Gönderen Konu: tecrubenize ihtiyacım var dostlar  (Okunma sayısı 1668 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 50 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
tecrubenize ihtiyacım var dostlar
« : Ekim 22, 2012, 22:06:10 »
   Öncelikle hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Arkadaşlar emektar 2000 model corollamı değiştirme vaktim geldi. Fakat cok kararsızım yılda ortalama 10 bin km yol yapıyorum bunun 8-9 bini uzun yolda seyahat etmekle geciyor. öğretmen oldugum için tatillerde gezme fırsatım oluyo aşağıda sıraladıgım maddelerle ilgili görüşlerinizi paylaşırsanız cok memnun olurum dostlar.
   1- 40-45 bin tl butcem var sizce benzinlimi dizel arçmı almalıyım.
   2-Şu anki otom lpg li ve hiç sorun cıkarmadı benzinli diyorsanız sıfır oto yerine 1-2 yasında oto alıp lpg taktırsam sizce nasıl olur?
   3-aklımdaki modeller sırasıyla corolla-golf ve honda civic hangisini önerirsiniz?
   4-Otomobilimi genelde uzun yolda kullandıgım için confor. performans ve tasarruf benim için önemli sizce hangi oto veya baska bi öneriniz varmı?
   5-Ayrıca 1.6 avansis 2. el alıp tup taktırmayı düşünüyorum ama bazı arkadaslardan edindiğim bilgilere gore yokuşlarda performans düşüyo diyolar avansis kullanan arkadaşların goruşü bu bakımdan önemli.
   6-Değerli arkadaşlar şimdiden hepinizin kurban bayramını tebrik ediyor sağlıklı, mutlu ,huzurlu kazasız belasız nice nice bayramlara diyorum. saygılar sunuyorum,

Toyota Club Türkiye

tecrubenize ihtiyacım var dostlar
« : Ekim 22, 2012, 22:06:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Ynt: tecrubenize ihtiyacım var dostlar
« Yanıtla #1 : Ekim 22, 2012, 22:10:05 »
Bence ikinci el Dizel almak daha avantajınıza olacak ve bana mantıklıda geliyor. Temiz bir araç bulursanız çok daha iyi olur.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 50 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ekim 22, 2012, 22:16:11 »
   Bu arada bişey daha eklemek istiyorum arkadaşlar yaş artık 52 ye geldi aracı eşimle birlikte kullanıyoruz.kızımın aracı otomotik onu biraz kullandık otomotik arca karsıda bi sempatimiz oluştu bu konudada bilgi iletirseniz sevinirim . saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ekim 22, 2012, 22:22:34 »
Bir de Avensis 2.0 Executive Otomatik tavsiye ederim 24.000Tl ile 30.000Tl arasında fiyat aralığı vardır tüpte takarsanız konforda alırsınız.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 50 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ekim 22, 2012, 22:57:06 »
  Sercan bey avansis 2.0  a tüp takılmıyo diyoalr yanlışmı biliyorum acaba tüp taktıran arkaşlar varmı bu otoya. saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 23, 2012, 10:23:44 »
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-1.4-t-astra-turbo-hatasiz-103192504/detay Bu aracı seçenekler arasına alabilirsiniz..Sizin seçeneklerden Hondayı öneririm..
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 296
  • Model Yılı: '08
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 23, 2012, 11:07:39 »
   Öncelikle hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Arkadaşlar emektar 2000 model corollamı değiştirme vaktim geldi. Fakat cok kararsızım yılda ortalama 10 bin km yol yapıyorum bunun 8-9 bini uzun yolda seyahat etmekle geciyor. öğretmen oldugum için tatillerde gezme fırsatım oluyo aşağıda sıraladıgım maddelerle ilgili görüşlerinizi paylaşırsanız cok memnun olurum dostlar.
   1- 40-45 bin tl butcem var sizce benzinlimi dizel arçmı almalıyım.
   2-Şu anki otom lpg li ve hiç sorun cıkarmadı benzinli diyorsanız sıfır oto yerine 1-2 yasında oto alıp lpg taktırsam sizce nasıl olur?
   3-aklımdaki modeller sırasıyla corolla-golf ve honda civic hangisini önerirsiniz?
   4-Otomobilimi genelde uzun yolda kullandıgım için confor. performans ve tasarruf benim için önemli sizce hangi oto veya baska bir öneriniz varmı?
   5-Ayrıca 1.6 avansis 2. el alıp tup taktırmayı düşünüyorum ama bazı arkadaslardan edindiğim bilgilere gore yokuşlarda performans düşüyo diyolar avansis kullanan arkadaşların goruşü bu bakımdan önemli.
   6-Değerli arkadaşlar şimdiden hepinizin kurban bayramını tebrik ediyor sağlıklı, mutlu ,huzurlu kazasız belasız nice nice bayramlara diyorum. saygılar sunuyorum,

eğer benzine lpg taktıracaksaznız uğraşmayın dizel alın,
golf öneririm dizel 2. el,corolla dizelin birkaç sorunu var diye biliyrum turbosunda falan hondanında dizeli yok bence dizel alın
ama size kalmış
1996 Corolla Gli A/T                   (SOLD)
2004 Corolla Sol A/T                  (SOLD)
2010 Corolla Elegant A/T           (SOLD)
2008 Corolla Elegant D-4D MM/T 2016 VW Polo Lounge Man.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 23, 2012, 11:09:34 »
  Sercan bey avansis 2.0  a tüp takılmıyo diyoalr yanlışmı biliyorum acaba tüp taktıran arkaşlar varmı bu otoya. saygılar.

