Gönderen Konu: Amortisör, Direksiyon ve Debriyaj sorunlarım...  (Okunma sayısı 2851 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • 14 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Amortisör, Direksiyon ve Debriyaj sorunlarım...
« : Ekim 07, 2012, 15:50:50 »
Herkese meraba, birkaç sorum olacak.

Aracın amortisörleri görevini yitirmiş durumunda, sertleşmeyi geçtim, araç bir demirin üstünde gidiyor gibi şuan, problem amortisördemi yaydamıdır, hiç esnemiyor, inanın çok kötü durumda ön ve arka, hangi amortisör markasını tavsiye edersiniz? orjinal amortisör fiyatları nelerdir? Prjinalmi yoksa farklı markamı tavsiye edersiniz, mutlaka yumuşak olmalı, bıktım zangur zungur gitmekten.

Aracın direksiyonu tahminim sert, youtubeda ve forumlarda araştırdığım kadarıyla bu aracın direksiyonu mercedes e200 leri aratmıyormuş, tüy gibiymiş, ama ben bir türlü bu tüy yumuşaklığını göremedim. Çok sert diyemem ama sert, en azından eski kullandığım broadwaye yakın, hangi parça yenilenmeli, hidrolik pompası gibi şeyler bunu etkilermi? yoksa elektrik motorundamı bir problem var.

Debriyaj sert, ama görevini yerine getiriyor, yani kaçırma gibi sorunu yok, sizce değiştireyimmi? Masrafı ne olur. Baskı değiştirmeden yumuşama gibi bir ihtimali varmı.

Hakan Erbay
2003 VVT-I Corolla Sol Sedan.

Toyota Club Türkiye

Amortisör, Direksiyon ve Debriyaj sorunlarım...
« : Ekim 07, 2012, 15:50:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: Amortisör, Direksiyon ve Debriyaj sorunlarım...
« Yanıtla #1 : Ekim 07, 2012, 20:15:33 »
Herkese meraba, birkaç sorum olacak.

Aracın amortisörleri görevini yitirmiş durumunda, sertleşmeyi geçtim, araç bir demirin üstünde gidiyor gibi şuan, problem amortisördemi yaydamıdır, hiç esnemiyor, inanın çok kötü durumda ön ve arka, hangi amortisör markasını tavsiye edersiniz? orjinal amortisör fiyatları nelerdir? Prjinalmi yoksa farklı markamı tavsiye edersiniz, mutlaka yumuşak olmalı, bıktım zangur zungur gitmekten.

Aracın direksiyonu tahminim sert, youtubeda ve forumlarda araştırdığım kadarıyla bu aracın direksiyonu mercedes e200 leri aratmıyormuş, tüy gibiymiş, ama ben bir türlü bu tüy yumuşaklığını göremedim. Çok sert diyemem ama sert, en azından eski kullandığım broadwaye yakın, hangi parça yenilenmeli, hidrolik pompası gibi şeyler bunu etkilermi? yoksa elektrik motorundamı bir problem var.

Debriyaj sert, ama görevini yerine getiriyor, yani kaçırma gibi sorunu yok, sizce değiştireyimmi? Masrafı ne olur. Baskı değiştirmeden yumuşama gibi bir ihtimali varmı.

