Gönderen Konu: Ön Taraftan Gelen Şıkırtı Sesi  (Okunma sayısı 7564 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Ön Taraftan Gelen Şıkırtı Sesi
« : Ekim 24, 2012, 21:26:25 »
Merhaba arkadaşlar. Daha önceden bir çoğunuzla konuşmuşuzdur. Tanıyanlarınız tanımayanlarınız vardır.
Çarşamba sabahı(24.10.2012)'de memlekete yola çıktım. Memlekete vardığımda, ön taraftan şıkırtı sesi geldiğini fark ettim. Aynı zamanda 80km/h'yi geçtiğimde gelen ses dahada yükselmişti. 80km/h'yi geçtiğimde gelen sesi bayram dönüşü göstereceğim, zaten yola çıkmadan göstermiştim ustalar "Bayramda servisler parça vermiyor." dediler. Ama bu ön taraftan gelen şıkırtı sesi kafama takılmaya başladı. Daha önceden başınıza gelen varsa yardımcı olabilir mi? Fazla masraf açar mı?

Toyota Club Türkiye

Ön Taraftan Gelen Şıkırtı Sesi
« : Ekim 24, 2012, 21:26:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Ön Taraftan Gelen Şıkırtı Sesi
« Yanıtla #1 : Ekim 26, 2012, 11:32:55 »
Bilgisi olan yok herhalde?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 26, 2012, 22:15:49 »
genel arıza olarak söylersek ön takımlarda sıkıntı olduğu kesindir.  ama başka bir ses var .hemen hemen tüm arabalarda olan bir ses. ön taraftan "çık çık çık çık" diye bir ses.  o sesi diyorsanız o normaldir tabi.
insan hiç ölmeyecekmiş gibi yaşar fakat hiç yaşamamış gibi ölür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 27, 2012, 02:09:12 »
düz yolda mı oluyor bu ses yoksa biraz çukurlu stabilize tarzı yolda mı ? bunu belirtseniz belki arkadaşlar daha iyi yardımcı olabilirler Hikmet kardeş
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 27, 2012, 02:25:04 »
ses ön sağdanmı geliyordu yoksa ön soldanmı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 29, 2012, 11:01:45 »
ses ön sağdanmı geliyordu yoksa ön soldanmı
Ön sağdan abi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 29, 2012, 11:03:28 »
düz yolda mı oluyor bu ses yoksa biraz çukurlu stabilize tarzı yolda mı ? bunu belirtseniz belki arkadaşlar daha iyi yardımcı olabilirler Hikmet kardeş
Bildiğimiz asfaltta giderken. Mesela evin önüne geldiğimde arabayı stop ettim. Sonra kontağı açtım çalıştırmadım ses geliyordu. Klima suyu olabilir mi diye düşünüyordum. Sonra amcamın 2.0 Temprada da aynı şey oluyormuş, korkunç bir masraf açmaz dedi. Şimdi öğleden sonra baktırmaya gideceğim.
genel arıza olarak söylersek ön takımlarda sıkıntı olduğu kesindir.  ama başka bir ses var .hemen hemen tüm arabalarda olan bir ses. ön taraftan "çık çık çık çık" diye bir ses.  o sesi diyorsanız o normaldir tabi.
Çık çık çık diye gelen ses babamın 1,6 da da var o normalde benimki başka.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 29, 2012, 13:41:16 »
Sesin alternatör kayışından gelme ihtimali var.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 29, 2012, 13:45:12 »
Sesin alternatör kayışından gelme ihtimali var.
Az sonra gideceğim baktırmaya. Araç otoyolda 120yi geçmiyor. Gaza çok bassam da geçmiyor. Amcamın oğlu motorun beynini falan sökerler, çok masraf açar diyorlar. Motor arıza ışığı da yandı. Kısacası moralim çok bozuk inş. fazla masraf açmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 30, 2012, 00:12:50 »
Az sonra gideceğim baktırmaya. Araç otoyolda 120yi geçmiyor. Gaza çok bassam da geçmiyor. Amcamın oğlu motorun beynini falan sökerler, çok masraf açar diyorlar. Motor arıza ışığı da yandı. Kısacası moralim çok bozuk inş. fazla masraf açmaz.

