkadaşların elindeki faturaya bakıp söylemeleri çok da zor değil ama bunu yapmak için istemek lazım :)
Maalesef bunu yapmıyorlar diye de kimseyi eleştirmek bizim haddimize değil. Ama bu yapıldığı gün daha canlı ve verimli bir forum olacağını tahmin ediyorum.
faturada bu bilgiler yazmıyor malesef ......
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 03, 2012, 19:28:56 »
50 bin bakıma kadar tüm bakım formları ve faturalar elimde mevcut fakat fiyat haricinde ne marka ne de ürüne ait bir kod bulunmuyor. Tek kod stok kodu o da bir işimize yaramaz.

Stok kodu dediğiniz şey nedir örnek verir misiniz ?

faturada bu bilgiler yazmıyor malesef ......

Toyota Ortaköy ve Toyota Gedizler Tarabya'yı kullanıyorum. Aracım 2000 model EE111 1.3 Terra.  Parça kodu ve fiyat bilgisi faturamda yazıyor.
 Hangi servisi kullanıyorsunuz sakıncası yoksa belirtir misiniz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Kasım 03, 2012, 19:31:52 »
Stok kodu dediğiniz şey nedir örnek verir misiniz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 03, 2012, 19:38:23 »
Bizim istediğimizde tam bu. Çok teşekkür ederim Serkan Bey.

Gördüğünüz gibi parça kodu ve fiyat bilgisi yazıyor.
Benim yukarıda paylaştığım kodlarda tutmayan tek şey kabin hava filtresi. Son 5 hanesi gördüğünüz gibi değişik.
Fatura üzerindeki parça kodu ile telefonla fiyat alabilirsiniz.

Özetle:
Hava Filtresi                    17801‑0R030
Yağ Filtresi                      04152-31110
Polen (Kabin) Filtresi       87139-YZZ08
Yakıt Filtresi                    23390-26160   

Yetkili serviste fiyatlar sabit olmayabilir gün geçtikçe değişebilir. Ayrıca zamanla hatalı olan bir parça iyileştirme yapılarak ürün yenilenebilir ve parça kodu değişebilir. Dışarıdan bu parçayı almak istiyorsak bize gereken tek şey parça kodudur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Kasım 03, 2012, 20:11:32 »
40 bin bakımı hariç hepsini ekledim. 40 bin bakımının formunu taramayı unutmuşum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 03, 2012, 20:40:14 »
Çok faydalı bir paylaşım oldu. Teşekkür ederim.  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Kasım 04, 2012, 01:42:34 »
Çok faydalı bir paylaşım oldu. Teşekkür ederim.  :alkis:
şu an yanılıyorsunuz raf kodları onlar seri numarası falan değil stok koltrol la alakalı birşey benim faturalarsa ap ayrı rakamlar var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 04, 2012, 02:00:49 »
şu an yanılıyorsunuz raf kodları onlar seri numarası falan değil stok koltrol la alakalı birşey benim faturalarsa ap ayrı rakamlar var

Ortada yanılan biri var ise onun ben olmadığımı çok iyi biliyorum Mehmet Bey.
O kodlar parçanın kodudur. Seri no.su değil. Parçalar o kod üzerinden sipariş geçilir. Sizde demişsiniz zaten stokta var olup olmadığına parça kodu ile bakılır. .Stokta yok ise dışarıdan tedarik edilebiliyorsa edilir.
Sizdeki kodları görme şansımız var mıdır ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Kasım 04, 2012, 03:22:29 »
Ortada yanılan biri var ise onun ben olmadığımı çok iyi biliyorum Mehmet Bey.
O kodlar parçanın kodudur. Seri no.su değil. Parçalar o kod üzerinden sipariş geçilir. Sizde demişsiniz zaten stokta var olup olmadığına parça kodu ile bakılır. .Stokta yok ise dışarıdan tedarik edilebiliyorsa edilir.
Sizdeki kodları görme şansımız var mıdır ?
tamam o zaman yanılmıyorsan sorun yok.... o kodlar bir diğer bayide hiç bir şey ifade etmeyecek...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 04, 2012, 03:49:34 »
tamam o zaman yanılmıyorsan sorun yok.... o kodlar bir diğer bayide hiç bir şey ifade etmeyecek...

Mehmet Bey bu kodlar ile Türkiye sınırları içindeki bütün Yetkili Toyota bayilerinden parça sipariş edebilirsiniz :) Bana inanmıyorsanız istediğiniz Toyota bayisine teyit ettirebilirsiniz.

Sizden halen faturanız üzerinde yazan kodları bekliyorum. Zahmet olmazsa paylaşırsanız memnun olurum.

Ek olarak,
Ben Türkiye'de üretilmeyen ve satılmayan E11 Corolla G6 modeline ait ön ızgara(panjur) ve ön tampon lipinin parça kodu ( kodları tamamen kendi çabalarımla servise danışmadan buldum ) ile  Toyota Gedizler üzerinden Türkiyeye ilk defa girişini yaptırdım. Demek istediğim parça kodları evrenseldir. Bazı ülkelerde (ülkeden ülkeye değişiklik gösterebilir) iyileştirme veya başka bir amaçla ürünler yenilenip parça kodları değişiklik gösterebilir.