Yeni sistemle takılıyor forumda araştırma yaparsanız bir çok arkadaşımızın taktırdığını görebilirsiniz.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 23, 2012, 12:46:03 »
2007 model avensis 1.6 benzinliye landirenzo sıralı sistem taktırın sonra hiç birşey için pişman olmayın derim ben :) 5.şık en mantıklısı...Aileniz varsa auris golf tarzı araçları hiç düşünmeyin derim...Avensis'ten sonra akla gelen araçlar passat ve s40 oluyor nedense :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 27, 2012, 22:42:44 »
hocam acizane fikrimi söylemek istiyorum.yılda 10000km yol yağıyorsanız yada az kullanıyorum diyorsanız dizelin hiç bir cazibesi olduğunu düşünmüyorum sizin için ama dersenizki ben aracımı aldığımda satmama en az 7 yıl bende kalır işte ozaman dizle işi dğeişir kendini amorti eder(bu yetkiliservis satış elemanlarının ifadesidir)  ikinci elmi sıfırmı sorusuna imkanıınz varsa 0 alın ölene kadar sorunsuz binin derim:) tabi 0 ayarında tertemiz 2.el bulmanız durumunda başka:))) tasarrfu konusunda ise bir önceki aracım seat cordoba 1,9 tdı idi emin olun 1,4 gibi ekonomik yakıt kullanıyordu:)) yanisi büyük motorların eskisi gibi çok yaktığını düşünmüyorum ama genede madem az kullanıyorsunuz 1,4 size uygun olablir, araç seçiimi konusnuda elbette corolla derim:))) saygılar hayırlı bayramalr:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 50 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ekim 31, 2012, 01:08:44 »
     Avansis 2.0 lara sorunsuz lpg takılacagından emin olabilsem gönlüm hep avansise kayıyor ama forumlarda incelediğim kadarıyla 2.0 larda lpg sorunlu veya fazla tasarruf sağlamıyo diyolar. yoksa temiz bi avansis bulup d sınıfı otonun keyfini sürmek harika olacak ne dersiniz dostlar. diğer taraftan acele etmeyip yeni coralla ve aurisi bekleyp karar vermek dahamı dogru olacak ki kafam oldukca karışık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 31, 2012, 09:46:57 »
vedat bey tekrar hoş geldiniz, 2000 model corollaya 5 yıl binmişsiniz :)

dizel / benzin seçeneği konusunda sizin tecrübeleriniz daha keskindir...

dizel                                                                          benzin
toplam km: 10.000                                                   toplam km: 10.000
litre fiyatı: 4,28                                                         litre fiyatı: 4,68
100 km ort.yakıt: 5,5 litre                                          100 km ort.yakıt: 7,5 litre
10.000 km yakıt toplamı: 550 litre                               10.000 km yakıt toplamı: 750 litre
harcanan yakıt tutarı: 550x4,28: 2.354,00 tl                  harcanan yakıt tutarı: 750x4,68: 3.510,00 tl
dizel/benzin yakıt farkı: 1.156,00 tl                               dizel/benzin yakıt farkı: 1.156,00 tl

benim öngörüm;

şuan için dizel ile beniznli araç arasındaki fiyat farkı 3000-4000 tl arasındadır,

aldığınız araca ortalama 4-5 yıl bineceğinizi düşünecek olursak;
10.000 km dizel/benzin fiyat farkı 1.156,00 tl x 5 yıl = 5.780,00 tl(50.000 km yapıldığında olacak fark)

bakım fiyatları konusunda dizel/benzin arasında çok birşey farketmez...(arıza durumu hariç)

