Gönderen Konu: 2012 yaris 1.0 yol deneyimi  (Okunma sayısı 4940 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
2012 yaris 1.0 yol deneyimi
« : Ekim 12, 2012, 02:11:05 »
merhaba herkese.1 ay önce şimdiki bulundugum yere yani ağrı ya dönüş yaptım.aracımla yaşadığım deneyimi anlatmak istedim .yol tutuşundan ve konforundan bahsetmek istemiyorum beklediğimin çok çok üzerinde çünki :D  yakıt olarak araçla geldiğim zamanki benzin litre fiyatı 4,53 idi.bu fiyattan  hesapla ş.dışı 22 kuruş yaktı .klima arasıra açıktı  3 kişi idik biri bebek tabi :D ama bagajım ful +ful dü.ortalama hızım 120 km civarıydı.malum ağrıya gelirken 3 tane dağ tırmandık .ben yakıtından acayip memnun kaldım.ş.içi ise 28 kuruş yakıyodu bu litre fiyatıyla ama ş.içi hep klimam açıktı.şimdiki litre fiyatı ile en fazla ş.dışı25 kuruş ş.içi 30 kuruş yakar.

1.0 model konusunda boşuna korku yaşamışım.çekiş konusunda pek sıkıntı olmadı 3. vitesten düşmedim hiç(kamyonlar beni soladı diyen arkadaşlar abartıyolarmı acaba  :kötü:) bence bu motor seçenegını dusunen arkadaşlar benım gıbı bu aracı kullanan arkadasların fıkırlerıne tamah etsinler.yakıtı makul oldugundan tüp taktırarak(1,33 e göre) 1500 lira tup parası + garanti bozulması +tüp uyumu sorunu+ bagajı öldürme gibi sıkıntıları olmayacak.bakım konusunda vergi konusunda kasko kunusunda maddi avantajlar elde edecekler ve malum 2014 te başlayacak olan egzos emisyon degerlerıne gore vergılendırmeden en avantajlı vergı dılımınden yararlanacaklar.yaris düşünen arkadaşların beklentileri benimki gibi ekonomi ise en mantıklı seçim 1.0.    1,33 modeli alırken zaten 4000 civarı fazla para ödüyoruz birde buda var :alkis:

sana gelmediğim gün yaris aldığım gündür gülüm

Toyota Club Türkiye

2012 yaris 1.0 yol deneyimi
« : Ekim 12, 2012, 02:11:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: 2012 yaris 1.0 yol deneyimi
« Yanıtla #1 : Ekim 12, 2012, 11:01:29 »
merhaba herkese.1 ay önce şimdiki bulundugum yere yani ağrı ya dönüş yaptım.aracımla yaşadığım deneyimi anlatmak istedim .yol tutuşundan ve konforundan bahsetmek istemiyorum beklediğimin çok çok üzerinde çünki :D  yakıt olarak araçla geldiğim zamanki benzin litre fiyatı 4,53 idi.bu fiyattan  hesapla ş.dışı 22 kuruş yaktı .klima arasıra açıktı  3 kişi idik biri bebek tabi :D ama bagajım ful +ful dü.ortalama hızım 120 km civarıydı.malum ağrıya gelirken 3 tane dağ tırmandık .ben yakıtından acayip memnun kaldım.ş.içi ise 28 kuruş yakıyodu bu litre fiyatıyla ama ş.içi hep klimam açıktı.şimdiki litre fiyatı ile en fazla ş.dışı25 kuruş ş.içi 30 kuruş yakar.

1.0 model konusunda boşuna korku yaşamışım.çekiş konusunda pek sıkıntı olmadı 3. vitesten düşmedim hiç(kamyonlar beni soladı diyen arkadaşlar abartıyolarmı acaba  :kötü:) bence bu motor seçenegını dusunen arkadaşlar benım gıbı bu aracı kullanan arkadasların fıkırlerıne tamah etsinler.yakıtı makul oldugundan tüp taktırarak(1,33 e göre) 1500 lira tup parası + garanti bozulması +tüp uyumu sorunu+ bagajı öldürme gibi sıkıntıları olmayacak.bakım konusunda vergi konusunda kasko kunusunda maddi avantajlar elde edecekler ve malum 2014 te başlayacak olan egzos emisyon degerlerıne gore vergılendırmeden en avantajlı vergı dılımınden yararlanacaklar.yaris düşünen arkadaşların beklentileri benimki gibi ekonomi ise en mantıklı seçim 1.0.    1,33 modeli alırken zaten 4000 civarı fazla para ödüyoruz birde buda var :alkis:

Süper paylaşım... özellikle yeni bir 1.0 Yaris sahip adayı olarak teşekkür ederim  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 01, 2012, 00:30:16 »
1.0 sehiriçi düşük hızlar kısa mesafelerde dur-kalklarda daha az yakar doğrudur. Ancak uzun yolda, yüksek hızlarda sabit kalmak gerektiğinde, uzun soluklu yokuşlarda hele hele yüklü iken 1.33'ten kesinlikle ekonomik olamaz. 1.33'ün yarım gaz çıktığı yokuşu 1.0 paspasa yapıştırmazsan zorlanır. Bundan şüpheniz olmasın. Aynı şey 1.33 ile 1.6 karşılaştırması için de geçerlidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 01, 2012, 00:36:54 »
kamyonlar beni solladı muhabbetine hastayım, kardeşim yollarda artık 70 model kel fordlar yok, hepsi scania, man, mercedes dolu yükle 120 den aşağı düşmüyorlar, neyin kafasını yaşıyorsunuz  :lol:
“fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 13, 2012, 03:57:12 »
Bende ilk başta 2011 model 1.0 terra yaris almaya karar vermiştim. Fakat forumdaki herkes 1.0'dan şikayetçiydi. Özellikle bir arkadaşın yazdığı tek cümle fikrimi değiştirmeme yetti "1.0 pişmanlıktır". Şu anda hemen hemen aynı fiyat düzeyinde 2008 model 1.4 D-4D almaya karar vermdim. Muhtemelen bu hafta satışını almış olacağım. Benzinli 69 hp ile dizel 100 hp arasında yakıt farklı olacağını düşünmüyorum. Performans olarak kıyaslarsak fazlasıyla farklı olacağı kesin. 1.0 pişmanlıkmıdır bilmiyorum ama bizim memlekette bir söz vardır "Ne şeytanı gör, ne de salavat getir". Bu yüzden 1.0'a hiç bulaşmamaya karar verdim :)
Toyota Yaris 1.4D-4 2008

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 13, 2012, 09:29:14 »
dizeller 100hp değil ama yanlışınız var 90HP dir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 13, 2012, 10:24:44 »
Hayırlı olsun aracınız güle güle kullanın.
1.0 ları bende kullanmıştım performansı abartıldığı gibi düşük değil, sanırım bunun nedeni 1.6 motorlarla kıyaslamaları.

Yakıtıda iyi durumda bence.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 13, 2012, 10:33:36 »
Şehir içi 1.0 motor Yaris LPG takılınca ne yakar acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Aralık 13, 2012, 10:34:13 »
Şehir içi 1.0 motor Yaris LPG takılınca ne yakar acaba?

Takanlar var da gerek var mı onu tartışmak gerek.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 13, 2012, 11:04:58 »
Takanlar var da gerek var mı onu tartışmak gerek.

Amaç şehir içinde gel-git çok yapanlar için maksimum yakıt tasarrufu. %10' a kadar performans düşüşü kabul edilebilir. Temiz ve yeni bir araba, az vergi ve maksimum yakıt tüketimi, kötü olmayan performans kriterli araç istiyen binlerce insan var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 13, 2012, 15:59:46 »
Bu kafayla biz hibritlerede tüp takarız..1.0 ın daha neyine tüp anlamadım..
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Aralık 13, 2012, 16:03:48 »
Amaç şehir içinde gel-git çok yapanlar için maksimum yakıt tasarrufu. %10' a kadar performans düşüşü kabul edilebilir. Temiz ve yeni bir araba, az vergi ve maksimum yakıt tüketimi, kötü olmayan performans kriterli araç istiyen binlerce insan var.

