0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar merhaba;Toyota ailesine ve sizlerin arasına yeni katıldım. 3 gün önce 2006 Yaris 1.0 terra aldım. Aracı tanıdığımdan aldım, ilk sahibi. Arkadaşım okadar titiz ki anlatamam. Araçta kesinlikle ama kesinlikle hata yok. Şuana kadar servisten başka yere götürülmemiş bir araç. ilk günden bugüne kadar herbir servis tutanakları dosya halinde elimde zaten. Aracın 2 bin km sonra bakım zamanı geliyor. 100 bin km olacak. Sizce servise gitmeye devam etmeli miyim? Yoksa sanayide yine tanıdığım ve bildiğim mesleğinin erbabı bir usta var, ona mı teslim etmeliyim arabamı? (Not Bu arada tanıdığım usta 745 BMW'nin turbosunu söküp tamir edebilen bir usta, serviste 16 bin euro istenmiş. Bilmiyorum ama İzmir'de cesaret edip elleyecek usta yoktur bu adamdan başka).Sonuçta aracım 6 yaşında, artık servis biraz lüks olmaz mı diye düşünüyorum. Hadi 3-4 yaşında olsa servise götürürüm düşünmeden. Bu arada Toyota almakla çok iyi bir iş yapmışım, aracı kullandıkça keyfim artıyor.
Servie 350 tl dışarıda 120 tl en fazla yaptırırsın.Hangisi cebine kafaana uygunsa
Garanti biter özel servise gidilir
kullanıcı kitabında triger kayışımi yoksa zincirmi olduğu gösterir , kayışsa servisten alıp ustana değiştirt.
Hocam zincirmiş. bu arada bir üstte yanlış alıntı yaptım. pardon
zincir olduğuna göre problem yok, manual şanzımansa 100 binde yağını değiştirmek lazım kitabına bak ama 75w90 yarı sentetik veya ful sentetik yağ konacak.