Gönderen Konu: 2012 Yaris MultidriveS ve Teleflex GFI Lpg Kiti  (Okunma sayısı 8402 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota Yaris 2012 Cool Multidrive S (CVT) Siyah
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 7 kere teşekkür edildi
2012 Yaris MultidriveS ve Teleflex GFI Lpg Kiti
« : Ekim 13, 2012, 08:06:19 »
2012 Yarisi ilk alanlardan biriyim. 2011 sonbarında almıştım. Şimdi de bu araca ilk lpg taktıranlardan biriyimdir diye düşünüyorum. Aracın 1000, 10000 ve 20000 bakımlarını yaptırdıktan sonra iyiden iyiye yükselen benzin fiyatlarını da düşünerek  önceki Golfüme sorunsuz şekilde lpgyi takan ve 2 sene boyunca 10000 bakımları dışında gitmek zorunda kalmadığım ustamın yolunu tuttum.
 MultidriveS CVT cool paket olan aracımın 100 kmde şehir dışı 5.6 lt ,şehir içi 6.3lt ortalama da 6lt  yaktığını yaptığım 25000 km boyunca defalarca test edip onaylamıştım:) (Fabrika değerleri şiçi:6.3 şdışı: 4.6 ort: 5.3). Lpgyi taktırmadan önce kafamdaki bazı sorular şunlardı:
1. Aracın motoru 1.33 dual vvt-i . Küçük hacimli ama hacmine göre yüksek beygirli.1.3 lt motorlar 60-75 beygir arasında oluken bu araç   73kw yani 73*1,364= 100 beygir. Lpg uyacak mı?
2. Litre bazında Lpg tüketimi Benzin tüketiminden ne kadar fazla olacak
3. Lpgden kaynaklanan enjektör sesi olacak mı?
4. Araçtaki vites geçişleri, eco ve sport modu geçişleri lpgden etkilenecek mi?
5. Yol bilgisayarı çalışacak mı
6. Bagajda daralma olacak mı?
7.Aracım garantiden çıkacak mı? Lpg kaskoya nasıl bildirilecek
8.Sürekli kalibrasyon, ayar gerekecek mi?
9.Lpg kitim, fiyatı ile dönüşümden ne kadar sonra bana kazandırmaya başlayacak.

Ustamla biraz konuştuktan sonra Teleflex GFİ , subab yağlamalı lpg sisteminin http://www.doganerkardesler.com/teleflex-gfi-lpg-sistemi.htm aracım için kaliteli, uygun , başımı ağrıtmayacak ve yıllarca sorunsuz kullanabileceğim bir sistem olduğuna ikna oldum. Sadece biraz pahalı bir kit idi 2600 tl civarı. Ama şu an dünyanın en iyi kiti. Prins ve Teleflex kullanılacak araca göre şu an en iyi kitler ve Teleflex bazı özellikler yönünden daha iyi. Yukarda verdiğim linkten bakabilirsiniz.
Netice itibariyle kit takıldı. 1000 kmyi devirdim ve şimdi değerlendirme aşamasında bilgisayarın başına oturdum:

