Gönderen Konu: 2012 Yeni Yaris 1.0 VVT Yakıt Tüketimi  (Okunma sayısı 2553 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
2012 Yeni Yaris 1.0 VVT Yakıt Tüketimi
« : Ekim 09, 2012, 10:36:12 »
Herkese tekrar merhaba,

Çok kısa bir süre içinde 1.0 Benzinli yeni yaris almayı düşünüyorum. Aslında kullanan bir arkadaşın tavsiyesi üzerine karar verdim ama farklı kullanıcılardan ya da bilgisi olanlardan da fikir almak isterim. Bir dizel kadar tasarruflu olmasını beklemiyorum belki ama yine de 1.0 motorun yakıtına güvenmek istiyorum.

Güvenebilir miyim :)

Şimdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

2012 Yeni Yaris 1.0 VVT Yakıt Tüketimi
« : Ekim 09, 2012, 10:36:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: 2012 Yeni Yaris 1.0 VVT Yakıt Tüketimi
« Yanıtla #1 : Ekim 09, 2012, 10:39:40 »
kalabalık bır kullanım olacak ise tavsiye etmem,fakat dizele yakın bir yakıt tuketımı oldugu konusunda hemfıkırım.Birde performans olarak sehır içi için yeterlı fakat dık rampalarda üzebilir sizi.
R1 3 5 
╚╬╬╬      2012 Auris 1.4 D-4D Comf.Extra M/M
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Ekim 09, 2012, 11:16:51 »
Şimdilik sadece 2 kişiyiz :) eşim ve ben... açıkçası yokuş rampa performansından çok yakıt konusu benim için biraz daha önemli... çok fazla dur şunu da solliyim, bi de şuna makas atayım gibi bir sürüş tarzım yok :) o yüzden normal hızda 90-100 km/h yakıt konusunda tasarruflu bir deneyim umuyorum..

Teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '12
  • 24 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 09, 2012, 11:19:25 »
Ben kullandim. Şehir içi icin kesinlikle cok uygun. Ama sehirler arasinda sizi sıkıtıya sokar diyebilirim. Sollama yapmak gercekten zaman alıyor.
Yaris III Style CVT 1.33 VVT-i + Görüş paketi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Ekim 09, 2012, 11:34:31 »
Teşekkürler Engin Bey,

"uygun" kelimesini gördükçe içim rahatlıyor. Benim önceliğim şehir içi uygun olması. Şehir dışına yıl içerisinde 1 den fazla çok nadir çıkarım. Senelik izinlerde güneye inmek harici genelde hep İstanbul içi ve haftasonları kullancağımı da düşününce fazla sorun yaşamayacağımı düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Ekim 09, 2012, 17:40:05 »
Teşekkürler Engin Bey,

"uygun" kelimesini gördükçe içim rahatlıyor. Benim önceliğim şehir içi uygun olması. Şehir dışına yıl içerisinde 1 den fazla çok nadir çıkarım. Senelik izinlerde güneye inmek harici genelde hep İstanbul içi ve haftasonları kullancağımı da düşününce fazla sorun yaşamayacağımı düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 09, 2012, 22:34:05 »
Ben 2008 model 1.0 Yaris kullanıcısıyım. Aslına bakarsanız rampalardan başka bir sıkıntım yok. Şehiriçinde ise 2 kişi olduğumuz halde ve inişli çıkışlı yollarda kullandığımız halde tüketim ortalaması 5.0 lt. Eğer bu ortalama sizin için yeterli ise bence alın derim. Ama şahsen ben tekrar alacak olursam Yaris 1.33 alırım. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '12
  • 24 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 09, 2012, 23:06:43 »
Ben 2008 model 1.0 Yaris kullanıcısıyım. Aslına bakarsanız rampalardan başka bir sıkıntım yok. Şehiriçinde ise 2 kişi olduğumuz halde ve inişli çıkışlı yollarda kullandığımız halde tüketim ortalaması 5.0 lt. Eğer bu ortalama sizin için yeterli ise bence alın derim. Ama şahsen ben tekrar alacak olursam Yaris 1.33 alırım.