Hasanım boş ver gel biz sana Auris D4-D MMT alalım ;)
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 13, 2012, 16:07:25 »

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-yakit-cimrisi-corsa-1.0-eco-brc-lpg-li-105939587/detay

İnsanların fikirlerine saygı göstermelisiniz Cemil Bey, şehir içinde günlük 100-200 km yapması gereken bir insan söz konusuysa ve Toyota Yaris' e binmek istiyorsa en ekonomik yolları araştırmasında, 1.0 - Lpg sonucunu merak etmesinde bir ayıp, kusur ya da olumsuz herhangi bir nokta göremiyorum. Varsa eğer forumu terkedebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Aralık 13, 2012, 16:11:39 »
Hasanım ilandaki fiyat biraz fazla gbii geldi bana ama mantıklı ;)
Bir de km yüksek 90 100 falan olsa alınır cillop.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 13, 2012, 16:35:11 »
Hasanım ilandaki fiyat biraz fazla gbii geldi bana ama mantıklı ;)
Bir de km yüksek 90 100 falan olsa alınır cillop.

Yok iş o noktaya gelince ben onun en uygun fiyatlısını bulur alırım :) Avensis en az 8-10 ay bende duracak. Biraz binmek istiyorum yakıtı bana fazla gelsede :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Aralık 13, 2012, 16:37:08 »
Yok iş o noktaya gelince ben onun en uygun fiyatlısını bulur alırım :) Avensis en az 8-10 ay bende duracak. Biraz binmek istiyorum yakıtı bana fazla gelsede :)

Yani bazen zevk ve rahatlık da gerekli.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 13, 2012, 16:44:55 »
Yani bazen zevk ve rahatlık da gerekli.

Daha evvel chrsyler 300 kullandım patronumun aracıydı. Belki 100.000 km yol yapmışımdır o arabada. Özellikle uzun yolda. O araba kadar olmasada ona yakın bi rahatlık veriyor bana. Şöyle sol şeritte güvenle ve konforla gitmek zevkli. Bir önceki aracım civic'ti, havada gitmişim yıllarca resmen :) Kesin yariste öyledir şimdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 13, 2012, 17:25:02 »

Hatta suyla çalışan araba çıksa ona bile düp dakmaya çalışanlar olacaktır... :rofl: :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 13, 2012, 17:32:56 »
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-yakit-cimrisi-corsa-1.0-eco-brc-lpg-li-105939587/detay

İnsanların fikirlerine saygı göstermelisiniz Cemil Bey, şehir içinde günlük 100-200 km yapması gereken bir insan söz konusuysa ve Toyota Yaris' e binmek istiyorsa en ekonomik yolları araştırmasında, 1.0 - Lpg sonucunu merak etmesinde bir ayıp, kusur ya da olumsuz herhangi bir nokta göremiyorum. Varsa eğer forumu terkedebilirim.
Kusura bakma Hasan kardeşim..Biraz şahsi olmuş..Bu direk size hitap eden bir görüş olmuş..Özür dilerim..Aslında bizi bu durmlara düşürenler utansın..Bu kadar yüksek yakıt  sadece bizde var ve malesef zevki bırakıp artık yakıt safriyatına bakar olduk..Forumlarda genelinde %90 araçların nekadar yaktığına dair konular açılıyor..Ve ençokta o konular tartışılıyor.Ya 1,0 motora bile tasarrufu düşündüren başımızdakiler utansın..
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 13, 2012, 17:46:18 »
Kusura bakma Hasan kardeşim..Biraz şahsi olmuş..Bu direk size hitap eden bir görüş olmuş..Özür dilerim..Aslında bizi bu durmlara düşürenler utansın..Bu kadar yüksek yakıt  sadece bizde var ve malesef zevki bırakıp artık yakıt safriyatına bakar olduk..Forumlarda genelinde %90 araçların nekadar yaktığına dair konular açılıyor..Ve ençokta o konular tartışılıyor.Ya 1,0 motora bile tasarrufu düşündüren başımızdakiler utansın..

Estağfurullah siz kusura bakmayın Cemil Bey, yakıt sarfiyatı gerçekten çok büyük gider oluyor artık. Malesef 1.0 motor araba alıp LPG düşünmek zorunda kalıyoruz dediğiniz gibi. Ne denir, ne yapılır bilmiyorum...