0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merhaba herkese.1 ay önce şimdiki bulundugum yere yani ağrı ya dönüş yaptım.aracımla yaşadığım deneyimi anlatmak istedim .yol tutuşundan ve konforundan bahsetmek istemiyorum beklediğimin çok çok üzerinde çünki yakıt olarak araçla geldiğim zamanki benzin litre fiyatı 4,53 idi.bu fiyattan hesapla ş.dışı 22 kuruş yaktı .klima arasıra açıktı 3 kişi idik biri bebek tabi ama bagajım ful +ful dü.ortalama hızım 120 km civarıydı.malum ağrıya gelirken 3 tane dağ tırmandık .ben yakıtından acayip memnun kaldım.ş.içi ise 28 kuruş yakıyodu bu litre fiyatıyla ama ş.içi hep klimam açıktı.şimdiki litre fiyatı ile en fazla ş.dışı25 kuruş ş.içi 30 kuruş yakar.1.0 model konusunda boşuna korku yaşamışım.çekiş konusunda pek sıkıntı olmadı 3. vitesten düşmedim hiç(kamyonlar beni soladı diyen arkadaşlar abartıyolarmı acaba ) bence bu motor seçenegını dusunen arkadaşlar benım gıbı bu aracı kullanan arkadasların fıkırlerıne tamah etsinler.yakıtı makul oldugundan tüp taktırarak(1,33 e göre) 1500 lira tup parası + garanti bozulması +tüp uyumu sorunu+ bagajı öldürme gibi sıkıntıları olmayacak.bakım konusunda vergi konusunda kasko kunusunda maddi avantajlar elde edecekler ve malum 2014 te başlayacak olan egzos emisyon degerlerıne gore vergılendırmeden en avantajlı vergı dılımınden yararlanacaklar.yaris düşünen arkadaşların beklentileri benimki gibi ekonomi ise en mantıklı seçim 1.0. 1,33 modeli alırken zaten 4000 civarı fazla para ödüyoruz birde buda var
Şehir içi 1.0 motor Yaris LPG takılınca ne yakar acaba?
Takanlar var da gerek var mı onu tartışmak gerek.
Amaç şehir içinde gel-git çok yapanlar için maksimum yakıt tasarrufu. %10' a kadar performans düşüşü kabul edilebilir. Temiz ve yeni bir araba, az vergi ve maksimum yakıt tüketimi, kötü olmayan performans kriterli araç istiyen binlerce insan var.
Bu kafayla biz hibritlerede tüp takarız..1.0 ın daha neyine tüp anlamadım..
Hasanım ilandaki fiyat biraz fazla gbii geldi bana ama mantıklı Bir de km yüksek 90 100 falan olsa alınır cillop.
Yok iş o noktaya gelince ben onun en uygun fiyatlısını bulur alırım Avensis en az 8-10 ay bende duracak. Biraz binmek istiyorum yakıtı bana fazla gelsede
Yani bazen zevk ve rahatlık da gerekli.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-yakit-cimrisi-corsa-1.0-eco-brc-lpg-li-105939587/detayİnsanların fikirlerine saygı göstermelisiniz Cemil Bey, şehir içinde günlük 100-200 km yapması gereken bir insan söz konusuysa ve Toyota Yaris' e binmek istiyorsa en ekonomik yolları araştırmasında, 1.0 - Lpg sonucunu merak etmesinde bir ayıp, kusur ya da olumsuz herhangi bir nokta göremiyorum. Varsa eğer forumu terkedebilirim.
Kusura bakma Hasan kardeşim..Biraz şahsi olmuş..Bu direk size hitap eden bir görüş olmuş..Özür dilerim..Aslında bizi bu durmlara düşürenler utansın..Bu kadar yüksek yakıt sadece bizde var ve malesef zevki bırakıp artık yakıt safriyatına bakar olduk..Forumlarda genelinde %90 araçların nekadar yaktığına dair konular açılıyor..Ve ençokta o konular tartışılıyor.Ya 1,0 motora bile tasarrufu düşündüren başımızdakiler utansın..