Gönderen Konu: Corolla 2002 vvt 1.4 terra benzinde çalışmama problemi  (Okunma sayısı 994 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Arkadaşlar;
Corolla 2002 vvt 1.4 terra: eskiden tek marşta çalışan araba son günlerde 2-3 veya daha fazla marşta çalışıyor. hatta bazı benzinde çalıştıramıyorum gazda çalıştırıyorum. çalışınca çekişte falan herhangi bir problem yok. stop etme falanda yok. benzin pompasını çıkarttım denedim çalışıyor. benzin filtresini temizlettim. motor soğukken daha zor çalışıyor. bu kararsız arızanın sebebi ne olablir? bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum!

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 13 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla 2002 vvt 1.4 terra benzinde çalışmama problemi
« Yanıtla #1 : Ekim 09, 2012, 23:38:39 »
Tüpte rahat çalışıp benzinde zor çalıştığına ve benzin pompasını kontrol ettiğinize göre büyük ihtimalle aracınızın enjektörleri tıkanmıştır. Bunu anlamak için aracınızı benzinde kullanın 2. viteste düşük hızla giderken ayağınızı gazdan çekin şayet araba silkeleme yapıyorsa, aynı şeyi tüpte deneyin silkeleme yapmıyorsa kesinlikle enjektörler tıkanmıştır. Bu durumda kaliteli bir enjektör temizleyiciyi en az yarım depo benzinle kullanın bu kullanım esnasında motoru da biraz sıkıştırın yani yüksek devirde kullanın büyük ihtimalle temizlenir. Bu sonuç vermezse mecburen söktürüp temizleteceksiniz. Yukarıda söylediğim problem hem tüpte hem de benzinde oluyorsa büyük ihitmalle buji ve buji kablolarında problem var demektir. Umarım probleminiz hallolur çünkü arabanın geç çalışması çok sinir bozucu...
2003 Laguna