1. Sistem motorla tamamen uyumlu, benzinde mi çalışıyor lpgde mi anlaşılmıyor. Çekiş kaybı yok. Az da olsa yok!
2.Litre bazında lpg tüketimin aynı olacağını garanti etmişti ustam veee 0.1 lt daha fazla :) 1000 km ortalama 6.1lt lpg yaktım
3.Lpgden kaynaklanan enjektör sesi yok! nasıl olmaz ! manifolda gömülüyor enjektörler.Bknz: yukarıdaki link
4. Araçtaki vites ve mod geçişleri aynı , değişen farkenen birşey yok. Zaten lpg ile alakası da yok herhalde de;  araç otomatik olunca farkedebilir diye düşünmüştüm:)
5.Yol bilgisayarı çalışıyor. Ortalama hız, Anlık ve ortalama tüketimi veriyor, ortalama tüketim benim ölçümümle aynı çıktı. Yalnız range yani menzil değerini benzin deposundaki benzine göre ayarladığı için o yanlış çalışıyor.
6.Bagaj aynı kaldı, simit depo kullandık 40lt. Golf'te de bu depoyu kullanmıştım. Lastik tamir kitim olduğu için Golf'teki iki senelik lpgli kullanımda stepneye ihtiyaç duymamıştım zaten o yüzden bu konuda rahatım. Bir de simit kullanınca görüntü kirliliği de olmuyor, çok hoşuma gidiyor. LPG dolum ucunu da tamponu delmeden yaptılar, ellerine sağlık:)
7. Aracın sigortası için Toyota yetkili servisteki arkadaşla görüştüm, kitin geçtiği yerler garanti dışı:( Ama diğer yerler garantiye devam, tabi garanti uzatma da yapılabiliyor haliyle 5 seneye çıkartılabiliyor. Kasko için ruhsata lpgyi işletince telefonla bilgi vermek yeterli oluyor.
8. Kalibrasyon için kitin gelişmiş bir ECU su var, benzinle çalıştığı değerler doğrultusunda kendini kalibre ediyor. 10 000 bakımı dışında gelmene gerek yok dedi ustam. Sistemde subap yağlama da olduğu için 30 000 de bir de lpg nin yağı eklenecek.
9. Lpg kitim ve ruhtasa işletme ile toplam 2600 + 25+148+10+80 = 2863 tlye geldi.
Araç  şiçi-şdışı ortalama 6 lt benzin tüketirken 6.1lt lpg tüketiyor. Ben senelik 30 000 km yapıyorum
13.10.2012 itibariyle benzin fiyatı 4,90 tl, lpg fiyatı 2,65 tl ( Konya BP-Shell fiyatı)
Fark kmde 4,90*6/100=(29,40) - 2,65*6.1/100= (16,16)  ----- sonuç: 13,24 kuruş
Senelik karım: 30000*13,24: 3972 tl. Hesap ortada Senede 4000 tl kar.

Sonuç olarak şu an Yaris 1.0 dan da , Yaris dizel 1.4D-4D den de , hatta Yaris Hybrid den de az tüketen bir Yarisim var:)
Toyota Yaris 2012 1.33 99Ps  Cool  Multidrive S (CVT) Siyah

Toyota Club Türkiye

2012 Yaris MultidriveS ve Teleflex GFI Lpg Kiti
« : Ekim 13, 2012, 08:06:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
Ynt: 2012 Yaris MultidriveS ve Teleflex GFI Lpg Kiti
« Yanıtla #1 : Ekim 13, 2012, 08:35:09 »
Hayırlı osun LPG kitiniz. Tüketim değeriniz çok iyi. Dediğiniz gibi dizel ve hibrid araçlardan bile ekonomik bir aracınız olmuş. Önceki aracımda 6 sene kadar LPG kullnanmıştım. Sıralı sistem LPG ile çekiş kaybı olmuyor. Benim tek endişem LPG nin oluştaracağı tehlike idi. Bu nedenle şimdiki aracım dizel. Umarım kazasız belasız kullanırsınız Allah'ın izniyle. Memleket Konya'mı Yasin Bey.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 13, 2012, 08:44:46 »
Ellerinize sağlık çok güzel bir konu hazırlamışsınız. Ben dizel araç kullanıyorum ama LPG bana göre de iyi bir kit ile çok daha avantajlı oluyor. LPG nin dezavantajı deposu küçük olduğu için uzun yola gittiğinde bir kaç defa LPG alabiliyorsun, uzun yolda da özellikle otobanda LPG istasyonu bulmak zor oluyor. Babamın astradan biliyorum :) Birde şehirden şehire değişen LPG fiyatı, şuanda Ankarada en uygun 2.48 TL ye filan satıyorlar ama örneği Antalyaya gidin fiyat 2.70'lere 2.80 lere çıkıyor. Konu eminim yeni araç alanlara çok yol gösterici olacaktır. Bu arada aracınızı kaça almıştınız?
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 13, 2012, 09:18:32 »
Çok güzel bir paylaşım olmuş elinize sağlık. Tüm detaylarıyla merak edenler için güzel bir yazı. Kış bittikten sonra avensis aracıma bende LPG uygulamak istiyorum. Ancak kafamda bir sürü soru işareti var. Mesela arabam LPG takıldıktan sonra stop etme gibi sorunlar çıkarırsa yakarım arabayı o zaman :) Etrafımda duyuyorum bazen böyle stop etme, tekleme gibi şeyler. Yani tomarla para verip benzin alırım ama tekleme-stop etme gibi şeyler yaşamayı asla istemem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 13, 2012, 09:26:02 »
Çok güzel bir paylaşım olmuş elinize sağlık. Tüm detaylarıyla merak edenler için güzel bir yazı. Kış bittikten sonra avensis aracıma bende LPG uygulamak istiyorum. Ancak kafamda bir sürü soru işareti var. Mesela arabam LPG takıldıktan sonra stop etme gibi sorunlar çıkarırsa yakarım arabayı o zaman :) Etrafımda duyuyorum bazen böyle stop etme, tekleme gibi şeyler. Yani tomarla para verip benzin alırım ama tekleme-stop etme gibi şeyler yaşamayı asla istemem.

