tanışma bölümünde kendimi tanıtmıştım bir de buradan bir merhaba diyerek sorunumu paylaşmak istiyorum.
Daha dün bir arkadaşımdan 2000 model toyota corolla 1.3 terra model bir araç alarak toyota macerama başladım ama ne yazıkki değiştirilemez murpy kanunları gereği bu macera biraz tökezleyerek başladı.
öncelikle hatanın bende olduğunu tabiki başta kabul ediyorum ama araç alım satımı esnasında o kadar çok detay var ki temiz bir arabyı kaçırmak istemediğimden bir kaç önemli detay gözümden kaçtı.
aracı kullanmaya başladığımda bir ikaz lambası yanmaktaydı daha önce airbag olan bir araç kullanmamıştım emniyet kemeri ikazı sanıp yoluma devam ettim ama dikkat edince bunun airbag ikazı olduğunu anladım. (aracımda söför ve yolcu olmak üzere ön konsolda iki adet hava yastığı bulunmakta) Peki durur muyum? hemen bugün bilgi almak için servisi aradım. bu sorun için bir çok neden olabileceğini, kablo temassızlığı ve girişlerin çıkmış olabileceği gibi basit ve ucuz çözümleri olmakla birlikte direksiyon simidindeki makara yahut sensör arızası gibi pahalı ve zahmetli sorunlar da olabileceğini belirttiler.
aracı aldığım arkadaşla da görüştüm ve o daha önce kontağı tam kapatmadığı için aracın elektriğini kesmediğini (corollalarda kontak 3 hamleymiş) bu yüzden akünün bittiğini ve aküyü başka bir araç aküsü yardımıyla takviye ettiğini, bu sorunun da o zaman oluştuğunu ve yazılımın değiştirilmesi gerektiği belirtti.(servisle görüşmüş ama gitmeye fırsatı olmamış)
şimdi benim merak ettiğim husus: gerçekten akü takviyesi airbag beyninin zarar görmesine ve yazılım yüklenmesine neden olur mu?
aracı uygun bir fiyata aldım ama bu durum canımı sıktı servisle görüşeceğim sizden bir ön bilgi almak istedim. durduk yere canımı sıkıp sevdiğim bir arkadaşıma şiddet uygulamak istemiyorum

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim