0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kesinlikle yeni lastiklerinizle
Çok basit kar yağışı görünmüyorsa güzergahınızda normal lastiklerinizle seyir etmeniz daha mantıklı.
Gayet güzel bir düz mantık
Seçenek olarak 5 yıllık kış lastikleriniz koymuşsunuz ama,kışlık lastiklerinizi bırakın yağmmurda kar da bile kullanmayın,Kemal beyin dediği gibi o lastikler artık iyi sonuç vermez..
7 yilda benim bile catlaklarim cikar lastik dayanir mi yahu naptin Sercio? Mumkun degil bir lastigin 7 yilda saglam kalmasi. Evet dagilmaz kullanirsin belki ama olumune kullanirsin yani.
Eğer ki lastikler düzgün istif edildiyse yani iyi saklandıysa dik konumunda ömrü 7 yıldır bence kar etkisini gösterecektir.Ertan bey, lastiklerinizin dişleri de iyi durumdaysa kışın gönül rahatlığıyla kullana bilirsiniz.
her yıl kullanıldıysa vede yaz aylarında uygun koşullarda saklanmışsa diş derinliği kaybolana vede çatlaklar oluşana kadar kullanılabilir bence tabii karar sizlerindir...şahsen traktörlerimizde bu metodu uyguluyorduk
Hala israr ediyorum mumkun degil dostum. Ama bir yolu var, eger lastikleri vakum ortaminda hicbir sekilde havayla oksijenle temas ettirmezsen evet mumkun en nihayetinde o da icinde kimyasal baglara sahip bir polimer yapi. Birak yaz ve kis sartlarini durdugu yerde eskir yani 4 yilda. Kullanmamak demek kullanilmamis sifir lastik demek degildir sen de bilirsin