Gönderen Konu: motor hevesine dikkat  (Okunma sayısı 2369 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
motor hevesine dikkat
« : Ekim 25, 2012, 19:46:00 »
arkadaşlar bir ay önce ne yazıkki bir arkadaşımla birlikte motorla kaza geçirdik.kaskımız ne yazıkki yoktu ama Allah'tan kafaya darbe almadık5-6 takla atarak karşı şeride uçtum ve bişansım dahada sabaha karşı olduğu için işlek caddede araba yoktu kısmet.ben solbacakta 3 kırıkla atlattım 20 gün hastane ameliyat dizden bileğe kadar platinle atlattım.şu an yürüyemiyorum 1 ay daha yatış.fakat öbür arkadaşımda 2 bacakta kırıklar,kaburgada 1-2 kırık ve omuriliğinde ufak bi kırık var.motor çok zevkli tam bir özgürlük fakat kaza anında tam techizat giyinilmezse çok acı sonuçlar doğurabiliyor.10 gün öncede motorcu pistlerde ödülleri olan bir arkadaşım motor kazası sonucu vefat etti ne yazıkki.bu olaylar sonucu şu aralar motordan ufak ufak uzaklaşmayı kafaya koydum ama sesini duydummu bi tuhaf oluyorum yaaa :(

İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Toyota Club Türkiye

motor hevesine dikkat
« : Ekim 25, 2012, 19:46:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Ynt: motor hevesine dikkat
« Yanıtla #1 : Ekim 25, 2012, 19:48:49 »
abim cok geçmiş olsun bu bide 2. kazandı dimi motorla
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ekim 25, 2012, 19:55:41 »
ne yazıkki Serdar 2 değil 3 :D ama ilk 2 si ufaktı birinde sol kolda bol bi deri kaybı asfaltta kayarken :D
2. de ise arabaya arkadan çarpıp havada takla atarak hem motoru hem çarptığım arabayı geçtim ve caddenin ortasında yere yapıştım ondada dizi vurduğum için bir hafta dizi bükememiştim:D
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ekim 25, 2012, 19:58:13 »
ne yazıkki Serdar 2 değil 3 :D ama ilk 2 si ufaktı birinde sol kolda bol bir deri kaybı asfaltta kayarken :D
2. de ise arabaya arkadan çarpıp havada takla atarak hem motoru hem çarptığım arabayı geçtim ve caddenin ortasında yere yapıştım ondada dizi vurduğum için bir hafta dizi bükememiştim:D

abim vazgec bu sevdadan gülerek anlatıyorsun ama ölümden dönmüssün resmen
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ekim 25, 2012, 20:05:01 »
abim vazgec bu sevdadan gülerek anlatıyorsun ama ölümden dönmüssün resmen

