0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ankara şaşmaz sanayinden 140 liraya yeşil kutulu Valeo marka baskı seti aldım. Maaşım yatsın özel bir serviste taktıracağım o zaman sizlere bilgi aktarımı yapabilirim. Öğrenmek istediğim bir konu var bilen cevap yazarsa memnun olurum. Baskı balata setini değiştirdiğimiz zaman şanzıman yağınıda değiştirmek zorunda mıyız?
selman bey şanzıman yağı değişim periyodu 80.000 km dir.eğer bu periyoda uyulmamışsa yağ boşaltılırken durumu hakkında bilgi verir usta anlar yani.ama keşke valeo yerine aısın marka set alsaydınız aısın orjinal montaj parcasıdır.valeo debriyaj setlerde kalkışlarda titreme problemi yaşanabiliyor
arkadaşlar benim 2008 model corolla dizel aracım var ve debriyaj setini değiştimem gerekti, zeytinburnu derindere servisine gitti ve bana parça 1150tl işçilik 650tl fiyat çıkarttılar, bende internetten araştırma yaptım ve istanbul avrupa yakasında toyotronic isminde özel toyota servisi buldum; sahibi mithat usta ile görüştüm bana işçilik 300tl dedi (paraça onlardan olursa 1200tl ye de yapıyorlar), bende aksarayda sürekli parça aldığım parçacıdan 600tl ye AİSİN marka debriyaj setini aldım, mithat ustayla iletişime geçtim ve beni başak şehirdeki yerlerine yönlendirdi çünkü parça orjinal olmadığından tornadan geçmesi gerekiyormuş (derindere de bana orjinal parçanın taşlanması gerektiğini söylemişlerdi) demek normal bişey, orada abdullah ustaya arabayı bıraktım akşama çıkar dedi ama işim olduğundan ertesi gün gittim ve arabayı aldım, 1000 km sonra test için tekrar gittim ve şuan çok şükür arabam saat gibi çalışıyor. sözün özü, eğer arabanızın masraflı bir değişimi varsa toyotronic kesinlikle öneririm, ben gittim çok memnun kaldım sizde deneyin derim...