0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben 2008 model 1.0 Yaris kullanıcısıyım. Aslına bakarsanız rampalardan başka bir sıkıntım yok. Şehiriçinde ise 2 kişi olduğumuz halde ve inişli çıkışlı yollarda kullandığımız halde tüketim ortalaması 5.0 lt. Eğer bu ortalama sizin için yeterli ise bence alın derim. Ama şahsen ben tekrar alacak olursam Yaris 1.33 alırım.
Bende sizin gibi düşündüm ve 2.nci yarisimi 1.33 olarak tercih ettim. İlk yarisim 2007 1.0 m/m idi. ilk şehirler arası yolculugumdan sonra bir daha arac değiştirirsem kesinlikle 1000 motor almam demiştim. Ama bir gercek var ki o da aracın gercekten şehir içi kullanımına cok uygun oldugu.Şimdiden hayirli olsun Melih bey, iyi gunlerde kullanın.
Eğer dediğiniz gibi sollama,makas atma,hız yapmaktan çok yakıt tüketimini ve itidalli sürüşü önemsiyorsanız hiç düşünmeden alın.Ben de 2011 yaris 1.0 motoru 22 bin km kullandım. Şehir içinde olduğu kadar şehir dışında da beklentileri asla boşa çıkarmıyor.Kullanımınıza bağlı olarak 3.7lt/100km leri bile görebilirsiniz.Şahsen ben ortalama 4.3lt nin üzerine çok nadir çıkıyordum.Şehir içinde ise en kötü göreceğiniz 5.3lt olur.Ama eğer ki 1.33 yarislerle aralarında 3-4bin tl fiyat farkı olursa 1.33 ü tercih edin derim. çünkü yakıt tüketimleri neredeyse aynı.Biri 3 silindir diğeri 4... biri 70 beygir diğeri 100...saygılar.
Merhaba Rıdvan Bey,5.0 ortalama fazlasıyla tatmin edecektir. Paylaşımınız için teşekkür ederim.İyi Akşamlar
Güle güle, kazasız belasız hayırlı günlerde kullanın Melih bey. Resimlerini de bekliyoruz