aynen bu seferki kazada ben kullanmıyodum suçum yok aslında ama ben olsam belki dahada kötü olabilirdi en azından bir arkadaşımın bu şekilde yaralanması koyabiliridi yaa.en şanslı olduğumuz an 4-5 saat boyunca son sürat gazlayıp 270-280 km hızlarda teker yaparak gezdikten sonra 100-120 km civarında bu kazayı yapmış olmamışdır.yoksa mazallah düşünmesi bile berbat :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 25, 2012, 20:18:28 »
Yagiz cok gecmis olsun kardesim. Allah acil sifalar versin
İnan cok uzuldum
Gecen sene ayni senin hesap kasksiz olarak en yakin arkadasim esiyle beraber yapti benzer bir kaza
Ama o kafadan darbe aldigi icin 1 hafta yogun bakimda kaldi. Neler cekti... Neler cektirdi...
Hala kazadan izler ve kismen sakatliklar yasiyor.
Kendin ve sevdiklerin icin vaz gec bu sevdadan kardesim
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ekim 25, 2012, 20:28:53 »
Selçuk abicim çok teşekkür ederim inşallah en kısa sürede iyileşip ayaklanacam.arkadaşın için çok üzüldüm çok çok geçmiş olsun umarım en kısa süre içinde kazadan hiçbir eser kalmaz dilerim.2-3 sene öncede benim bi arkadaşım 100-200 metrelik bi mesafede yavaş yavaş giderken dengesini kaybediyor ve sağ tarafa düşüyor ne yazıkki orda vefat ediyor hızı çok yavaştı ve çok iyi motor kullanırdı o yüzden bineceksen bile en ufak bir korumanın bile hayati önemi oluyor.Allah kimseye vermesin yaa :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 26, 2012, 00:13:40 »
Çok geçmiş olsun
Tam Kuşam
Uzun Yaşam...
Motor sevdana daha düşük cc motorla devam edebilirsin. Scoteer tavsiye ederim. Kask takmadan bakkala bile gitme. 2005-2010 arası scooter kulllandım. Tayinim çıktıkdan sonra yine scooter almayı düşünüyorum. 250cc. civarı.
Tam Kuşam
Uzun Yaşam...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ekim 26, 2012, 00:18:19 »
aynen bu seferki kazada ben kullanmıyodum suçum yok aslında ama ben olsam belki dahada kötü olabilirdi en azından bir arkadaşımın bu şekilde yaralanması koyabiliridi yaa.en şanslı olduğumuz an 4-5 saat boyunca son sürat gazlayıp 270-280 km hızlarda teker yaparak gezdikten sonra 100-120 km civarında bu kazayı yapmış olmamışdır.yoksa mazallah düşünmesi bile berbat :(
Abim duyuyorum motor cilginligini gazlamalarini makas atmalarini falan abi de dikkat et aman ya bic affi yok allah korusun sakat kalsan daha mi iyi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 26, 2012, 00:45:53 »
Hem motor sevdalısı hem motor ehliyetli biri olarak Yağız kardeşime söyleyeceğim bundan sonra daha da zorlarsan ölürsün..... Kasksız ve korumasız o hızda kafanı çarpmadan bir yerlere hayatta kalman demek uzatmaları oynuyorsun hakem her an düdüğü çalıp seni sonsuz bir maça ilk onbirde oynamak üzere gönderebilir demek ....İşin latifesi bir kenara kaskını tak korumanı giy 200 km  mi yaparsın 300 km mi yaparsın tam koruma ile belki % 5 hayatta kalma şansın olabilir ya da race motoru bırak al bir tane cross dağ tepe ufak ufak takıl.....
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 26, 2012, 02:21:54 »
çok geçmiş olsun abi, 4 tekerden vazgeçme bence.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Kilometre: 54000
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 26, 2012, 13:25:27 »
abi geçmiş olsun tekrardan
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 26, 2012, 13:40:22 »
Yağızım çook geçmiş olsun acill şifalar sana ve arkadaşına bayramında kutlu olsun bu arada...Uzaklaşamazsın bence motor sevdasından ne demişler 4 teker bedeni 2 teker ruhu taşır  :) Kask ve koruyucu kıyafet olmadan motorsiklere emniyet kemeri takmadan da arabaya kesinlikle binmemek lazım.Ama ne yazık ki bende dahil fazla kaale almıyoruz bunu nedense...
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ekim 26, 2012, 14:30:38 »
Çok geçmiş olsun
Tam Kuşam
Uzun Yaşam...
Motor sevdana daha düşük cc motorla devam edebilirsin. Scoteer tavsiye ederim. Kask takmadan bakkala bile gitme. 2005-2010 arası scooter kulllandım. Tayinim çıktıkdan sonra yine scooter almayı düşünüyorum. 250cc. civarı.
Tam Kuşam
Uzun Yaşam...