Hakan Erbay
                               Siz bu aracın corolla olduğuna emin misiniz?  :lol: Tabi işin şakası bu ama öncelikle aracın modelini kmsini ve ne zaman aldığınızı söylerseniz daha sağlıklı yorular yapılabilir diye düşünüyorum.Amortisörler sert demişsiniz.Eğer siz veya sizden önceki sahibi çukurlara normal üstü hızlarda girdiyse ve bunu alışkanlık haline getirdiyse zarar görmüştür.Bundan kaynaklanıyordur.Yanlış hatırlamıyorsam kyb markasının gazlı olan amortisörlerini kullanıyorlardı forum üyeleri.Öncelikle bir kontrol ettirin patlak veya hasar var mı?Belki sizden önceki sahibi bir işlem yaptırmıştır,yayları değişmiş olabilir bundanda kaynaklı olma ihtimali var.Direksiyon çok yumuşaktır eğer sizde dediğiniz gibi sert ise öncelikle hidroliğine bir bakın.Belki ömrünü tamamlamıştır.Ayrıca dişlilerde aşınma olabilir yine ya da pompa arızası vardır belki.Yine uzaktan bir şey söylemek zor.Baskı balata ise sertleşmesi ya bitmeye yaklaştığından yada artık belirli bir yıldan sonra olmakta.Bunun için belki diyorum kesin değil ama bir debriyaj yayını ve içteki mekanizmasını yağlatırsanız bir nebze olsun rahatlama olabilir.Yok eğer olmazsa tek yol değişim gibi görünüyor.balata olarak aisin veya valeo takabilirsiniz.Ama aisin daha iyi diye hatırlıyorum.Kemal abimiz konuyu görmemiş sanırım yoksa sat kurtul derdi kesin  :islik:
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 07, 2012, 22:32:30 »
Araç 2003 Corolla sol sedan 1.6, Ön 2 amortisör orjinaldi, 3 yıl önce tıkırtı yapıyordu, yan sanayi bir markayla değiştirildi, 2. kez değiştirildi, yine kazık gibiler, sert falan değil, esnemiyorlar, demirin üstünde gidiyorum sanki.
Arka amortisörler orjinal, önceki sahibi yaşlı biri, düz yolda kullanılmış, ayrıca bende pek çukur falan sokmadım, sonuç ön2 ve arka2 amortisör rezalet durumda. Çok kötü.
Direksiyon konusunu bende bilmiyorum, ama sert. Bir sanayiye götürme vakti geldi gibi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 07, 2012, 22:44:28 »
Siz bu aracın orjinalinin gerçekten yumuşak süspansiyon ve direksiyona sahip olduğundan eminmisiniz, 2008 yılından beri kullanıyorum, kazıklığa okadar alıştımki, inanın geçen bir doğan slxe bindim şok oldum, pek araç deneyen biri değilimdir, o 10 bin liralık doğan benim araçtan iyi gidiyor, aklım başıma geldi, araştırıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 600000
  • Model Yılı: '04
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 08, 2012, 00:00:36 »
sizin aracın ciddi bir bakıma ihtiyacı var veya siz hiç bakmıyorsunuz aracınıza :) eğer bir doğan bile sizin arabadan iyise iyi bir bakım lazım esnemiyorsa amortisörler değişecek debriyajın sertliği balatadandır sanırım. direksiyon aynı sıkıntı benim araçta da vardı beyin değişti umarım buna gerek kalmaz ama ihmal etmeyin iyi bir baktırın
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Wolverine
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '07
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 08, 2012, 16:57:53 »
bence de aracınızı güvenebileceğiniz bir servise götürün. (tavsiyem toyota'nın kendi servislerine) özel serviste tanıdığınız varsa oda olabilir. bir güzel gözden geçirin aracın sıkıntılarını giderin. biz insanız en ufak bir soğukta hasta olup  doktora gidiyorsak araçta öyle. sürüş kabiliyeti, rutin kontrol ve bakımlar araç için çok önemlidir. sen araca bakacan ki oda sana baskın :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 08, 2012, 16:59:25 »
Dediğiniz gibi ise aracınızın sağlam bir bakıma gerçekten ihtiyacı var.Ben 2005 corollamı 0 km olarak almıştım.Şuan 125000 km de ve bu dediklerinizin hiçbirisi bende mevcut değil.Bence aldığınız araç hor kullanılmış bir araçmış gibi duruyor.Amortisörlerinizi serviste değiştiriniz.Dışarıda aldığınız markalar fabrika çıkışı kadar kaliteli değildir.Ömürleride kısadır.Ortalama 2-3 sene içerisinde kendini belli ederler.Baskı balata konusunda ise dediğim gibi yaparak bir deneyin olmazsa değişimden başka çözüm yok.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......