uzun yol kullanımlarında dizel ve benzinli araç yakıtları daha düşük olacaktır,ş.içi kullanımda tersinide düşünün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 50 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Kasım 04, 2012, 04:17:04 »
     Bu forumda sizlerin bilgilerinden faydalanmak gercekten kişinin ufkunu acıyor. Paylaştıgınız ve bundan sonrada paylaşacağınız bilgileriniz için tesekkürü borç biliyorum burada kafamı kurcalayan bişey daha var arkadaşlar hiç dizel oto kullanmadım 27 yıldır oto kullanıyorum ama hep benzinliydi otomotik tercihim oldugu için otomotik dizel konusunda daha fazla sorunlar oldugunu duyuyorum dizel için otomotikten vazgecmeye degermi yoksa dizel otomotiklerdede sorunsuz tavsiyeleriniz varmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '03
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 04, 2012, 10:16:28 »
vedat bey ww grubundan alırsan otomatik şanjıman sorunu yaşamazsın dsg şanzıman başarılı..bütceniz 40-45 bin tl biraz daha yukarsı olsaydı ben Superb 1,6 tdi önerirdim..kendini içinde başbakan gibi hissettiriyor araç ;))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 04, 2012, 11:22:00 »
Saygıdeğer hocam,
Dizele karar verirseniz, Citroen C4 güzel bir seçenek olabilir
hem ful komfor, hemde çok az yakıyor, Arabada start/stop sistemi var
ışıklarda falan durunca motor da duruyor, tekrar gaza bastığınızda motor çalışıp
devam ediyor, şehir içi mazot tüketimi 3.5 ile 5.0 litre arası
arabada donanım mükemmel, motor muhteşem, otomatik vitesi tamamen sorunsuz
ancak sağlamlık sorunsuzluk konusunda toyota kadar güvenilirmi... onu bilemiyorum

Benim gibi; "dizelin kahrı çekilmez" diyerek benzinli almaya karar verirseniz, o zaman
en ideal seçim dizel motora karşı olan Honda civic....
2012  modelleri fabrikasyon olarak LPG donanımlı çıkıyor, yani aracı sıfır alırsanız
tüpünü serviste takıp veriyorlar, aracın ve LPG nin  6 yıl garantisi var,
BRC firmasıyla anlaşma yapmışlar sadece civic lere has bir LPG geliştirmiş adamlar
kaldıki daha çok uzun yolda kullanıyorsanız tüp taktırmanıza da gerek kalmaz
uzun yolda usturuplu kullanırsanız sadece 5 litre yakıyor, benim civic in bu sarfiyatını
gösteren çektiğim  bir fotoyu bir kez daha koyuyorum, bu parformansta bir aracın 5 litre yakması
takdire şayan ve tercih nedeni olmalıdır
Hondanın motoru çok güçlü  çok canlı ve seri bir motor, performansı mükemmel
Otomatik viteste en sorunsuz en başarılı şanzıman hondanın otomatiği, üstelik sadece otomatik değil
aynı zamanda manuel de kullanabiliyorsunuz; triptronik vites,
vites geçişlerini falan hiç hissetmiyor insan
yeni modellerde donanım eksikliği de yok, aradığınız her şey var, bana sorarsanız
full donanımlı olan otm. elegance nin 50.000 tl lik fiyatıda gayet uygun
6 yıl garanti veren tek marka sanıyorum Honda
bir önceki model olan benim hondanın 2 fotosunu ekliyorum, birisi dediğim gibi yakıt ekonomisini gösteren foto

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 50 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Kasım 08, 2012, 00:39:08 »
   Kemal bey yazdıklarınızı cok dikkatli bi şekilde okudum. Dizel konusunda kafam cok karıştı forumlarda bu konuyu uzun uzun okudum özellikle turbo dizel arabalarda bidizi dikkat edilmesi gereken konular var ayrıca turbo , enjektor ve pompa arıza potansiyeli yuksek  alacagımız otoyu en az 10 yıl kullanırız esim daha iyi bi secenek olursa biraz daha para biriktirelim acele etmeyelim ama mutlaka otomotik vites alalım diyor gerisine ben karışmam ne alırsan al diyor bu durumda biraz daha para biriktirip 0 yeni honda civic alıp brc tup taktırma tavsiyeniz beni oldukca etkiledi. konuyu iyice araştırmaya basladım neden olmasın diyorum diger taraftanda toyotoların yeni modellerinide beklemekte fayda var galiba nasılsa acele etmemize gerek kalmadı bu durumda 40-45 bin limitinide yukarı cekme kararı elimi güçlendirdi su an benim emektarın bi problemi yok bi süre kullanmaya devam etmeye karar verdik ama tavsiyelerinizi lutfen yazınız arkadaşlar. aklım yinede karışık oto konusunda netleşmek cok zor bi olay . Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ex Toyota User --Auris Pert--
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 10, 2012, 13:53:08 »
Vedat Bey, merhabalar. Yılda yaptığınız ortalama km'ye bakarak size benzinli bir araç almanızı tavsiye edebilirim. Aracı çok yorarak kullanmadığınızı tahmin ettiğim için de lpg taktırmanıza bile gerek yok bence. Çünkü bu km'lerle lpg sisteminin maliyetinin amorti edip sizi kara geçirmeye başlaması uzun bir süre alacaktır ve lpg'den dolayı aracınızı yıprattığınıza bile değmez diye düşünüyorum. Vw grubu araçlar tavsiyemdir. Yeni Golf çok güzel, fiyatı da bütçeniz dahilinde. Biraz daha çıkabilirseniz 1.4 tsi passat tavsiyemdir. Ayrıca Seat Toledo'nun da yenisi gelmek üzere diye biliyorum. Beğenilen bir araç olacak gibi. Saygılar.