0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Türkiye Şartların'da hızz sabitleyici Pek kullanan yok sanırım,benim şoförlüğe'de aykırı!! hız sabitleyiciyle gittim yola yaktığım benzine acırım.. O ayak pedal'da olacak ya..
Hüseyinciğim öyle deme. Asıl Türkiye şartlarında CC lazım artık. Çünkü özellikle rampalar hariç CC hızı sürekli kontrol ettiği ve gazı hıza göre ayarladığı için yakıt tasarrufu sağlıyor. Hele ki ayağımız gaz pedalında olunca bazen şeytana uyup biraz fazla basabiliyoruz. En iyisi CC yi ayarla, bağdaş kur otur.
Evet hızlandırıp yavaşlatabiliyorsun. Düz yolda giderken CC açık vaziyette kolu yukarıya doğru her basmanda yaklaşık 2 km'lik bir hız artışı, her aşağı doğru basmanda da yine yaklaşık 2 km'lik yavaşlama sağlıyorsun. Bu aşağı - yukarı basma elektronik olarak gaza basıyor veya gazı kesiyor. Ancak bu durum yokuş aşağı giderken olmuyor. Yokuş aşağıya inerken araba kendiliğinden hızlandığında kolu aşağı doğru basınca CC fren tertibatı devrede olmadığından etkisi olmuyor.