Gönderen Konu: 1 aylık gezi  (Okunma sayısı 2216 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
1 aylık gezi
« : Ekim 08, 2012, 20:52:10 »
haydi bakalım sevgili gençler. dedenize çapınızca yardım edip karşı kaldırıma geçirin bakalım.
2013 haziran başında düşündüğüm güzergah hakkında hepiniz bildiğiniz kadarıyla ama gerçekten bildiğiniz konularda yardımcı olursanız döndüğümde anılarımı ve resimleri sizlerle paylaşırım. hem güzergahımda bulunan üyelerimize de aydın'dan incir ve bir tabak salataya konacak kadar sızma zeytinyağ da veririm. izmire gelenlere ise burada mihmandarlık yaparım. :))

yaklaşık güzergah...

izmir denizli, burdur, ısparta, konya, aksaray, nevşehir, kayseri, malatya, elazığ, bingöl, muş, tatvan, ahlat, ağrı, doğubeyazıt, ığdır,  kars, ardahan, artvin, rize, trabzon, giresun, ordu, samsun, sinop, kastamonu, karabük, bolu, bilecik, eskişehir, kütahya, uşak, izmir...  yaklaşık 5000 km.

örnek yardım... :)
ardeşenden 22 km sonra çamlı hemşin. doğuya gidersen ayder yaylası, 10 km. sonra yukarı kavran, 3 km. sonra aşağı kavran yaylası.çamlıhemşinden batıya gidersen çat köyü vadisi, zil kalesi çat köyünden 7 km. aşağıya elevit yaylası sonra trovit yaylası ve fırtına deresi.....
artvin ardanuç arasındaki cehennem deresi kanyonu.... gibi :) araklı da bıçakcılar çarşısı (sürmene bıçağı)bu kadar örnek bile bıktırmaya yetti umarım.

nasıl ödev biraz zor değilmi.
çalışın kopya verin demiyorum. bildiklerinizi, çoğu kitapların yazmadığı çoğu kişinin bilmediği tiyoları verseniz yeter....
şimdiden teşekkür ederim. :)))

Toyota Club Türkiye

1 aylık gezi
« : Ekim 08, 2012, 20:52:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: 1 aylık gezi
« Yanıtla #1 : Ekim 08, 2012, 21:08:40 »
Tacettin Bey, maşallah güzergah o kadar uzun ki, konu istediğiniz kıvama geldiğinde başlığını Türkiye Gezi Rehberi olarak bile değiştirebiliriz :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 08, 2012, 21:17:00 »
Tacettin amca maşallah karavancılardan daha güzel bir gezi olacak gibime geliyor :) Resimleri takip edebileceğimiz bir yer varsa söyleyiverde zahmet olmazsa bizde gitmiş kadar olalım. 1 temmuzda antalya konya aksaray kayseri oradan maraş antep adana tekrar konya antalya yapmıştım  ozaman itibari ile konya aksaray ve özellikle nevşehir kayseri arasında ki yolu hiç sevmemiştim asfaltın ortasında 20 cm den fazla tümsek olurmu dikkatli ol amca ...
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ekim 08, 2012, 21:17:59 »
insan yaşlanınca yapacak birşey bulamıyor ne yapalım... :)) ama güzel olacak umarım...

Mesaj Birleştirildi: Şubat 23, 2019, 18:17:40
resimleri buradan takip edeceksiniz tabii. yardımcı olmayanlara d smarttan yayınlayacağım. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 08, 2012, 21:30:28 »
oo konu süper..  Tacettin abi döndüğünde 1 demlik çayla hikayeleri dinlemek için sabırsızlanıyorum :) bende İzmir'liyim , sana bi yer söylesem zaten biliyorsundur onun için senin dönüşünü bekliyorum..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 08, 2012, 21:30:45 »
Tacettin abiciğim ilk tüyoyu ben vereyim. İlk tavsiyem Elazığdan sonrasında Karakoçan, Solhan üzerinden giderken Solhandaki "yüzen ada"yı mutlaka görmen yönünde olacak. Müteakiben Solhan ve Bingöl doğası muhteşem yerler. Hele de gezmeyi düşündüğün dönemde çok harika bir doğa içerisinde seyahat edeceksin. Solhan-Bingöl arasında yol üzerinde doğal bal satan ve çok güzel köy kahvaltıları veren küçük lokantalar göreceksin. Mutlaka doğal bal ve kahvaltıyı tatmanı tavsiye ederim. Bingölden sonra Güroymak ve Muş'u geçeceksin. Muş üzerinden Bitlis'e ulaşacak ve Tatvana ineceksin. Bitlisteki beş minareyi muhakkak saymanı tavsiye ederim. Birlis de küçük ve güzel bir şehir. Tatvandan sonra Ahlata geçmek yerine van gölünün güneyinden Edremit ilçesi üzerinden Van'a geç derim. Edremitte göl kenarında bir balık ye ve Vandaki Edremitin dğer Edremitten bir farkı olmadığını gör. Van kalesi görmen gereken diğer bir tarihi eser. Vandan Erciş üzerinden Ahlat'a ve Adilcevaz'a uğra. Adilcevazdan ceviz, Ahlattan baston almayı unutma. Daha sonra Tutak ve Hanur üzerinden Ağrı'ya geç. Ağrıya gitmişken Ağrı dağının Ağrıda olmadığını, gelen turistlere Karaköse dağını Ağrı diye tanıttıklarını kendi gözlerinle gör.  Doğubeyazıta geç ve dünyada ilk kalorifer tesisatının döşendiği İshak Paşa Sarayını gör. Doğubeyazıttaki eskiden kaçak elektronik eşyaların satıldığı pasajları gez. Doğubeyazıttan Kars'a geçmeden önce Muradiye ilçesine geç ve Muradiye Şelalesini gör. Daha sonra İpek boğazından geçerek Iğdır'a geç. Yol üzerinde Nahcıvana açılan kapımız olan "Dilucu"nu gör. Tuzlucadan Kars'a geçerken Erivanı ve Ervandaki Nükleer santralin bacalarını izle. Kars'a girdiğinde ruslardan kalma Taş binaları ve Kars'ın güzelliklerini gör. Ani harabelerini gez. Kars üzeriden Artvine geç. Vay canına ne çok şey yazmışım. Ancak çok önemli bir hususu da hatırlatmak isterim. Tam senin seyahat etmeyi düşündüğün dönem teröristlerin de hareketlendiği döneme denk geliyor. Karakoçandan itibaren Kars'a kadar saydığım güzergah gündüz de tehlike arz etmekle birlikte özellikle geceleri kesinlikle yol yapmayacağın yerlerdir. Çok dikkatli olmalısın. Şimdiden hayırlı yolculuklar.   

Mesaj Birleştirildi: Şubat 23, 2019, 18:17:52
İlk yazayım dedim ama ben yazana kadar başka arkadaşlar yazmış bile.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ekim 08, 2012, 21:38:08 »
Seyit abi yaşlanıyosun gençler hızlı..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 08, 2012, 21:44:13 »
oo konu süper..  Tacettin abi döndüğünde 1 demlik çayla hikayeleri dinlemek için sabırsızlanıyorum :) bende İzmir'liyim , sana bir yer söylesem zaten biliyorsundur onun için senin dönüşünü bekliyorum..
valla arabada kitaplar, haritalar şimdiden başladım döküman toplamaya. çayını şimdiden de içer fikrini alırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ekim 08, 2012, 21:46:11 »
valla arabada kitaplar, haritalar şimdiden başladım döküman toplamaya. çayını şimdiden de içer fikrini alırım.