Hasan bey olay taktıracağınız kit ve de takacak ustada bitiyor. Özellikle usta iyi olmaz ise isterseniz 5000 liralık kit taktırın yinede hayrını görmezsiniz.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 13, 2012, 09:42:47 »
Hasan bey olay taktıracağınız kit ve de takacak ustada bitiyor. Özellikle usta iyi olmaz ise isterseniz 5000 liralık kit taktırın yinede hayrını görmezsiniz.

Çok haklısınız. Zamanında bir arkadaşımın 2011 sıfır Civic'ine LPG taktırmıştık zavoli marka. Takıldıktan sonra çekişinde bir sorun yoktu. Dedik bi hız denemesi yapalım. Araç 130 dan sonra resmen tıkanıyordu. Geri götürdük arabayı durumu anlattık. Onlarda bi parça değiştirdiler. "Daha geniş bilmem ne taktık, artık daha rahat gidecek aracınız." dediler. Aldık denedik, 160 km hıza kadar daha iyi bir hale gelmişti. Ama alt hızlarda benzinden hiçbir farkı yoktu. O yüzden zavoli hoşuma gitti. Yani hiç sorun çıkarmadı.

Sonra bir yakınım Cruze marka aracına LPG taktırdı. Yolda giderken durup dururken stop edebiliyordu. LPG nin markasını sormamıştım ama araştırmacı ve bilinçli bir kullanıcı olarak kötü bir marka taktırdığını sanmıyorum.

Yine bir yakınım Megane arabasına LPG taktırdı. Araba 70-80 km hızları arasında tekliyordu. İğrenç birşeydi. Benim arabam böyle teklerse bi daha o arabaya binmem imkansız.

Ödemelerimden dolayı şu an LPG olayını kış bitimine erteledim. Kış bir bitsin, güzel bir LPG taktırmak istiyorum. Bu şekilde de sizlerin yorumları benim için çok değerli oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 13, 2012, 14:08:53 »
hayırlı olsun aracınız...
o değil de, hibrit+ lpg'li bir aracı hayal ettim bir an için, oldukça güzel olurdu heralde...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 14, 2012, 11:07:52 »
Faruk Bey;  evet Konya'dayım, ama merkeze doksan kilometre uzaklıkta bir ilçede çalıştığım için, neredeyse bir ilaç mümessili kadar kilometre yapıyorum.

Serkan Bey; aracı 40 000 tl civarına gelmişti bana liste fiyatı 41300 dü.Hani şu Toyota'nın 'Exchange by Toyota'
'Toyotaya git Toyotaya' reklamı :) ondan faydalanmıştım, Golf IV ümü verip bu aracı almıştım.

