Gönderen Konu: 2011 corolla comfort extra prins lpg sistemi  (Okunma sayısı 3345 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
2011 corolla comfort extra prins lpg sistemi
« : Ekim 26, 2012, 20:20:58 »

Yaklaşık 1 yıldır lpg hakkında araştırma yapıyorum son malum benzin zamları tak etti canıma.aracıma prins marka lpg taktırmayı düşünüyorum.düşüncelerinizi merak ediyorum.

prins yağlamalı keihin enjöktörlü sistem fiyatı:2600 -10 taksit nasıldır?

ankara da daha ucuza yapan yer varmıdır?

Toyota Club Türkiye

2011 corolla comfort extra prins lpg sistemi
« : Ekim 26, 2012, 20:20:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 corolla comfort extra prins lpg sistemi
« Yanıtla #1 : Ekim 30, 2012, 22:12:03 »
aynı marka aracıma 8ay önce brc taktırdım 1500 tl ye çok memnunum prins iyi marka ama bence gerek yok çok daha pahalı araçlara parası olan taktırıyor. seçim sizin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Auris A/T
  • Araç: Auris
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 30, 2012, 22:30:25 »
merhaba, aynı yollardan geçtim prins diye karar kıldım. sonra garantisi bittikten sonra enjektör arıza yapsa 1500 tl, ecu bozulsa 1400 tl gibi efsane ve yarattığı bütün ekonomik faydayı yok edebilme riski olduğunu düşündüm ve brc my11 taktırdım. araç 140 hp üzeri değilse gerek yok diyor bu işin uzmanları. 2600 tl tüp, ekonomi bunun neresinde?
2010 Auris A/T Elegant + Nav + Body Kit + Deri + Krom + Mugen Logo + Snowflakes Jant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Ekim 30, 2012, 23:05:11 »
merhaba, aynı yollardan geçtim prins diye karar kıldım. sonra garantisi bittikten sonra enjektör arıza yapsa 1500 tl, ecu bozulsa 1400 tl gibi efsane ve yarattığı bütün ekonomik faydayı yok edebilme riski olduğunu düşündüm ve brc my11 taktırdım. araç 140 hp üzeri değilse gerek yok diyor bu işin uzmanları. 2600 tl tüp, ekonomi bunun neresinde?

aracınız kaç kuruş yakmakta şuanda?

yorumlara teşekkür ediyorum fakat beni cezbeden noktaları yağlama sistemi,ecusu ve enjektör tepkime süreleri dün ankara 2 yere baktım bi yer aynen süratlı torklu araba kullanmıyorsanız bukadar masrafa gerek yok diyor ben de napıcağımı bilmiyorum brc herkes kullanmakta fakat bi çekiniyorum napıca ben de bilemiyorum kafam çok karıştı bu işte

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Auris A/T
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 30, 2012, 23:21:28 »
şu anda 2.70 tl civarı gaz aldığımda, uzun yolda km'de 20 kuruş, şehir içinde 25-27 kuruş yakıyor. bende uzun süre bineceğim diye sorunsuz olsun başım ağrımasın diye çok prins düşündüm ama o yağlama sistemi valve care ile 3000 tl oluyor sanırım fiyatı :) 2-3 sene sürer sanırım amorti edip avantaj sağlaması diye düşündüm. titremesinden, arıza lambasını yakmasından, performans kaybından, sesinin artmasından korkuyorum. hiçbiri başıma gelmedi çok şükür. prins kullananlar da çok memnun bu arada :)
2010 Auris A/T Elegant + Nav + Body Kit + Deri + Krom + Mugen Logo + Snowflakes Jant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Ekim 30, 2012, 23:40:03 »
aracınız otomatik miş ben dikkat etmedim biraz fazla yakıyor diycektim ki normal aslında iyi rakam yağlamalı sisteme 2600 10 taksit fiyat çektiler tbi bunun muaynesi lpg işletilmesi gibi işlemleri var sizde iyi bilirsiniz.. karar ne olcak vallahi bende bilmiyorum ama prins taktırırsam sonuna kadar zorlarım diye düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 30, 2012, 23:47:01 »
Bence de değmez...İlk ben de diğer arkadaşlar ve sizin gibi çok araştırdım... Neticede Teleflex ya da Prinste karar kıldım.... İnanın  o rakamlara çıkmanıza hiç gerek yok zira BRC zaten işinizi çok rahat görecektir....Taktırın kafanız rahat etsin....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Ekim 30, 2012, 23:53:56 »
Bence de değmez...İlk ben de diğer arkadaşlar ve sizin gibi çok araştırdım... Neticede Teleflex ya da Prinste karar kıldım.... İnanın  o rakamlara çıkmanıza hiç gerek yok zira BRC zaten işinizi çok rahat görecektir....Taktırın kafanız rahat etsin....

