Gönderen Konu: 2000 TERRA ÇALIŞMAMA SORUNU  (Okunma sayısı 2137 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
2000 TERRA ÇALIŞMAMA SORUNU
« : Ekim 08, 2012, 19:37:30 »
2000 model 1.6 16 valf terra tüplü kontağı çevirir çevirmez çalışıyordu,ama ne oldu bilmiyorum şimdi kontağı çevirdiğimde öçalışmıyor gaz veriyorum geç alıyor bazen aldıktan sonra hafif rölanti sorunu yapoıyor marş bAsıyor ama sadce basıyor gaza basmadınmı çalışmıyor devamlı değil ama bazen sık yapıyıor.ustaya sorum benzin pompasından dedi direk gaza geçiyor ,tüplü araçlarad olur bu dedi,çalıştığında dedi arızalı olduğu için bunu yaparmış artık ne kadar doğru bilmiyorum varmı başına böyle bir şey gelen ne marş dinomosu,ne ateşleme,ne devir daim pompası,ne kontaktan mantıklıda geldi dediği gibi çalışır çalışmaz boşa çeviriyor sonra hemen gaza alıyor yorumlarınız......

Toyota Club Türkiye

2000 TERRA ÇALIŞMAMA SORUNU
« : Ekim 08, 2012, 19:37:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 14 kere teşekkür edildi
Ynt: 2000 TERRA ÇALIŞMAMA SORUNU
« Yanıtla #1 : Ekim 08, 2012, 20:14:27 »
benzinde çalıştırıp deney,n bakalım benzindede aynı sorun varmı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 09, 2012, 23:27:51 »
 Benzin pompası olabilir ama pompa arızasında ilk çalıştırmada bu sorunun olmaması gerek. Genellikle ilk çalıştırmada enjektörlerde bir miktar benzin olduğu için rahat çalışır ama stop edip tekrar çalıştırdığınızda yeterli benzin pompalanmadığı için geç çalışır. Anlattığınız şekliyle bana marş dinamosunun içindeki kömürden olabilir gibi geldi. Bence önce marş dinamusunu açtırıp içindeki kömüre baktırın. Sorun yoksa ondan sonra benzin pompasına el atın. Lpg'li araçlarda benzin pompası arızalarının büyük bölümü depoda yeterli miktar benzin bulundurmamaktan kaynaklanır. Benzin olmayınca ya da az olunca pompa boşta çalışır ve fazla ısınarak deforme olur, pompayı soğutan şey depodaki benzindir. Bu nedenle depoda daima en az yarım, bilemedin çeyrek depo benzin olmalı.
2003 Laguna

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 10, 2012, 11:20:19 »
Benzin pompası olabilir ama pompa arızasında ilk çalıştırmada bu sorunun olmaması gerek. Genellikle ilk çalıştırmada enjektörlerde bir miktar benzin olduğu için rahat çalışır ama stop edip tekrar çalıştırdığınızda yeterli benzin pompalanmadığı için geç çalışır. Anlattığınız şekliyle bana marş dinamosunun içindeki kömürden olabilir gibi geldi. Bence önce marş dinamusunu açtırıp içindeki kömüre baktırın. Sorun yoksa ondan sonra benzin pompasına el atın. Lpg'li araçlarda benzin pompası arızalarının büyük bölümü depoda yeterli miktar benzin bulundurmamaktan kaynaklanır. Benzin olmayınca ya da az olunca pompa boşta çalışır ve fazla ısınarak deforme olur, pompayı soğutan şey depodaki benzindir. Bu nedenle depoda daima en az yarım, bilemedin çeyrek depo benzin olmal
evet haklısınız ilk çalıştırmada bir sorun yok sonraki çalıştırmalarda geç çalışıyor gaza basıyorum ancak o zaman geç alıyor dediğiniz gibi o zaman ilk önce marş dinomosunamı baktırmak lazım sizin dediğinize göre direk benzin pompasımı acaba pahalı diyolar benzin pompasına bilginiz varmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 10, 2012, 11:21:40 »
mehmet bey evet haklısınız ilk çalıştırmada bir sorun yok sonraki çalıştırmalarda geç çalışıyor gaza basıyorum ancak o zaman geç alıyor dediğiniz gibi o zaman ilk önce marş dinomosunamı baktırmak lazım sizin dediğinize göre direk benzin pompasımı acaba pahalı diyolar benzin pompasına bilginiz varmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Ekim 10, 2012, 15:09:48 »
İlk çalıştırmada sorun olmadığına göre maalesef sorun benzin pompasında. Zira ilk çalıştırmada enjektörlerde daha önceden bulunan benzin sayesinde araç normal çalışır. Ama stop edip tekrar çalıştırmak istediğinizde enjektörlerdeki mevcut benzin bittiği için ve  pompa yeterli miktarda benzini gönderemediği için araç çok zor çalışır.  Maalesef benzin pompası ya değişecek ya da tamir görecek. Fiyatları bilmiyorum ama inşallah ucuza halledersiniz. sonucu bildirirseniz bilgi sahibi olmuş oluruz. 
2003 Laguna

