0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ses ön sağdanmı geliyordu yoksa ön soldanmı
düz yolda mı oluyor bu ses yoksa biraz çukurlu stabilize tarzı yolda mı ? bunu belirtseniz belki arkadaşlar daha iyi yardımcı olabilirler Hikmet kardeş
genel arıza olarak söylersek ön takımlarda sıkıntı olduğu kesindir. ama başka bir ses var .hemen hemen tüm arabalarda olan bir ses. ön taraftan "çık çık çık çık" diye bir ses. o sesi diyorsanız o normaldir tabi.
Sesin alternatör kayışından gelme ihtimali var.
Az sonra gideceğim baktırmaya. Araç otoyolda 120yi geçmiyor. Gaza çok bassam da geçmiyor. Amcamın oğlu motorun beynini falan sökerler, çok masraf açar diyorlar. Motor arıza ışığı da yandı. Kısacası moralim çok bozuk inş. fazla masraf açmaz.
Hani sesle alakası yok diyeceğimin ama bence yolda 120yi geçmiyorsa hava akış metreye veya oksiyen sensörlerine baktırmalısın...
Aynı ses bende de var.Arabayı çalıştırmadan sadece gösterge ışıkları yandığında ses gelmeye başlıyor.Sanki sürekli takılı kalmış plastik dişli sesi gibi.Bazen sağdan,bazen ortadan bazen soldan bazende her yerden geliyor.Hiç ses çıkarmadığı da oluyor.Kimse cevap veremedi.Sürüşe etki etmiyor.Ancak sinir bozucu bir ses.Bence havalandırma kapakları ile ilgili olduğunu düşünüyorum.
o şıkırtı sesi bendede var arabayı ilk çalıştırdığında klima tarafından geliyor dimi şıkır şıkır diye sanki su kaynıyormuş gibi? ben sordum onu serviste atıp tuttular birşeyler mantıksız mantıksız cevaplar verdiler bende kurcalatmıyorum çok nadir gelen bir ses ama neden geliyor bilemedim bende ....
Tam olarak neler yapıldığını yazsan Hikmet konuya bakanlara yardımcı olmuş olursun Hayırlı olsun bu arada keyifli sürüşler
desene boşuna endişelenmişsin o kadar