abi tire liyim dedemler orda hala.. o kadar çok gezmedim en uzak mesafem ankara :) sen bendenn daha tecrübelisin hikayeler sende..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ekim 08, 2012, 21:48:58 »
Tacettin abiciğim ilk tüyoyu ben vereyim. İlk tavsiyem Elazığdan sonrasında Karakoçan, Solhan üzerinden giderken Solhandaki "yüzen ada"yı mutlaka görmen yönünde olacak. Müteakiben Solhan ve Bingöl doğası muhteşem yerler. Hele de gezmeyi düşündüğün dönemde çok harika bir doğa içerisinde seyahat edeceksin. Solhan-Bingöl arasında yol üzerinde doğal bal satan ve çok güzel köy kahvaltıları veren küçük lokantalar göreceksin. Mutlaka doğal bal ve kahvaltıyı tatmanı tavsiye ederim. Bingölden sonra Güroymak ve Muş'u geçeceksin. Muş üzerinden Bitlis'e ulaşacak ve Tatvana ineceksin. Bitlisteki beş minareyi muhakkak saymanı tavsiye ederim. Birlis de küçük ve güzel bir şehir. Tatvandan sonra Ahlata geçmek yerine van gölünün güneyinden Edremit ilçesi üzerinden Van'a geç derim. Edremitte göl kenarında bir balık ye ve Vandaki Edremitin dğer Edremitten bir farkı olmadığını gör. Van kalesi görmen gereken diğer bir tarihi eser. Vandan Erciş üzerinden Ahlat'a ve Adilcevaz'a uğra. Adilcevazdan ceviz, Ahlattan baston almayı unutma. Daha sonra Tutak ve Hanur üzerinden Ağrı'ya geç. Ağrıya gitmişken Ağrı dağının Ağrıda olmadığını, gelen turistlere Karaköse dağını Ağrı diye tanıttıklarını kendi gözlerinle gör.  Doğubeyazıta geç ve dünyada ilk kalorifer tesisatının döşendiği İshak Paşa Sarayını gör. Doğubeyazıttaki eskiden kaçak elektronik eşyaların satıldığı pasajları gez. Doğubeyazıttan Kars'a geçmeden önce Muradiye ilçesine geç ve Muradiye Şelalesini gör. Daha sonra İpek boğazından geçerek Iğdır'a geç. Yol üzerinde Nahcıvana açılan kapımız olan "Dilucu"nu gör. Tuzlucadan Kars'a geçerken Erivanı ve Ervandaki Nükleer santralin bacalarını izle. Kars'a girdiğinde ruslardan kalma Taş binaları ve Kars'ın güzelliklerini gör. Ani harabelerini gez. Kars üzeriden Artvine geç. Vay canına ne çok şey yazmışım. Ancak çok önemli bir hususu da hatırlatmak isterim. Tam senin seyahat etmeyi düşündüğün dönem teröristlerin de hareketlendiği döneme denk geliyor. Karakoçandan itibaren Kars'a kadar saydığım güzergah gündüz de tehlike arz etmekle birlikte özellikle geceleri kesinlikle yol yapmayacağın yerlerdir. Çok dikkatli olmalısın. Şimdiden hayırlı yolculuklar.   
ooooo seyittttt. çokkkkk teşekkürler sana. sen çok şeyi hakettin.ahlata mecburen gideceğim. kayınvalide orda. :((
tatvanda 5 yıl elazığda 7 yıl kaldım.arapdede türbesini yazmayı unutmuşsunnnn.
anlattıklarını notuma alıyorum. meşgul etme azcık beni. :))

Mesaj Birleştirildi: Şubat 23, 2019, 18:18:00
abi tire liyim dedemler orda hala.. o kadar çok gezmedim en uzak mesafem ankara :) sen bendenn daha tecrübelisin hikayeler sende..
:))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 08, 2012, 22:12:37 »
Kıskandım valla :) İyi gezmişsin abi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 09, 2012, 09:08:10 »
Kıskandım valla :) İyi gezmişsin abi :)

Gezmiş değil, gezecek Erdi :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 341 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ekim 09, 2012, 09:28:09 »
Seyit abi yaşlanıyosun gençler hızlı..

Sorma Kerem gerçekten yaşlamıyoruz sanırım. Ama bak hızlı olayım deren bazı yerleri de atlamışım.

ooooo seyittttt. çokkkkk teşekkürler sana. sen çok şeyi hakettin.ahlata mecburen gideceğim. kayınvalide orda. :((
tatvanda 5 yıl elazığda 7 yıl kaldım.arapdede türbesini yazmayı unutmuşsunnnn.
anlattıklarını notuma alıyorum. meşgul etme azcık beni. :))

Tacettin abiciğim, oralarda bu kadar sene yaşadığına göre o çevreyi iyi bilirsin. Hangi senelerde kaldın bilmiyorum ama son günlerde emniyet hususunu gözden geçir derim. Ben de Erzincanda 3 yıl, Malatyada 2 yıl ve Ağrıda 3 yıl kaldım. Oraların doğası ve insanı gerçekten çok güzel. Bu arada Karadeniz kesimindeki gezilecek yerleri yazamadım. mesela Hopadan itibaren sahilden gitmeni, mümkün oldukça karadeniz otoyoluna girmeden sahil yolunu takip etmeni tavsiye ederim. Trabzondan itibaren Uzungöl mutlaka görmen gereken bir yer, ayrıca Maçka ve Sümela Manastırı ve özellikle Zigana geçidinin karadeniz çıkışındaki sağdaki lokantada et yemeni, yanında bıçakla keseceğin bir yoğurt istemeni ve meşhur Trabzon ekmeği ile yemeni tavsiye ederim. Trabzon şehrini gezmeni de tavsiye ederim. Giresunda Giresun kalesini mutlaka görmelisin. Orduda da yine Boztepeye çıkmalısın. Ordudan Samsuna giderken otoyola girmeden sahilden gitmelisin ve Perşembeyi ve sahili görmelisin. Perşembe, fatsa ve Ünyeyi ziyaret etmelisin. Bolamanda sahildeki paşa konağını ziyaret etmelisin. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 09, 2012, 09:42:50 »
Doğuanadolu hariç bu konuyu bende yakından takip edeceğim.Şimdiden hayırlı ve keyifli yolculuklar dilerim.Yazık ki Türkiye hakkında pek bilgim yok.Hep şehirlerde yaşadım be bu tarz bilgilerden yoksunum;sizin program bizim içinde güzel olacak.Turçeli görmeyi çok istediğim bir yer ama bu yıllarda çok tehlikeli.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ekim 09, 2012, 12:37:34 »
Doğuanadolu hariç bu konuyu bende yakından takip edeceğim.Şimdiden hayırlı ve keyifli yolculuklar dilerim.Yazık ki Türkiye hakkında pek bilgim yok.Hep şehirlerde yaşadım be bu tarz bilgilerden yoksunum;sizin program bizim içinde güzel olacak.Turçeli görmeyi çok istediğim bir yer ama bu yıllarda çok tehlikeli.
1960 yılında elazığa babam rahmetli tayin olduğu zaman baya korkmuştuk. ama şimdi en samimi arkadaşlarım elazığdan. ben nazilli li olduğum halde eşim ahlat lı. .politikacıların namussuzluğu o. ortaokulu elazığda, liseyi erzurum ve muşta okudum. ve inan burada yaşadığım gibi yaşadım. tatvanda yedek öğretmenlik yaptım. kimse gözünün üstünde kaşın var demedi. 1960-1974 yıllarım doğuda geçti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ekim 09, 2012, 12:44:05 »
Sorma Kerem gerçekten yaşlamıyoruz sanırım. Ama bak hızlı olayım deren bazı yerleri de atlamışım.

Tacettin abiciğim, oralarda bu kadar sene yaşadığına göre o çevreyi iyi bilirsin. Hangi senelerde kaldın bilmiyorum ama son günlerde emniyet hususunu gözden geçir derim. Ben de Erzincanda 3 yıl, Malatyada 2 yıl ve Ağrıda 3 yıl kaldım. Oraların doğası ve insanı gerçekten çok güzel. Bu arada Karadeniz kesimindeki gezilecek yerleri yazamadım. mesela Hopadan itibaren sahilden gitmeni, mümkün oldukça karadeniz otoyoluna girmeden sahil yolunu takip etmeni tavsiye ederim. Trabzondan itibaren Uzungöl mutlaka görmen gereken bir yer, ayrıca Maçka ve Sümela Manastırı ve özellikle Zigana geçidinin karadeniz çıkışındaki sağdaki lokantada et yemeni, yanında bıçakla keseceğin bir yoğurt istemeni ve meşhur Trabzon ekmeği ile yemeni tavsiye ederim. Trabzon şehrini gezmeni de tavsiye ederim. Giresunda Giresun kalesini mutlaka görmelisin. Orduda da yine Boztepeye çıkmalısın. Ordudan Samsuna giderken otoyola girmeden sahilden gitmelisin ve Perşembeyi ve sahili görmelisin. Perşembe, fatsa ve Ünyeyi ziyaret etmelisin. Bolamanda sahildeki paşa konağını ziyaret etmelisin. 
1960-1974 yıllarında yaşadım oralarda seyit. bilgilerin için tekrar teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 09, 2012, 13:47:09 »
1960 yılında elazığa babam rahmetli tayin olduğu zaman baya korkmuştuk. ama şimdi en samimi arkadaşlarım elazığdan. ben nazilli li olduğum halde eşim ahlat lı. .politikacıların namussuzluğu o. ortaokulu elazığda, liseyi erzurum ve muşta okudum. ve inan burada yaşadığım gibi yaşadım. tatvanda yedek öğretmenlik yaptım. kimse gözünün üstünde kaşın var demedi. 1960-1974 yıllarım doğuda geçti.
1971 de doğdum ben :))))))))))
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ekim 09, 2012, 17:25:08 »
1971 de doğdum ben :))))))))))
1971 daha dün gibiiii.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 341 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ekim 09, 2012, 20:59:47 »
Tacettin abi, 1964-1974 yılları eyvallah ama son senelerde eski tadı kalmadı. Daha doğrusu bırakmadılar. Halkı yine eski halk ve gerçekten çok candan insanlar. Ama maalesef halk için bile yaşanılmaz hale getirdiler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 09, 2012, 21:48:42 »