aracınız lpg de kaç kuruş yakmaktadır şehir içi birde enjektör sesini duyuyormusun son olarak kışın gaz yememe yada devir saati oynaması gibi sorunlar yaşıyormusun yada yaşayan varmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #8 : Ekim 31, 2012, 00:16:20 »
bencede brc fazlasıyla işinizi görecektir..ancak kafanızın karışması çok normal bende versom için aynı ikilemleri yaşamıştım.nacizhane görüşüm  bu forumda Mehmet Özenç beye danışmanızdır, brc ile ilgili tüm sorularınıza tatmin edici cevaplar verecektir sonuçta bizler uzman değiliz tecrübelerimiz sadece yaşadıklarımızdan veya duyduklarımızdan ibaret..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 31, 2012, 00:38:08 »
aracınız lpg de kaç kuruş yakmaktadır şehir içi birde enjektör sesini duyuyormusun son olarak kışın gaz yememe yada devir saati oynaması gibi sorunlar yaşıyormusun yada yaşayan varmı?

Son zamlardan sonra uzun yolda 18 - 22 krş. arası... Enjektörlerin konumu itibariyle motorun ön tarafına denk gelmesi , motor sesinin enjektör sesini absorbe etmesini de düşünürsek problem yok....Aracım anahtarsız çalışma sistemine sahip olmasına rağmen kışın gaz yememe gibi bir problem yaşamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '03
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 31, 2012, 08:10:55 »
bende brc kullanıyorum ve çok uyumlu araçla..titreme felan yok sıkıntısı yok..ilk çıktığında almıştım mi-7 1700 tl ye..şimdi üst modelleri çıkmış bi sürü..lakin  2011 model araca tüp taktırmak da ne bilim garanti dışı kalmicak mi??  yerinde olsam satıp dizel bi araç düşünürdüm ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '12
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 31, 2012, 10:36:09 »
Ben 2004 model Corolla HB aracıma 2 hafta önce atiker marka sıralı LPG taktırdım, önceki aracımda ( VW Polo ) duyduğum enjektör sesi Toyota da yok. Simit tüp ( 42 lt alıyor ) şehiriçi 440 km , şehirdışı 470 km yaptım. Şu ana kadar 3 depo gaz harcadım, çekişte herhangi bir sorun yok, devir saati ve göstergeler  olması gerektiği gibi çalışıyor. Cardfinans a 11 taksitle 1100 TL ye dolapdere atiker bayii nde monte ettirdim.
Polo 6N1- Polo 6N2- Toyota Corolla-E120 - Audi A3 8P-Toyota Auris E15-Audi A3 8P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Bakış
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 31, 2012, 11:09:50 »
Yiğit Kardeş, sanırım daha kararını veremedin. Bende zamanında çok araştırdım. Araştırınca insanın kafası karışıyor. Birde toyota dostu arkadaşlarımız inceden kendi taktırdığı sistemleri ön plana çıkaran paylaşımlar yapmaya başlayınca kafa tam bulut oluyor.

Türkiye'de bazı fiyatlar değerleri ile değil reklam ve arkasında duran kuruluşlar ile belirlenmektedir. Prıns Lpg Türkiye'de Demirören grubuyla yola çıkmasıyla aslında fiyatı düşmesi gerekirdi fakat düşmedi demek ki kalitesi bu fiyat ve Türkiye'de en pahalı sistem gibi gözüküyor. Son zamanda  prıns ta rekabet sistemi içinde enjektör sistemine yeni uygulama yaparak fiyatı indirmeye çalışıyor. Ama prıns enjektörü ve ecu ile ön plana çıktığını unutmamak gerekir.