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Ekim 10, 2012, 15:14:23 »
Ayrıca ilk mesajımda sizin mesajınıza göre sorunun ilk çalıştırmada da olduğunu anladım, yanlış anlamışım, bu yüzden marş dinamosu kömürü olabilir dedim.
2003 Laguna

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 18, 2012, 18:11:27 »
geçenlerde götürdüm arızanın kesin anlaşılabilmesi için gaz geçen düğmeye basılı tutmam gerektiğini eğer çalışırsa benzin pompasından olduğunu,ama çalışmazsa ateşleme bobininden olduğunu söyledi. o kısmını tam anlamadım düğmeye basılı tutarken benzinde çalışırsamı,yoksa tüpte çalışırsamı anlamadım yada hiç çalışmazsamı ateşleme bobinindese 300 tlden bahsetti iyice şaşırdım ya anlayamadılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 18, 2012, 18:12:06 »
benzin pomaspı yan sanayi yada çıkma 80 tl kore malı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 18, 2012, 18:15:10 »
İlk çalıştırmada sorun olmadığına göre maalesef sorun benzin pompasında. Zira ilk çalıştırmada enjektörlerde daha önceden bulunan benzin sayesinde araç normal çalışır. Ama stop edip tekrar çalıştırmak istediğinizde enjektörlerdeki mevcut benzin bittiği için ve  pompa yeterli miktarda benzini gönderemediği için araç çok zor çalışır.  Maalesef benzin pompası ya değişecek ya da tamir görecek. Fiyatları bilmiyorum ama inşallah ucuza halledersiniz. sonucu bildirirseniz bilgi sahibi olmuş oluruz. 
mehmet bey sizin bu söylediğiniz gibi aynı sabah ilk çalıştırmada sorun yok sonrasında aynı dediğini gibi geç çalışıyor ama çalıştıktan sonrada tekrar,tekrar marşa bastığında alıyor biraz beklediğimde hemen almıyor. bi ustada söyledi benzin poması arızalı olduğu için hemen tüpe geçiyor dedi ilk çalıştırmada boşa dönüyor dedi iyice açlışmaz hale gelir o zaman değiştirelim dedi napıcam bilmiyorum başka bir ustada , gidiş,geliş bu ateşleme bobinini değiştircez dedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Ekim 19, 2012, 18:08:16 »
Yüksel bey daha önce de söylediğim gibi sorun benzin pompasında. ateşleme bobini bana çok mantıklı gelmiyor zira bobinden olsa sorun her çalıştırmada olurdu. Bence emin olmak için farklı bir tamirciye de gösterin. Büyük ihtimalle o da pompa diyecektir. Ayrıca daha sonraki üst üste marşlarınızda da kolay çalışmasının sebebi enjektörlerde bir miktar benzin ya da henüz uçup gitmemiş lpg olmasından olabilir. Birer ikişer dakika arayla deneyin yine geç çalışacaktır.
2003 Laguna

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 21, 2012, 22:32:29 »
Yüksel bey daha önce de söylediğim gibi sorun benzin pompasında. ateşleme bobini bana çok mantıklı gelmiyor zira bobinden olsa sorun her çalıştırmada olurdu. Bence emin olmak için farklı bir tamirciye de gösterin. Büyük ihtimalle o da pompa diyecektir. Ayrıca daha sonraki üst üste marşlarınızda da kolay çalışmasının sebebi enjektörlerde bir miktar benzin ya da henüz uçup gitmemiş lpg olmasından olabilir. Birer ikişer dakika arayla deneyin yine geç çalışacaktır.
[/evet doğru söylüyorsunuz iki üç dakika değil ama belli bir zaman sonra geç çalışıyor zaten usatnın bana söylediği çalışmadığı zaman gaz düğmesine basılı tut çalışır dedi ve öylede oluyor bir tek şaştığım sabahları direk hemen alıyor tekrar bilgilriniz için çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 21, 2012, 22:32:44 »
/evet doğru söylüyorsunuz iki üç dakika değil ama belli bir zaman sonra geç çalışıyor zaten usatnın bana söylediği çalışmadığı zaman gaz düğmesine basılı tut çalışır dedi ve öylede oluyor bir tek şaştığım sabahları direk hemen alıyor tekrar bilgilriniz için çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz.