Gönderen Konu: Kişisel web sitesi  (Okunma sayısı 1789 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Kişisel web sitesi
« : Ekim 08, 2012, 22:37:01 »
Arkadaşlar merhaba. Kafama takılan bir şeyi sizlere danışmak istedim. Kendime ait kişisel bir web sitesi kurma düşüncesindeyim. (Esasen düşüncesinde miyim onu da tam bilmiyorum) Bu konuda hiçbir bilgiye sahip değilim. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa memnun olurum. Düşüncelerimi maddeler halinde özetlemek gerekirse:

1- Amaç: İngilizce öğretmeniyim ve gerek öğrencilerimin gerekse ihtiyaç sahiplerinin faydalanabileceği alıştırmalar, oyunlar vb (yaklaşık 500 mb) veriyi barındırabilecek bir sitenin oluşturulması;

2- Maliyet: Yukarıda saydığım özelliklere sahip bir sitenin web hosting, domain, masrafları ve dahi siteyi ben oluşturamayacağım için gerekli alt yapı yazılımsal destek vb maliyetlerinin ne olacağı;

3- İzlenmesi gereken yolun (web hosting nereden nasıl alınır, yazılım desteğini kim nerde verir vb.) açıklanması;

noktasında beni aydınlatmanızı ümit ederim.

Only when the last tree is cut down, the last river is polluted and the last fish is caught;will the white man realise money can't be eaten.

Toyota Club Türkiye

Kişisel web sitesi
« : Ekim 08, 2012, 22:37:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: Kişisel web sitesi
« Yanıtla #1 : Ekim 08, 2012, 22:48:54 »
Hocam benim böyle bir sitem var, bi incele istersen; hoşuna giderse bunu kurmak bedava

www.caucassianfolk.8m.com

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 08, 2012, 22:58:47 »
size yarin yardimci olabilirim hocam tanidigim bir cok hosting firmasi var diger sorularinizin cevabini suan veremiyorum telden baglandigim icin sizi sabah bilgilendirebilirim.
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 08, 2012, 23:15:18 »
Hocam benim böyle bir sitem var, bir incele istersen; hoşuna giderse bunu kurmak bedava

Kemal Abi amaca hizmet etsin yeter. Şekil şemal önemli değil sayfanıza baktım gayet güzel yalnız siz de İngilizce öğretmenisiniz malumunuz girilecek data epey fazla bu sayfaların kapasitesi ne ola ki?
Only when the last tree is cut down, the last river is polluted and the last fish is caught;will the white man realise money can't be eaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 08, 2012, 23:17:13 »
size yarin yardimci olabilirim hocam tanidigim bir cok hosting firmasi var diger sorularinizin cevabini suan veremiyorum telden baglandigim icin sizi sabah bilgilendirebilirim.
Çok memnun olurum bu konuda bilgi verirseniz. Maddi olarak karşılayabileceğim bir tutarsa hazırlıklarıma başlamak isterim. Epey uzun bir süreç olacak çünkü gerekli çalışmalarımın toplanması

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Araç: Corolla
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 09, 2012, 08:42:16 »
Ahmet Bey Merhaba;

öncelikle domainin ücreti senelik 10 ile 20$ arasında değişiyor birde bunun senelik 50 ile 100 $ ile barındırma ücreti var.İnternet araştırırsanız web tasarımcıalrın elinde hazır şablonlar bulunmaktadır.Güzel bir fiyata tasarlatıp domani de kıralayıp açabilirsiniz hosting işini de benım bildiğim 'Sedece Hosting' firması var fakat kurumsal çalışıyor ucuz hosting alabileceğiniz firmaları internet üzerinden bulabilirsiniz.
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 09, 2012, 08:52:44 »
Serdar arkadaşımız güzel özetlemiş, ekleyeceğim pek fazla bir şey yok. Her ne kadar maliyeti çok yüksek olmasa da ve internet üzerinden bulabileceğiniz şablonlar ve kullanabileceğiniz paneller ile tasarım konusunda fazla bir tecrübe gerektirmese de, gerçekten kişisel bir web sitesine ihtiyacınız var mı diye sorgulamanızı tavsiye ederim. 4-5 yıl öncesine kadar kişisel web sayfaları ve bloglar çok moda idi ama Facebook ve Twitter bize öyle imkanlar sunuyor ki, bunları değerlendirerek de çok güzel paylaşımlar yapabiliriz bana göre. Bu konuda özellikle Twitter'ı çok beğeniyorum. Hele ki öğrencilerinizi, düşüncelerini 140 karakterlik tek bir twit ile aktarmaları konusunda kısıtlarsanız, bunun kişisel gelişimlerine katkı bile yapabileceğine inanıyorum. Öğretmen değilim ve hiç bir pedagojik formasyonum yok ama az kelime ile çok veya yeterince şey anlatmaya çalışmak için mutlaka çaba harcamaları gerekecektir :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 09, 2012, 08:57:54 »
Hocam benim böyle bir sitem var, bir incele istersen; hoşuna giderse bunu kurmak bedava

Kemal abi bundan sonra sana "BAŞKANIM" diyelim.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 09, 2012, 10:18:14 »
Benim kuzen web site , yazılım vs işlemleriyle uğraşıyor.Maliyet olarak ne kadara çıkar bilmiyorum fakat iletişim bilgisi verirseniz bilgi için yardımcı olmaya çalışırım.
R1 3 5 
╚╬╬╬      2012 Auris 1.4 D-4D Comf.Extra M/M
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 09, 2012, 18:24:19 »
gerçekten kişisel bir web sitesine ihtiyacınız var mı diye sorgulamanızı tavsiye ederim.

Hakkı Bey esasen çok fazla ihtiyacım yok böyle bir siteye. Düşüncemin tek amacı etkin kaynak bulmakta zorlanan herkese elimden geldiğince yardım etmek. Güzel organize edilmiş bir site oluşturabilirsem isteyen istediği dökümana ulaşabilir ve kendi eğiticisi olabilir diye düşündüm. Ama sizin şu twitter tavsiyeniz çok hoşuma gitti :) Benim öğrencilere twitter açtırayım gari

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 09, 2012, 18:28:33 »
Ahmet Bey Merhaba;

öncelikle domainin ücreti senelik 10 ile 20$ arasında değişiyor birde bunun senelik 50 ile 100 $ ile barındırma ücreti var.İnternet araştırırsanız web tasarımcıalrın elinde hazır şablonlar bulunmaktadır.Güzel bir fiyata tasarlatıp domani de kıralayıp açabilirsiniz hosting işini de benım bildiğim 'Sedece Hosting' firması var fakat kurumsal çalışıyor ucuz hosting alabileceğiniz firmaları internet üzerinden bulabilirsiniz.
En can alıcı bilgiyi siz vermişsiniz teşekkür ederim. Benim için en önemli noktası maliyet. Maddi olarak pek bir külfeti yok gibi görünüyor öğrencilerimize bi 100 dalırs gitmiş çok mu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 09, 2012, 19:04:38 »
Ahmet bey, hemşeriyiz :). Bende Kastamonu/Çatalzeytin. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 09, 2012, 19:14:40 »

Kredi kartı bilgileri istiyor. Orada ne yapabiliriz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 09, 2012, 22:35:46 »
Ahmet bey, hemşeriyiz :). Bende Kastamonu/Çatalzeytin. :)
Taşköprü'ye yolunuz düşerse beklerim :) Aslında Safranboluluyum ama doğduğun değil doyduğumuz yer işte

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 10, 2012, 00:06:31 »
Taşköprü'ye yolunuz düşerse beklerim :) Aslında Safranboluluyum ama doğduğun değil doyduğumuz yer işte
İnş. düşer bir gün :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 10, 2012, 03:29:28 »
Kredi kartı bilgileri istiyor. Orada ne yapabiliriz?
Benden hiç bir şey istememişlerdi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 10, 2012, 12:19:49 »
Benden hiç bir şey istememişlerdi
Benden istiyorlar. www.webnode.com.tr sitesinden bir site kurdum. Ama ne yapacağımı bilmiyorum demek için kurdum.