Arkadaşlar merhaba açık yüreklilikle söylüyorum toyota yı sattık ford aldık başımıza belayı sardık .Az kaldı kısa zamanda geri toyotacı olacam e12 ile inşallah.
Neyse konumuza gelelim arkadaşlar 2004 ford fiesta 1.4 benzin+lpg li brc sıralı sistem var .Anakara da yaşıyorum hergün sabah akşam trafige giriyorum keçiören -kızılay arası.Yogun trafikten mi yoksa arabada mı bir ayarsızlık var bilmiyorum .LPG tüketimim 11,2 litre 100 km rede .Bu aracı alalı 5-6 ay kadar oldu aldıgımdan beri her depoyu fulleyişimde hesaplıyorum 200-220 bin arsı yakardı bir ara lpg ucuzlamıştı o zaman 170 -180 bine kadar düşmüştü.Sizce 1.4 bir aracın 11,2 litre tüketmesi normal mi ? Araca yaptıgım tek degişiklik lastikleri oda 175.65.14 dü çapı bende yol tutuş ve fren mesafesi iyi olsun diye 185.65.14 taktırdım hani araba daha tok durdu fren ve yol tutuşta hayli iyi oldu ama yakıtı bu denli etkileyecegini düşünmüyorum lastikler takılalı 1,5 ay kadar oldu .Rutin km bakımlarıda yapılı durumda hafta sonu hava filitresinide yeniledim .Yagı suyu herşeyi tamam kullanım tarzımda zorda kalmadıkça 3000 -3500 devri geçmem hemen vites degiştiririm.Ne yapmalıyım bilemedim sizin yakıt oranlarınız nedir .