Hani sesle alakası yok diyeceğimin ama bence yolda 120yi geçmiyorsa hava akış metreye veya oksiyen sensörlerine baktırmalısın...
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 30, 2012, 13:46:57 »
Hani sesle alakası yok diyeceğimin ama bence yolda 120yi geçmiyorsa hava akış metreye veya oksiyen sensörlerine baktırmalısın...
Ustaya götürdüm dedi 120yi geçmesi lazım ya öyle şey olur mu? falan derken. Çıkalım otoyola basalım bakalım dedi. Verdim ustaya arabayı bastı, 160ıda gördü virüsü de buldu. Akıslardan dolayı dedi yarın gel dedi. Birazdan gideceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 31, 2012, 16:21:08 »
Aynı ses bende de var.Arabayı çalıştırmadan sadece gösterge ışıkları yandığında ses gelmeye başlıyor.Sanki sürekli takılı kalmış plastik dişli sesi gibi.Bazen sağdan,bazen ortadan bazen soldan bazende her yerden geliyor.Hiç ses çıkarmadığı da oluyor.Kimse cevap veremedi.Sürüşe etki etmiyor.Ancak sinir bozucu bir ses.Bence havalandırma kapakları ile ilgili olduğunu düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 31, 2012, 16:25:41 »
o şıkırtı sesi bendede var arabayı ilk çalıştırdığında klima tarafından geliyor dimi şıkır şıkır diye sanki su kaynıyormuş gibi? ben sordum onu serviste atıp tuttular birşeyler mantıksız mantıksız cevaplar verdiler bende kurcalatmıyorum çok nadir gelen bir ses ama neden geliyor bilemedim bende ....
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 31, 2012, 18:37:24 »
orta konsolun arka kısmına elinizi tutarsanız içeride hareket eden bir şey olduğu hissediliyor.Benim fikrim çift yönlü klima olduğu için sağ sol ayar kısmında arıza olmuş olabilir.Müsait bir zamanda elektrik soketini çıkarıp sesin kesilip kesilmediğine bakacağım.
Bakalım neler olacak. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 31, 2012, 19:27:08 »
Aynı ses bende de var.Arabayı çalıştırmadan sadece gösterge ışıkları yandığında ses gelmeye başlıyor.Sanki sürekli takılı kalmış plastik dişli sesi gibi.Bazen sağdan,bazen ortadan bazen soldan bazende her yerden geliyor.Hiç ses çıkarmadığı da oluyor.Kimse cevap veremedi.Sürüşe etki etmiyor.Ancak sinir bozucu bir ses.Bence havalandırma kapakları ile ilgili olduğunu düşünüyorum.
O gelen sesin bir zararı yokmuş, klima ile alâkalıymış.
o şıkırtı sesi bendede var arabayı ilk çalıştırdığında klima tarafından geliyor dimi şıkır şıkır diye sanki su kaynıyormuş gibi? ben sordum onu serviste atıp tuttular birşeyler mantıksız mantıksız cevaplar verdiler bende kurcalatmıyorum çok nadir gelen bir ses ama neden geliyor bilemedim bende ....
Ustaya gösterdim klima ile alâkalı dedi, zararı yokmuş.

Yardımlarınız için, hepinize teşekkür ederim. Aracımın tamiri oldu, eski haline geldi. Fazla masraf çıkarmadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 01, 2012, 00:26:52 »
Tam olarak neler yapıldığını yazsan Hikmet konuya bakanlara yardımcı olmuş olursun :) Hayırlı olsun bu arada keyifli sürüşler :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 01, 2012, 14:20:17 »
Tam olarak neler yapıldığını yazsan Hikmet konuya bakanlara yardımcı olmuş olursun :) Hayırlı olsun bu arada keyifli sürüşler :)
Akıslar değişmiş. Motordan gelen ses akıslardanmış, şıkırtı sesi ise klima ile alâkalıymış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 01, 2012, 15:26:43 »
desene boşuna endişelenmişsin o kadar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 01, 2012, 22:14:17 »
desene boşuna endişelenmişsin o kadar
Öyle oldu biraz, 60tl masrafla kurtardık paçayı. Usta tanıdık olduğu için işçilik almadı bir yemek ısmarladım.