0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
oo konu süper.. Tacettin abi döndüğünde 1 demlik çayla hikayeleri dinlemek için sabırsızlanıyorum bende İzmir'liyim , sana bir yer söylesem zaten biliyorsundur onun için senin dönüşünü bekliyorum..
valla arabada kitaplar, haritalar şimdiden başladım döküman toplamaya. çayını şimdiden de içer fikrini alırım.
Tacettin abiciğim ilk tüyoyu ben vereyim. İlk tavsiyem Elazığdan sonrasında Karakoçan, Solhan üzerinden giderken Solhandaki "yüzen ada"yı mutlaka görmen yönünde olacak. Müteakiben Solhan ve Bingöl doğası muhteşem yerler. Hele de gezmeyi düşündüğün dönemde çok harika bir doğa içerisinde seyahat edeceksin. Solhan-Bingöl arasında yol üzerinde doğal bal satan ve çok güzel köy kahvaltıları veren küçük lokantalar göreceksin. Mutlaka doğal bal ve kahvaltıyı tatmanı tavsiye ederim. Bingölden sonra Güroymak ve Muş'u geçeceksin. Muş üzerinden Bitlis'e ulaşacak ve Tatvana ineceksin. Bitlisteki beş minareyi muhakkak saymanı tavsiye ederim. Birlis de küçük ve güzel bir şehir. Tatvandan sonra Ahlata geçmek yerine van gölünün güneyinden Edremit ilçesi üzerinden Van'a geç derim. Edremitte göl kenarında bir balık ye ve Vandaki Edremitin dğer Edremitten bir farkı olmadığını gör. Van kalesi görmen gereken diğer bir tarihi eser. Vandan Erciş üzerinden Ahlat'a ve Adilcevaz'a uğra. Adilcevazdan ceviz, Ahlattan baston almayı unutma. Daha sonra Tutak ve Hanur üzerinden Ağrı'ya geç. Ağrıya gitmişken Ağrı dağının Ağrıda olmadığını, gelen turistlere Karaköse dağını Ağrı diye tanıttıklarını kendi gözlerinle gör. Doğubeyazıta geç ve dünyada ilk kalorifer tesisatının döşendiği İshak Paşa Sarayını gör. Doğubeyazıttaki eskiden kaçak elektronik eşyaların satıldığı pasajları gez. Doğubeyazıttan Kars'a geçmeden önce Muradiye ilçesine geç ve Muradiye Şelalesini gör. Daha sonra İpek boğazından geçerek Iğdır'a geç. Yol üzerinde Nahcıvana açılan kapımız olan "Dilucu"nu gör. Tuzlucadan Kars'a geçerken Erivanı ve Ervandaki Nükleer santralin bacalarını izle. Kars'a girdiğinde ruslardan kalma Taş binaları ve Kars'ın güzelliklerini gör. Ani harabelerini gez. Kars üzeriden Artvine geç. Vay canına ne çok şey yazmışım. Ancak çok önemli bir hususu da hatırlatmak isterim. Tam senin seyahat etmeyi düşündüğün dönem teröristlerin de hareketlendiği döneme denk geliyor. Karakoçandan itibaren Kars'a kadar saydığım güzergah gündüz de tehlike arz etmekle birlikte özellikle geceleri kesinlikle yol yapmayacağın yerlerdir. Çok dikkatli olmalısın. Şimdiden hayırlı yolculuklar.
abi tire liyim dedemler orda hala.. o kadar çok gezmedim en uzak mesafem ankara sen bendenn daha tecrübelisin hikayeler sende..
Kıskandım valla İyi gezmişsin abi
Seyit abi yaşlanıyosun gençler hızlı..
ooooo seyittttt. çokkkkk teşekkürler sana. sen çok şeyi hakettin.ahlata mecburen gideceğim. kayınvalide orda. (tatvanda 5 yıl elazığda 7 yıl kaldım.arapdede türbesini yazmayı unutmuşsunnnn.anlattıklarını notuma alıyorum. meşgul etme azcık beni. )
Doğuanadolu hariç bu konuyu bende yakından takip edeceğim.Şimdiden hayırlı ve keyifli yolculuklar dilerim.Yazık ki Türkiye hakkında pek bilgim yok.Hep şehirlerde yaşadım be bu tarz bilgilerden yoksunum;sizin program bizim içinde güzel olacak.Turçeli görmeyi çok istediğim bir yer ama bu yıllarda çok tehlikeli.
Sorma Kerem gerçekten yaşlamıyoruz sanırım. Ama bak hızlı olayım deren bazı yerleri de atlamışım.Tacettin abiciğim, oralarda bu kadar sene yaşadığına göre o çevreyi iyi bilirsin. Hangi senelerde kaldın bilmiyorum ama son günlerde emniyet hususunu gözden geçir derim. Ben de Erzincanda 3 yıl, Malatyada 2 yıl ve Ağrıda 3 yıl kaldım. Oraların doğası ve insanı gerçekten çok güzel. Bu arada Karadeniz kesimindeki gezilecek yerleri yazamadım. mesela Hopadan itibaren sahilden gitmeni, mümkün oldukça karadeniz otoyoluna girmeden sahil yolunu takip etmeni tavsiye ederim. Trabzondan itibaren Uzungöl mutlaka görmen gereken bir yer, ayrıca Maçka ve Sümela Manastırı ve özellikle Zigana geçidinin karadeniz çıkışındaki sağdaki lokantada et yemeni, yanında bıçakla keseceğin bir yoğurt istemeni ve meşhur Trabzon ekmeği ile yemeni tavsiye ederim. Trabzon şehrini gezmeni de tavsiye ederim. Giresunda Giresun kalesini mutlaka görmelisin. Orduda da yine Boztepeye çıkmalısın. Ordudan Samsuna giderken otoyola girmeden sahilden gitmelisin ve Perşembeyi ve sahili görmelisin. Perşembe, fatsa ve Ünyeyi ziyaret etmelisin. Bolamanda sahildeki paşa konağını ziyaret etmelisin.
1960 yılında elazığa babam rahmetli tayin olduğu zaman baya korkmuştuk. ama şimdi en samimi arkadaşlarım elazığdan. ben nazilli li olduğum halde eşim ahlat lı. .politikacıların namussuzluğu o. ortaokulu elazığda, liseyi erzurum ve muşta okudum. ve inan burada yaşadığım gibi yaşadım. tatvanda yedek öğretmenlik yaptım. kimse gözünün üstünde kaşın var demedi. 1960-1974 yıllarım doğuda geçti.
1971 de doğdum ben )))))))))
Gezmiş değil, gezecek Erdi