Bende sizin gibi düşündüm ve 2.nci yarisimi 1.33 olarak tercih ettim. :) İlk yarisim 2007 1.0 m/m idi. ilk şehirler arası yolculugumdan sonra bir daha arac değiştirirsem kesinlikle 1000 motor almam demiştim. Ama bir gercek var ki o da aracın gercekten şehir içi kullanımına cok uygun oldugu.

Şimdiden hayirli olsun Melih bey, iyi gunlerde kullanın.
Yaris III Style CVT 1.33 VVT-i + Görüş paketi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyot'AŞK Coroll'AŞK
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 10, 2012, 00:32:26 »
Eğer dediğiniz gibi sollama,makas atma,hız yapmaktan çok yakıt tüketimini ve itidalli sürüşü önemsiyorsanız hiç düşünmeden alın.
Ben de 2011 yaris 1.0 motoru 22 bin km kullandım. Şehir içinde olduğu kadar şehir dışında da beklentileri asla boşa çıkarmıyor.
Kullanımınıza bağlı olarak 3.7lt/100km leri bile görebilirsiniz.
Şahsen ben ortalama 4.3lt nin üzerine çok nadir çıkıyordum.
Şehir içinde ise en kötü göreceğiniz 5.3lt olur.

Ama eğer ki 1.33 yarislerle aralarında 3-4bin tl fiyat farkı olursa  1.33 ü tercih edin derim. çünkü yakıt tüketimleri neredeyse aynı.
Biri 3 silindir diğeri 4...  biri 70 beygir  diğeri 100...
saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Ekim 10, 2012, 22:52:43 »
Merhaba Rıdvan Bey,

5.0 ortalama fazlasıyla tatmin edecektir. Paylaşımınız için teşekkür ederim.

İyi Akşamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Ekim 10, 2012, 22:54:55 »
Bende sizin gibi düşündüm ve 2.nci yarisimi 1.33 olarak tercih ettim. :) İlk yarisim 2007 1.0 m/m idi. ilk şehirler arası yolculugumdan sonra bir daha arac değiştirirsem kesinlikle 1000 motor almam demiştim. Ama bir gercek var ki o da aracın gercekten şehir içi kullanımına cok uygun oldugu.

Şimdiden hayirli olsun Melih bey, iyi gunlerde kullanın.

Çok teşekkürler Engin Bey,

bayramdan önce elimizde olacak kısmetse.

paylaşımınız için teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Ekim 10, 2012, 22:57:44 »
Eğer dediğiniz gibi sollama,makas atma,hız yapmaktan çok yakıt tüketimini ve itidalli sürüşü önemsiyorsanız hiç düşünmeden alın.
Ben de 2011 yaris 1.0 motoru 22 bin km kullandım. Şehir içinde olduğu kadar şehir dışında da beklentileri asla boşa çıkarmıyor.
Kullanımınıza bağlı olarak 3.7lt/100km leri bile görebilirsiniz.
Şahsen ben ortalama 4.3lt nin üzerine çok nadir çıkıyordum.
Şehir içinde ise en kötü göreceğiniz 5.3lt olur.

Ama eğer ki 1.33 yarislerle aralarında 3-4bin tl fiyat farkı olursa  1.33 ü tercih edin derim. çünkü yakıt tüketimleri neredeyse aynı.
Biri 3 silindir diğeri 4...  biri 70 beygir  diğeri 100...
saygılar.

Mustafa Bey merhaba,

Öncelikle detaylı bilgiler için teşekkür ederim. Ne yazık ki arada 4-5 bin TL fark var ve zaten şu an ödeyeceğimiz tutar da bütçemizi az da olsa aşmış durumda... o yüzden 1.0 ile yola çıkıcaz kısmetse :)

Yakıtı iyi ve performans olarak çok da vasat değilse memnun kalacağımı umut ediyorum ben de

Tekrar teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 10, 2012, 23:31:12 »
Merhaba Rıdvan Bey,

5.0 ortalama fazlasıyla tatmin edecektir. Paylaşımınız için teşekkür ederim.

İyi Akşamlar
Güle güle, kazasız belasız hayırlı günlerde kullanın Melih bey. Resimlerini de bekliyoruz  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Ekim 11, 2012, 10:49:33 »
Güle güle, kazasız belasız hayırlı günlerde kullanın Melih bey. Resimlerini de bekliyoruz  :)

Teşekkürler,

güzel resimler paylaşıyor olurum inşallah :)