0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
uzun zamandır bu sorun var,aracı stop ediyorum,anatarı çıkarıyorum ve şunlar oluyor,1-klimalar çalışıyor2- park sensörü çalışıyor3-kapılar ne kitleniyor ne de açılıyor yani sistemin belli kısmına 12 v geliyor,bu her stop edişimde olmuyor,arada br oluyor,bir gün yine sistemde 12v vardı o şekilde servise gittim 3 saat içerde kaldı çıktı ve sonuç bulamamışlar bana dedilerki sonradan eklediğin donanımlardan olabilir dediler ,neyse eve gittim,sistemde hala 12v var ,eklediğim donanımları tek tek ayırdım ama ışıklar sönmedisonra sigortaları tektek kontrol ederken birden söndü ışıklar.tamam dedim düzeldi herhalde ama yok sorun devam ediyor,bugün ise kare kare olan ve üzerinde TOYOTA 90080-87030 AH156700-2900 RELAY 12 V DENSO 4 bacaklı röle sanırım onu sökünce ışıklar söndü,acaba sorun bundamı röle takılımı kalıyor2.sorunum isehalı saha maçına gidiyoruz her hafta ,sahanın orda merkez ptt var çok yakın ,arkadaşın araçlarında kapılar kitleniyor benim araç sahanın oraya geldimi kapılar kitlenmiyor ,bahçede uydu falan var etkilenirmi etkilenirse diğerlerinde niye sorun yok.bunuda servise sordum uydudan olabilir dedi ,bana pek açıklayıcı gelmedi yardımcı olursanız sevinirim
Teyp gibi aksesuarları kontaktan bağımsız olarak çalışması için elektrik aksamla oynayıp bağımsız yapabiliyorlar.Benim düşüncem sizin aracınızda böyle bir uygulama yaparken bir yerlerde hata mı yaptılar acaba?
son zamanlarda sigorta tablasının veya akünün oralarda bir işlem yatırdın mı
Raif bey gözünüz aydın umarım tekrar sorun çıkarmaz
benzer bir olayı ben opelde yaşadım. benim kontak takılı kalıyormuş hatta anahtarı kontaktan çıkarmama rağmen. sprey sıkmışlardı sonra düzelmişti çok ilginç bir durum oluyor gerçekten.
tuncay merkez ptt nin arkasında telekom halısaha var,orada da çalışmıyor kumanda ,denedim halı sahanın köşede çalışıyor ptt vericisine(kocaman bir çanak var) yaklaşınca çalışmıyor,seninde park ettiğin yerde kuvvetli bir uydu vardır belki de,bence o yüzden ,çünkü başka bir açıklaması yok