Oğuzhan Bey; sizin aklınıza gelenin yapılmışı var:) http://www.gaspoweruk.co.uk/v3/lpgconversions/toyota_prius-t_1.8_2010/toyota_prius-t_1.8_2010.html . Sadece Türkiye değil dünyanın bir çok ülkesinde de Lpg yaygın olarak kullanılıyor.Hollanda da özellikle çok yaygın bildiğim kadarı ile...

Hasan Bey; herkes aracına sorunsuz bir şekilde binmek ister, özellikle lpg takılmadan problemsiz olan bir araç dönüşümden sonra sıkıntı çıkarıyorsa tabii çok sinir bozucu olabilir. O yüzden kimsenin kararını etkilemek istemem. Ben sadece deneyimimi aktarmaya çalışıyorum. Ama benim gördüğüm özellikle Prins ve Teleflex GFI sistemlerini üst model araçlarda kullanıyorlar. Benim araç için gittiğimde 6 seneden sonra orda Avensisine taktıran vardı ve Mercedes CLK nın 20 000 bakımı yapılıyordu. Bunun dışında Insignia'ya , Bmy'ye, Honda'nın Jipine taktıklarını biliyorum. Yani demek istediğim bu adamlar bu arabalarına taktırıyorsa demek ki kite ve ustaya güvenleri var.

Lpg montajında hem usta hem kit çok önemli.Mükemmel bir kit kötü bir ustada olumsuz sonuç verebilir. Kötü bir kit mükemmel bir ustada iyi sonuç vermez o ayrı:)Ama hem sistem iyi ise hem de usta iyi ise o zaman sonuç yüz güldirici oluyor.Arabanıza önem veriyorsanız, yeni ve pahalı bir aracınız varsa , o zaman Teleflex ve Prinsten şaşmayın bence ve bu sistemlerin subab yağlamalı olan (benim taktıdığım bu şekilde ) serilerinden taktırırsanız 100 000 km garantili ve daha binlerce km sorunsuz kullanabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 14, 2012, 11:15:23 »
Bence Lpg taktırmadan önce senede yaptığınız kmyi baz alın. Şöyle ki;
Senede 10 000 km yapıyorsanız , sizin için pek gerekli değil.
Senede 20 000 km yapıyorsanız, karar size kalmış ama en az 5 sene o araca binecekseniz, yaptırmanızda fayda var.
Senede 30 000 km ve üzeri yapıyorsanız hiç durmayın, taktırın. Şuanki hesapla 5 senede 20 000 tl üzerinde bir karınız olacak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 23, 2013, 20:19:00 »
Yasin Bey, konuyu gayet güzel izah etmişsiniz zaten. Ben de LPG taktırmayı düşünüyorum artık. Hala tavsiye ediyor musunuz, geçen süre içerisinde herhangi bir sıkıntı ile karşılaştınız mı acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 09, 2013, 23:47:59 »
Uzun zamandır foruma girememiştim. 2012 Yarisim ve Teleflex Lpg Kitim ile 42 000 km yi devirdik. Maşallah araba da kit de ilk takıldığı gibi sorunsuz. 10 000 rutin bakımları dışında (150 tl civarı) sanayinin yüzünü gören cennetlik :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mayıs 12, 2013, 23:24:40 »
Yanıt için teşekkürler, maşallah deyip size Yaris'inizle mutluluklar dilerim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 05, 2015, 12:50:23 »
Yasin bey son durum nedir. Aradan epey zaman geçmiş.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 25, 2015, 06:35:15 »
Son durum; artık ilçeye gidip gelmediğim için eskisi kadar km yapmıyorum, zaten aracı eşime verdim o kullanıyor artık. Şu an aracımız
 70 000 km de. Allah' a şükür ne yakıtta bir artış var , ne de çalışmada bir problem. İlk taktırdığım günkü gibi kullanıyoruz