aynen aslında tamkuşam tam yaşam onu beceremiyorum ben ama yaaa zaten motora şu an için finish dedim ufak cc zaten kesmez bu saatten sonra beni bırakmak zor olacak ama en doğrusu bu sanırım
Abim duyuyorum motor cilginligini gazlamalarini makas atmalarini falan abi de dikkat et aman ya bic affi yok allah korusun sakat kalsan daha mi iyi
evet son zamanlarda çok fazla gazlamaya başlamıştık  belkide bu kaza bizi daha büyük durumlardan kurtardı kimbilir ;)
Hem motor sevdalısı hem motor ehliyetli biri olarak Yağız kardeşime söyleyeceğim bundan sonra daha da zorlarsan ölürsün..... Kasksız ve korumasız o hızda kafanı çarpmadan bir yerlere hayatta kalman demek uzatmaları oynuyorsun hakem her an düdüğü çalıp seni sonsuz bir maça ilk onbirde oynamak üzere gönderebilir demek ....İşin latifesi bir kenara kaskını tak korumanı giy 200 km  mi yaparsın 300 km mi yaparsın tam koruma ile belki % 5 hayatta kalma şansın olabilir ya da race motoru bırak al bir tane cross dağ tepe ufak ufak takıl.....
Tolga abi çok güzel anlatmışsın sende parmaklarına sağlık.dediğin gibi bundan ötesi ölüm sanırım.son düdüğü duymadan sanırım öncelikle   ben bi değişiklik isteyip kenara alınayım sakatlanmadanda ;) tam techizatta olsa o süratlarda kurtulma şansı %5 bile zor kurtulmak hatta dahada kötü çünkü sakat kalmak garanti Allah korusun o yüzden en iyisi 4 teker sanırım hem kendimiz hemde ailemiz için
çok geçmiş olsun abi, 4 tekerden vazgeçme bence.
çok sağolasın Sefa sanırım bende 4 tekere ufak ufak kayacam ayağabi kalkayım :D
abi geçmiş olsun tekrardan
sağolasın Seçkin'im
Yağızım çook geçmiş olsun acill şifalar sana ve arkadaşına bayramında kutlu olsun bu arada...Uzaklaşamazsın bence motor sevdasından ne demişler 4 teker bedeni 2 teker ruhu taşır  :) Kask ve koruyucu kıyafet olmadan motorsiklere emniyet kemeri takmadan da arabaya kesinlikle binmemek lazım.Ama ne yazık ki bende dahil fazla kaale almıyoruz bunu nedense...
çok teşekkür ederim Osman yaa dediğin gibi uzaklaşmamçok zor evin önünden yardırıp geçtikçe motorlar içim bi tuhaf oluyor tüylerimdiken diken oluyor  ama bişekilde efendileşmek lazım çünkü makul ölçülerde kullanmıyorumdaha doğrusu kullanamıyorum aslında ufacık detaylar belki hele ki kemer hadi kask cidden bayıyor bazende kemerde hiç bi ekstra yok ama hiçbirimiz takmıyoruz yaaa umarım bunlarıda öğreniriz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ekim 26, 2012, 15:47:45 »
Vala abi canini seviyorsan bi dur demelisin kendine

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ekim 28, 2012, 17:39:44 »
Vala abi canini seviyorsan bir dur demelisin kendine
canımızı severiz tabi dur diyecez bakalım normal kurallara uymuyoruz kendi kuralımıza uyacakmıyız ;) ama şaka biyanada ciddi ciddi bu konuya finish demesini bilmem lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 28, 2012, 17:47:54 »
Abi hem size hem arkadaşınıza geçmiş olsun Allah acil şifalar versin . Anlaşılan sizin hıza karşı zaafınız var . :(  Bende de aynı şey var ama ben zevkten değil trafikte sinirlenince oluyor . Kimse karışmaz ise sağdan sağdan giderim ama biri rahatsız etti mi ne oluyor anlamıyorum . :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ekim 28, 2012, 17:51:29 »
evet hıza karşı biraz aşırı zaafım var acı gerçek bu beni pek kimse sıkıştırmıyor zaten ben o direksiyona geçince neler oluyor onu anlamıyorum.çok nadirdir sakin sakin gittiğim ama kimseleri riske atmadan ilerlerim ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 29, 2012, 13:38:39 »
Geçmiş olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ekim 29, 2012, 15:13:46 »
teşekkür ederim çok sağolun