Gönderen Konu: Akü takviyesi ve Airbag Sorunu  (Okunma sayısı 2900 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 11 kere teşekkür etti
Akü takviyesi ve Airbag Sorunu
« : Ekim 12, 2012, 23:57:48 »
tanışma bölümünde kendimi tanıtmıştım bir de buradan bir merhaba diyerek sorunumu paylaşmak istiyorum.
Daha dün bir arkadaşımdan 2000 model toyota corolla 1.3 terra model bir araç alarak toyota macerama başladım ama ne yazıkki değiştirilemez murpy kanunları gereği bu macera biraz tökezleyerek başladı.
öncelikle hatanın bende olduğunu tabiki başta kabul ediyorum ama araç alım satımı esnasında o kadar çok detay var ki temiz bir arabyı kaçırmak istemediğimden bir kaç önemli detay gözümden kaçtı.
aracı kullanmaya başladığımda bir ikaz lambası yanmaktaydı daha önce airbag olan bir araç kullanmamıştım emniyet kemeri ikazı sanıp yoluma devam ettim ama dikkat edince bunun airbag ikazı olduğunu anladım. (aracımda söför ve yolcu olmak üzere ön konsolda iki adet hava yastığı bulunmakta) Peki durur muyum? hemen bugün bilgi almak için servisi aradım. bu sorun için bir çok neden olabileceğini, kablo temassızlığı ve girişlerin çıkmış olabileceği gibi basit ve ucuz çözümleri olmakla birlikte direksiyon simidindeki makara yahut sensör arızası gibi pahalı ve zahmetli sorunlar da olabileceğini belirttiler.
aracı aldığım arkadaşla da görüştüm ve o daha önce kontağı tam kapatmadığı için aracın elektriğini kesmediğini (corollalarda kontak 3 hamleymiş) bu yüzden akünün bittiğini ve aküyü başka bir araç aküsü yardımıyla takviye ettiğini, bu sorunun da o zaman oluştuğunu ve yazılımın değiştirilmesi gerektiği belirtti.(servisle görüşmüş ama gitmeye fırsatı olmamış)
şimdi benim merak ettiğim husus: gerçekten akü takviyesi airbag beyninin zarar görmesine ve yazılım yüklenmesine neden olur mu?
aracı uygun bir fiyata aldım ama bu durum canımı sıktı servisle görüşeceğim sizden bir ön bilgi almak istedim. durduk yere canımı sıkıp sevdiğim bir arkadaşıma şiddet uygulamak istemiyorum  :D yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim  :)

Toyota Club Türkiye

Akü takviyesi ve Airbag Sorunu
« : Ekim 12, 2012, 23:57:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
Ynt: Akü takviyesi ve Airbag Sorunu
« Yanıtla #1 : Ekim 13, 2012, 17:51:12 »
sorun çözüldü benim gibi çözüm arayan arkadaşlar için ekliyorum.
tahminlerim doğruymuş. servisten aldığım bilgiye göre akü takviyesi yazılıma zarar veriyormuş. yeniden yüklendi ve sorun bitti. hepsi 10 dakika sürdü ve çok ucuz tuttu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 13, 2012, 17:55:22 »
iyi ki de sevdiğin arkadaşına şiddet uygulamamışsın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 13, 2012, 20:05:55 »
Feyyaz bey geçmiş olsun ucuz yırtmışsınız :) arkadaşınızda gerçek arkadaşmış söylediği gibiymiş :)

bu forum daha önce arkadaşına pert aracı satanlarıda duydu ne yazıkki, yazınızı okumaya başlayınca böyle olacak die düşündüm bi an :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 13, 2012, 20:21:25 »
feyyaz bey geçmiş olsun airbag arızası kolay kolay geçmez. siz şanslı kişilerdensiniz. güle güle kullanın.
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ekim 31, 2012, 23:21:35 »
çok teşekkür ederim arkadaşlar.... sevgi ve saygıyla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Çıkarım senle her yola Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 30500
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 14, 2013, 11:54:25 »
sorun çözüldü benim gibi çözüm arayan arkadaşlar için ekliyorum.
tahminlerim doğruymuş. servisten aldığım bilgiye göre akü takviyesi yazılıma zarar veriyormuş. yeniden yüklendi ve sorun bitti. hepsi 10 dakika sürdü ve çok ucuz tuttu.
Merhaba aynı araçtan bende kullanıyorum.İki hafta kadar önce benim aracımında aküsü bitti.Babamın aracından takviye yaparak tek marşta çalıştırdık.Daha sonra aküyü hemen değiştirdim.Bende ucuz kurtulmuşum desenize:)
2015 Corolla life 1.33