Yukarıda Serkan Bey paylaşmadan ben kendi imkanlarımla parça kodlarını buldum. Ve gördüğünüz üzere sadece parça kodu değişiklik gösteren tek parça kabin hava (polen) filtresi çıktı. Bunun sebebi ise ürün geliştirilmiş olabilir, Türkiye koşullarına göre uygun bir yapıdaki ürün kullanılabilir vs.

Düzenleme:

Mehmet Bey sizin aracınız benzinli mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Kasım 04, 2012, 16:03:10 »
Mehmet Bey bu kodlar ile Türkiye sınırları içindeki bütün Yetkili Toyota bayilerinden parça sipariş edebilirsiniz :) Bana inanmıyorsanız istediğiniz Toyota bayisine teyit ettirebilirsiniz.

Sizden halen faturanız üzerinde yazan kodları bekliyorum. Zahmet olmazsa paylaşırsanız memnun olurum.

Ek olarak,
Ben Türkiye'de üretilmeyen ve satılmayan E11 Corolla G6 modeline ait ön ızgara(panjur) ve ön tampon lipinin parça kodu ( kodları tamamen kendi çabalarımla servise danışmadan buldum ) ile  Toyota Gedizler üzerinden Türkiyeye ilk defa girişini yaptırdım. Demek istediğim parça kodları evrenseldir. Bazı ülkelerde (ülkeden ülkeye değişiklik gösterebilir) iyileştirme veya başka bir amaçla ürünler yenilenip parça kodları değişiklik gösterebilir.

Yukarıda Serkan Bey paylaşmadan ben kendi imkanlarımla parça kodlarını buldum. Ve gördüğünüz üzere sadece parça kodu değişiklik gösteren tek parça kabin hava (polen) filtresi çıktı. Bunun sebebi ise ürün geliştirilmiş olabilir, Türkiye koşullarına göre uygun bir yapıdaki ürün kullanılabilir vs.

Düzenleme:

Mehmet Bey sizin aracınız benzinli mi ?
faturalar a ulaşamam şu an da aracım benzinli 1.6 2011 model tamam bu kodlarla sipariş verebilirsiniz.... ama zaten bu kodlar yerine aracın marka modelini söyleseniz bile sipariş verebilirsiniz... benim demek istediğim bu kodlar servis dışında .... sanayide yada herhangi bir parçacıda herhangi bir şey ifade etmez ... aylin beyin istediği aslında o toyota kutulu filtreleri toyota hangi firmaya üretirtiyor o filtrelerin gerçek markası ne toyota mı üretiyor yoksa başka bir firmaya kendimi ürettirtiyor..... istediği seri numarasıda aldığı parça ile servisin taktığının birebir aynı oluğunu teyit etmek için.... bu kodlar(faturadaki stok parça kodları) servis dışında birşey ifade etmiyor...Demek istediğimi umarım anlamışsınızdır... bu kodlarla tabiki haklısınız servisten sipariş verebilir ve dışarda takabilirsiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 04, 2012, 19:49:59 »
faturalar a ulaşamam şu an da aracım benzinli 1.6 2011 model tamam bu kodlarla sipariş verebilirsiniz.... ama zaten bu kodlar yerine aracın marka modelini söyleseniz bile sipariş verebilirsiniz... benim demek istediğim bu kodlar servis dışında .... sanayide yada herhangi bir parçacıda herhangi bir şey ifade etmez ... aylin beyin istediği aslında o toyota kutulu filtreleri toyota hangi firmaya üretirtiyor o filtrelerin gerçek markası ne toyota mı üretiyor yoksa başka bir firmaya kendimi ürettirtiyor..... istediği seri numarasıda aldığı parça ile servisin taktığının birebir aynı oluğunu teyit etmek için.... bu kodlar(faturadaki stok parça kodları) servis dışında birşey ifade etmiyor...Demek istediğimi umarım anlamışsınızdır... bu kodlarla tabiki haklısınız servisten sipariş verebilir ve dışarda takabilirsiniz

Servis dışında da orijinal parça tedarik eden yerler yerler mevcut. Sizin dediğiniz gibi dışarıda parça bulmak çok zor olsa gerek.  Bütün orijinal toyota parçalarında üzerinde parça kodu belirtilmiştir
Marka olayına gelirsek bulmak çok ama çok zorlaşır. Filtre elemanları vs çoğunlukla DENSO markadır.  Üzerinde Toyota Parça Kodu bulunmayan Denso Hava Filtresi bulmak çok zor olsa gerek.
Eğer aracımızda orijinal yedek parça kullanacaksak bunun için mutlaka parça kodu lazım. Orijinal parça kodu kullanmayıp after market bir ürün kullanacaksak bile karşılaştırma açısından o ürünlerin açıklama kısmına orijinal parça kodu yazılırki karışıklık, uyumsuzluk sorunların yaşanmasın diye.