Gönderen Konu: amörtisör sesi hk  (Okunma sayısı 3205 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
amörtisör sesi hk
« : Ekim 24, 2012, 14:58:31 »
arkadaşlar bozuk yollarda yada kavislerden geçerken ön arka amörtisörlerden bir ses geliyor ara sıra bu ses sürtme vs değilde iki demirin sütme sesi gibi patlak değil olsa zaten anların yada yağ akar bunları yağlama olayı varmıdır yada ne yapabilirim
yine toyota inadına corolla

Toyota Club Türkiye

amörtisör sesi hk
« : Ekim 24, 2012, 14:58:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
Ynt: amörtisör sesi hk
« Yanıtla #1 : Ekim 30, 2012, 09:50:38 »
arkadaşlar kimsenin bir fikri yok mu bu konuda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Kasım 17, 2012, 21:02:44 »
aracınız garantili ise servise götürüp clipper leri yağlatınız. ondan geliyor. ben götürdüğümde yağlıyorlar ve ses gidiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Kasım 18, 2012, 00:30:18 »
arabam 2007 model ve haliyle garanti yok yani o kadar basit ise hafta içi gidip yaptırayım yada farklı yerden ise baktırayım:))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 18, 2012, 00:53:57 »
bu sesler normaldir alt takım plastiklerinden veya amortisör takozlarından geliyor soğukda maddeler genleştiği için normal yağlama ile baya bir azalır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '09
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 22, 2012, 16:56:06 »
Benim de aynı problemim var. Bugün aracı servise götürdüm, bozuk yollarda giderken ve hendeklerden atlarken çoğu zaman ön taraftan gacır gucur bir ses gelmeye başladı. Teknisyen ile birlikte test sürüşüne çıktık, ona da aynı şeyi dinlettim. Sesin salıncak burçlarından geldiğini söyledi. Aracı servise aldılar, burçlara silikon sıkacağını ama yaptığı işlemin kesin sonuç vermeyeceğini söyledi. Bir süre idare eder ama biraz zaman sonra yine ses devam eder dedi. Havalar soğuyunca ses ortaya çıkmıştır falan gibi şeyler söyledi. Ses rahatsız edici. Yani arabasını seven bir insan o gelen seslerle demoralize oluyor. Şehiriçinde doğalgaz kazıları var, arabamızı mahvediyor bu çukurlu yollar. Değişecek bir parça falan var mı dedim, teknisyen yok dedi. Sanırım bu ses ile yaşamaya alışacağım.
2009 Corolla D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 22, 2012, 17:23:20 »
  Mustafa, sesin amortisörden mi, yürüyen aksamdan mı geldiğinden emin olman lazım. Yağışlı havada ses azalıyorsa(her zaman geçerli olmayabilir) ses yürüyen aksamda(alt bağlantı noktaları vs.) oluşuyordur büyük ihtimalle. Amortisör kolununda ise toz koruyucu körük vardır, onlar yıpranmış ise strok çalışma alanına toz alabilir ve bu da ses oluşmasına neden olabilir. En kötü ihtimal ise amortisör kolundaki yamulma(bu kolay kolay olmaz)dır.
 Alt bağlantılardan ise boşluk yapmış lastik takoz vb. elemanları değiştirtmen gerekir. Bir ön düzencide, tünelde sesin yerini tespit etmek kolay olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Kasım 23, 2012, 11:36:47 »
Hakan bey sorunum tam olarak şu bayır aşağı inerken frenlemede gacur gacur ses yapıyor yada tümseklerden geçerken çok fazla aşırı değil ama yapıyor ve arka sağ taraftan geliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 23, 2012, 13:28:54 »
askı rotu olabilir büyük ihtimalle dedğiniz ses ..rastlamıştım arkadaşın aracında o sese aynen anlatıtğınız gibi bir sesti ve sıkışmıştı o askı rotu aynı sesi veriyordu mutlaka onlara bir baktırın..
Hakan bey sorunum tam olarak şu bayır aşağı inerken frenlemede gacur gacur ses yapıyor yada tümseklerden geçerken çok fazla aşırı değil ama yapıyor ve arka sağ taraftan geliyor
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Kasım 23, 2012, 14:04:29 »
bir rot balansçı çözer işimi o halde dimi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 23, 2012, 14:18:41 »
iyi bir rot balansçının tam olarak ne olduğunu anlıyacağını sanıyorum .
bir rot balansçı çözer işimi o halde dimi
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 27, 2012, 00:01:21 »
Aracımı servise götürmüştüm ve yaşadıklarımı yukarıda yazmıştım. Servisteki teknisyenin söylediklerinden ve yaptıklarından tatmin olmadım (salıncak burçlarına silikon ya da yağ sıkmıştı) Aracı sanayide başka bir ustaya götürdüm. Test sürüşüne çıktık. Viraj lastiği diye bir şeyden bahsetti ve bunların değişmesi gerek dedi. Aracın altına eğilip baktı. Dediğim parçaya yağ sıkmışlar zaten dedi. Parça elinde yokmuş, parçayı getirtecek ve değiştirecekler. Değişim yapıldıktan sonra bilgi paylaşmaya devam edeceğim. Bir de fren kaliperlerinde sorun var, söküp temizlememiz lazım dedi. Bakalım göreceğiz.
2009 Corolla D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Kasım 27, 2012, 00:17:25 »
Aracımı servise götürmüştüm ve yaşadıklarımı yukarıda yazmıştım. Servisteki teknisyenin söylediklerinden ve yaptıklarından tatmin olmadım (salıncak burçlarına silikon ya da yağ sıkmıştı) Aracı sanayide başka bir ustaya götürdüm. Test sürüşüne çıktık. Viraj lastiği diye bir şeyden bahsetti ve bunların değişmesi gerek dedi. Aracın altına eğilip baktı. Dediğim parçaya yağ sıkmışlar zaten dedi. Parça elinde yokmuş, parçayı getirtecek ve değiştirecekler. Değişim yapıldıktan sonra bilgi paylaşmaya devam edeceğim. Bir de fren kaliperlerinde sorun var, söküp temizlememiz lazım dedi. Bakalım göreceğiz.
Eray bey takipteyim sorununz inşallah çözülür ve benim içinde bir yol olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 02, 2012, 14:21:38 »
Mustafa Bey, ön viraj demir lastikleri gelmiş, aracı ustaya götürdüm ve viraj demir lastiklerini değiştirdiler. Araç çukurlardan ve hendeklerden atlarken aynı gıcırtı sesini yapmıyor artık ama yine de sanki bazen ses var gibi. Tam olarak emin olamıyorum. Acaba şimdi de arkadan mı ses geliyor diye düşünüyorum. Ayrıca frenlerle de ilgili işlem yaptılar. Kaliperlerle ilgili de bir problem varmış. fren pedalına hafif basınca araç rahatlıyor falan gibi bir şeyler demişti usta. frenleri söküp temizleyip yeniden takçaz falan demişti. 120 TL parça ve işçilik parası verdim. Biraz fazla gibi geldi bana ama artık girmiştik bir yola. Sanırım artık arabanın sesini pek fazla dinlemesem iyi olacak:)
2009 Corolla D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Aralık 04, 2012, 19:45:34 »
Eray bey teşekkür ederim en iyisi bende bir baktırayım viraj lastiklerine.haklısınız fazla dinlemek arabayı iyi değil en iyisi biraz teyip sesini açıp devam etmek yola