Asıl prıns için can alıcı nokta; yağlama sistemi. yaklaşık 500-600 tl gibi bir fark gerekiyor. Bana kalırsa bu para verilebilir. Çünkü benzin değerinde yakıta yağ karışımı sağlıyor ve lpg nin zararlarını en aza indiriyor. Diğer firmaların yağlama sistemi olmayan fiyatları ile kıyaslandığında genel olarak arabasına önem verenler için prıns birinci tercih olması gerekir.
Toyota sevgisi başka.. baba evlat gibi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Auris A/T
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 31, 2012, 18:53:13 »
2600+500 lpg+ valvacare yaglama sistemi.. 3000 tl + 200 işletme.. :-V satarken de kimse arabaya Prins var falan diye 1000 tl fazla vermiyor. Ekonomi için yapılan bir hareket değil bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 31, 2012, 18:55:25 »
bence prins e falan hiç gerek yok.. vvti motorlar zaten lpg ye uyumlu hiçbirinde sorun çıkarmıyor işin eğli bir usta ve gerekli özen sayesinde
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Ekim 31, 2012, 19:11:06 »
Yiğit Kardeş, sanırım daha kararını veremedin. Bende zamanında çok araştırdım. Araştırınca insanın kafası karışıyor. Birde toyota dostu arkadaşlarımız inceden kendi taktırdığı sistemleri ön plana çıkaran paylaşımlar yapmaya başlayınca kafa tam bulut oluyor.

Türkiye'de bazı fiyatlar değerleri ile değil reklam ve arkasında duran kuruluşlar ile belirlenmektedir. Prıns Lpg Türkiye'de Demirören grubuyla yola çıkmasıyla aslında fiyatı düşmesi gerekirdi fakat düşmedi demek ki kalitesi bu fiyat ve Türkiye'de en pahalı sistem gibi gözüküyor. Son zamanda  prıns ta rekabet sistemi içinde enjektör sistemine yeni uygulama yaparak fiyatı indirmeye çalışıyor. Ama prıns enjektörü ve ecu ile ön plana çıktığını unutmamak gerekir.

Asıl prıns için can alıcı nokta; yağlama sistemi. yaklaşık 500-600 tl gibi bir fark gerekiyor. Bana kalırsa bu para verilebilir. Çünkü benzin değerinde yakıta yağ karışımı sağlıyor ve lpg nin zararlarını en aza indiriyor. Diğer firmaların yağlama sistemi olmayan fiyatları ile kıyaslandığında genel olarak arabasına önem verenler için prıns birinci tercih olması gerekir.

mehmet bey çok haklısınız fakat forumda 10 kişiyle konuşmuşumdur gerçekten dediğiniz gibi kafam allak bullak oldu.ama ben yine fazla para verip prinsden yanayım sanki fazla para nın sebeide yağlama sistemi ecu ve enjektörlerdir biraz daha beklemek istiyorum bakalım nolcak birde brc li ve prinsli focusa bindim farklar vardı tabiki arabadan arabaya fark var usta da önemli ama prins çok iyiydi göstergesiyle ve arabanın gidişi ile..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Eğri cetvelden düzgün çizgi çıkmaz
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 31, 2012, 19:13:09 »
Aracıma bu yıl mart ayında tartarini marka lpg taktırdım 10.000 km yaptım hiçbir sıkıntı yok.2010 kasım ayında bahsettiğiniz valve care sistemiyle birlikte 1900 tl istemişlerdi prinse.2000 bin liraya lpg takacağıma bunun dizelini alırım diye vazgeçtim dizel arasında 4000 tl fark vardı 300 tl ruhsata işletme lpg işinden vazgeçmiştim.Arkadaşım honca cıvıc marka aracına tartarini taktırmış baktım inceledim adamlarla da yüzyüze görüştüm.2010-2011-2012 en az 200 tane toyota marka araca taktık hiçbir sıkıntı yaşamayacağımı söyledi.1500 liraya taktılar bu sistem araç belli bir devire gelince arada benzin püskürtüyormuş kurum tutmayı önlemek için tartarini böyle bir program geliştirmiş.Ben çok memnunum marka işinde çok fazla takılı kalmayın usta önemli hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama şehrinizdeki en iyi ustayı bulmaya çalışın.
Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir.