Gönderen Konu: Bilgisayarınızı mouse yada klavye ile açın  (Okunma sayısı 2108 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
Bilgisayarınızı mouse yada klavye ile açın
« : Haziran 26, 2008, 02:05:56 »
selam  arkadaşlar.Belki bilenleriniz vardır ama ,bilmeyenlerin  işine yarar diye bu konuyu açtım.Ben kendim klayve ile açıyorum bilgisayarımı:)
Alıntıdır

Bilgisayarı çalıştırmak için kullanılan en yaygın yöntem power düğmesine basmaktır.
Ancak bu olay size zor geliyor ya da bilgisayarınızı çalıştırmak için farklı yöntemler arıyorsanız işte size bir kaç yöntem...
Bu yöntemlerle bilgisayarınızı Mouse sağ tuşu ya da klavyeden girilen bir parola ile çalıştırmanız mümkün.
Bütün bu ayarlar için önce BIOS 'a girmemiz gerekecektir.
Bunun için bilgisayarınız açılırken DELETE tuşuna basmanız yeterli olacaktır.
BIOS da 'INTEGRATED PERIPHERALS' bölümüne girin ve 'Power On Function' ayarını bulun.
Burada genel olarak 'Button Only' seçeneği seçilidir.
Bu kısmı 'Mouse Right' yapmanız halinde artık bilgisayarınız Mouse sağ tıklamasıyla açılacaktır.
Klavye ile açmak içinde Keyboard yazan yerden keyboard seçeneğini tıklayın.Umarım açma Power tuşuna basmak için aşağı eğilen arkadaşların işine yarar. (Mouse hassas olduğundan pek tavsiye etmem en ufak dokunuşta açılıyor çünkü :)

Toyota Club Türkiye

Bilgisayarınızı mouse yada klavye ile açın
« : Haziran 26, 2008, 02:05:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Bilgisayarınızı mouse yada klavye ile açın
« Yanıtla #1 : Haziran 26, 2008, 11:28:07 »
Tşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Haziran 26, 2008, 22:42:59 »
Küçük bir düzeltme.Yukarda mouse u sağ tıkla diyor gerçi ama şart değil.Mouse u azıcık oynatmanız yeterli.Ama mouse hassas olduğundan her ufak dokunuşta açıldığından klavye yolunu uygulayabilirsiniz. Benim PC de Power tuşu aşağıda olduğundan her seferinde eğilmemek için klavye ile açma yöntemini kullanıyorum:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 27, 2008, 09:08:36 »
Çok  güzel bir yöntem. Hele  küçük  çocukları  olanlar  için. Ama size  başımdan geçen bir  olayı  anlatayım. Sizin gibi  bu  yöntemi bundan bir kaç yıl  önce  ilk  öğrendiğimde eski  bilgisayarım  vardı. Klavyem usb den  bağlıydı  kasaya  ve  eski  kasamda sadece 2 tane  usb girişi  vardı. Gün  geldi usbler  çalışmaz  oldu  haliyle  pc yi de  açamadım. Tabii  normal PS 2 klavye  takıp  açmak da  hiç  aklıma  gelmedi. Uzun uğraşlar  sonucunda bios  pilini  çıkartarak  sorunu  çözmüştüm.

Saygılar...
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Haziran 28, 2008, 11:24:21 »
Benimde klavye usbye bağlı ile bağlı ama herhangi bir sorun yaşamadım şimdiye kadar.En son çözüm olarak Belirttiğiniz gibi BİOS pilini çıkarıp takmak en iyi yol.:)