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '06
  • 14 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 09, 2012, 13:57:13 »
arkadaşlar kimsenin bir fikri yok mu bu konuda
Benim 2005 corollada da var bu sesten özellikle yavaşlayıp çukurlardan geçerken gıcııırt diye sesler geliyor araç salındıkça bu sesler geliyor.bende bazi yerlerini yağlamayı düşündüm ama bir türlü karar veremedim.usta ise amortisör takozlarından geliyordur demişti.viraj lastikleri nedere bilginiz var mı?ayrıca bende sorunu çözersem sizlere bilgi veririrm.beraber araştıralım nasıl olsa buluruz ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Aralık 09, 2012, 16:48:58 »
Benim 2005 corollada da var bu sesten özellikle yavaşlayıp çukurlardan geçerken gıcııırt diye sesler geliyor araç salındıkça bu sesler geliyor.bende bazi yerlerini yağlamayı düşündüm ama bir türlü karar veremedim.usta ise amortisör takozlarından geliyordur demişti.viraj lastikleri nedere bilginiz var mı?ayrıca bende sorunu çözersem sizlere bilgi veririrm.beraber araştıralım nasıl olsa buluruz ..
sorun halen devam ediyor ama fazlada önemsemiyorum bir sorun çıkartmaz yani kışta gelince araba ile fazla ilgilenemiyorsun yaza doğru bakacağım artık