Gönderen Konu: Efsaneye Balata  (Okunma sayısı 1893 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 197000
  • Model Yılı: '98
Efsaneye Balata
« : Ekim 21, 2012, 19:56:02 »
Arkadaslar merhaba benim 1998 xei specialin frenleri felaket kotu durumda..yaptigim arastirmada stoptech yada ebc marka balata ve diskin yanindada motul 5.1 hid.yaginin iyi oldugunu okudum. Bu markalarda benim efsaneye gore olani varmi..trw de iyi deniliyor ancak tecrubeli arkadaslarin bilgisine ihtiyacim var
hayat hep üç buçuk ile dört arasındadır..ya hep üç buçuk atarsın yada dört dörtlük yaşarsın...

Toyota Club Türkiye

Efsaneye Balata
« : Ekim 21, 2012, 19:56:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TODAY TOMORROW TOYOTA
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '95
  • 10 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Ynt: etsaneye balata
« Yanıtla #1 : Ekim 21, 2012, 20:14:44 »
trw kullanıyorum gayet memnunum ayrıca fren hidrolik yağınıda (dot4) değiştirdim süper oldu
1995  Corolla  1.6 16v  114 hp  xei  a/c  zavoli sıralı lpg    ~ N A M-I   D İ Ğ E R   E F S A N E ~

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 21, 2012, 20:22:00 »
Yasin Bey,

Efsaneye TRW yakışır. Tavsiye ederim. Ayrıca Fren hidroliğinizi değiştirin. DOT 4 ile daha da güçlenecek emin olabilirsiniz. Hidrolik 1,5 yılda bir ya da 40 bin km'de değişir ;)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 22, 2012, 10:35:06 »
yakın bir zamanda bu uygulamayı yapmayı düşünüyorum trw marka balataları nerden bulablirim.
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: Efsaneye Balata
« Yanıtla #4 : Kasım 01, 2012, 19:51:42 »
arkadşlar Ankara İskitlerde birkaç gün önce TRW marka disk+balata+trw dot4 yağı toplam 83+43+5 TL.ye aldım (3 TL.de indi toplam 128) ...Yani toptancısından perakendeci gibi aldım..Birebir orjinal TRW ana bayisi.fiyat uygun olunca balatasınıda aldım..işin ilginci disk ve balata değişimine gittiğimde ustaya fren hidroliğide değişecek dedim..Abi fren hidroliği değişmez dedi...Arkadaş olurmu sen değiştir dedim adam ben değiştirmem dedi.söktüğü lastikleri geri taktı ve ilk defa benden duyduğunu söyledi....Disk+ balata değişmine 50 TL.istediler bu da normalmidir.
hayat hep üç buçuk ile dört arasındadır..ya hep üç buçuk atarsın yada dört dörtlük yaşarsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Kasım 01, 2012, 19:52:27 »
arkadşlar Ankara İskitlerde birkaç gün önce TRW marka disk+balata+trw dot4 yağı toplam 83+43+5 TL.ye aldım (3 TL.de indi toplam 128) ...Yani toptancısından perakendeci gibi aldım..Birebir orjinal TRW ana bayisi.fiyat uygun olunca balatasınıda aldım..işin ilginci disk ve balata değişimine gittiğimde ustaya fren hidroliğide değişecek dedim..Abi fren hidroliği değişmez dedi...Arkadaş olurmu sen değiştir dedim adam ben değiştirmem dedi.söktüğü lastikleri geri taktı ve ilk defa benden duyduğunu söyledi....Disk+ balata değişmine 50 TL.istediler bu da normalmidir.

balatasınıda demişim diski olacaktı arkadaşlar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 01, 2012, 19:56:43 »

Yasin Bey, o arkadaş usta filan değil. Eğer bir usta fren hidroliğini değiştiremiyorsa o usta filan değildir. Çabulcudur :( Siz sağlam bir usta bulun Gaziantep'te olsanız size daha iyi yardımcı olurdum amma .... Fren hidroliğini de değiştirsinler 50 lira verin ;)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Kasım 01, 2012, 20:01:31 »
fiyatı süpermiş fren hidroliği de dediğiniz aralıklarda yenilenmeli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 02, 2012, 10:10:43 »
yasin bey bende fren balatalarını ve diski değiştirmeyi düşünüyorum trw alayım diyorum burada aldığınız yerin telefonunu verebilirmisiniz veya özelime mesaj atarsanız sevinirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 02, 2012, 12:16:27 »
yasin bey bende fren balatalarını ve diski değiştirmeyi düşünüyorum trw alayım diyorum burada aldığınız yerin telefonunu verebilirmisiniz veya özelime mesaj atarsanız sevinirim
+1 banada iletebilirmisiniz.
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Kasım 06, 2012, 11:21:31 »
evet arkadaşlar nihayet disk balata ve hid.yağını değiştirttim...değiştiren ustaya hid.yağının havasını nasıl alacaksın dedim..''Abi sen merak etme şimdi halledeceğim'' dedi..Arabanın yağını pompalayarak sol ön tekerden boşalttı..daha sonra hid.yağını koydu ve sol ön ile sol arka tekerden havasını aldı...şehir içinde kısa mesafede anlayamadığım bir sorunu uzun yola (1224 km.) çıkınca anladım.Araba ile 120-140 arasında frene hafif dokunduğumda arabanın ön tarafı geziyor..Acaba havasını doğru alamadımıki ustaaa...

arkadaşlar aldığım yerin telefonunu inanın bilmiyorum...tesadüf eseri önünden geçerken durdum ve aldım ve şimdide Ankara da değilim..Aldığım yerdeki  satıcının bana dediğini sizede yazıyorum...''Abi biz toptancıyız perakendeci değiliz onun için bizden aldığını kimseye söyleme dedi...Ancak Ankara İskitlerde TRW bayisi bir tane ...onlıne satışlarıda yok sanırım....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 230000
  • Model Yılı: '97
  • 21 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 06, 2012, 12:34:16 »
arkadaşlar fren ve debriyaj hidroliğini bende değiştiricem ate marka dot4 önerileri aldım debriyaj hidroliği içinde dot4 mü kullanılıyor ve ate marka hakkında bilginiz varmı yada şu marka daha iyidir diyeniniz varmı?
CESARETLE ATILAN İLK ADIMLAR BÜYÜK BAŞARILARIN MÜJDECİSİDİR.