Gönderen Konu: İlginç trafik cezası.  (Okunma sayısı 1687 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
İlginç trafik cezası.
« : Ekim 04, 2012, 23:23:39 »
Merhaba abilerim,kardeşlerim.Bilgisi olanların yol göstermesini rica ediyorum :)

Aracımızın muayenesi yaptırmak amacıyla internetten muayene tarihi almak için giriş yaptık fakat aracın trafik cezası çıktığından dolayı randevu alamadık.Garip olan bundan yaklaşık 1-2 ay önce internetten ceza takibi yaptığımda ceza gözükmüyordu.Fakat bugün baktığımda 27.06.2011 tarihinde yani bundan yaklaşık 15 ay önce 140 lira ceza kesilmiş ve 91 lira gecikme faiziyle 231 lira cezası gözüküyor.Ve sisteme şu anda yansıyor bu bilgi, tebliğ tarihi 17.08.2011 gözüküyor fakat ne eve bi kağıt geldi ne internet üzerinden ceza bilgileri kısmında gözükmedi ne de bugüne kadar  maliyeye vergi ödemesi yapmaya gittiğimde borç bilgisi verilmedi.

İtiraz yolum var mı ?

Ceza kaç gün içinde tebliğ edilmeli kanunda ? ( yukardaki tebliğ tarihine bakarsak cezadan 50 gün sonra )

Şu an için muayeneyi yaptırmam için cezayı ödemem gerekiyor.Ödedikten sonra itiraz edebilir miyim ?

Şimdiden teşekkür ediyorum  :)

Toyota Club Türkiye

İlginç trafik cezası.
« : Ekim 04, 2012, 23:23:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
Ynt: İlginç trafik cezası.
« Yanıtla #1 : Ekim 05, 2012, 10:14:21 »
Ahmet Bey, tabi ki ödemeyi yaptıktan sonra itiraz edebilirsiniz. Ödemeyi yapmanız cezayı kabul ettiğiniz anlamına gelmez kesinlikle. Ödeyin ve hakkınız arayın sonuna kadar.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 05, 2012, 10:24:22 »
ihtirazi kayıtla cezayı ödeyiniz ve ardından yasal süreci başlatınız.Fakat tebligat kanunu hakkında biraz bilgilenmenizde çok fayda var aksi halde mahkeme parası ödediğinizle kalırsınız.Şöyleki.Tebligat ilk başta asıl muhatap kişiye yapılmaya çalışılır.Asıl kişi yok ise onun birinci derece akrabası yada aynı adreste ikamet eden birine teslim edilirse tebligat yapılmış sayılır.Bundan da sonuç alınmaz ise ikamet adresinin bulunduğu mahalle muharına bırakılır ve muhtarlıkça size teblig edilmesi sağlanır.Bu yolda kapalı ise önce vergi dairesi ilan panosuna sonra yerel bir gazeteye 3 gün süreli ilan verilirse tebligat yapılmış sayılır.
Bu yolların boş olduğunu tespit sonrası dava açımanızda fayda var.

Önemli not: Vergi dairesi asl borçluya dosyadan bakarak tebligatın kime yapıldığını söyleme zorunluluğu var.zorluk çıkarırlarsa yasal hak olna bilgi edinme hakkınızı kullanarak yazılı olarak bilgi isteyiniz.

Her ihtimale karğı bir bardak su bulundurmak faydalıdır.(Ben de, tebligatı hasta olan dedeme muhtar yapmıştı. Dedem bazen beni babam sanıyordu :)   )
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 05, 2012, 11:41:51 »
aynı durumda bir işlem için hiçbirşey yapamadık... sözde tebliğ edilmiş ve tebligatı iade etmişiz...
vergi dairesinde ceza tutarı harıcinde  hiç bir bilgi gözükmüyor, gayrettepe trafik şube cezanın nasıl yenildiğini söyleyemiyor ama cezayı kesen trafik şubeyi biliyor, oraya itiraz edilmesi talep edilsede astarı yüzünü gececeğinden elde patlaDI DİYEBİLİRİM...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Ekim 05, 2012, 12:45:45 »
Çok teşekkür ediyorum abilerim verdiğiniz bilgiler için.Sanırım birazdan ödemeyi yapacağım çünkü arabanın muayene tarihi yaklaştı.

İyi bir araştırma yaptıktan sonrada itiraz etmeyi düşünüyorum.Tekrardan teşekkür ederim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris 1.33
  • Araç: Auris
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 09, 2012, 12:35:54 »
Kayıtlı bulunduğunuz trafik merkezine giderek cezanın aslını öğrenin..ceza size kesilmemiş olabilir..şayet trafik bu cezanın sizin aracııza kesildiğini onaylarsa o vakit ödeme yapın..uzun lafın kısası trafik müd. gidin önce..Başıma geldiği için böyle bir olay tecrübeliyim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ekim 09, 2012, 12:50:54 »
Kayıtlı bulunduğunuz trafik merkezine giderek cezanın aslını öğrenin..ceza size kesilmemiş olabilir..şayet trafik bu cezanın sizin aracııza kesildiğini onaylarsa o vakit ödeme yapın..uzun lafın kısası trafik müd. gidin önce..Başıma geldiği için böyle bir olay tecrübeliyim..
haklısın. benim araç 2004 model ama çeşme otoyolundan 2002 yılında ücret ödememişim diye ceza geldi. :))) 9 yıl sonra.... sonrada son afla kaldırıldı ceza. işte memur boş oturmasın.. at kafadan yaz cezayı sonra kalkar nasıl olsa...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Benim Sadık Yarim Kara Topraktır !
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #7 : Ekim 10, 2012, 02:55:42 »
Banada ve arkadaslarımada saçma sapan cezalar gelmeye başladı gelen fıyat 72 lıra ve sebebide toplumu rahatsız etmekten huzurunu bozmaktan ötürüymüş tövbee yarappi ben ki ne müziğin sesini açar dolaşırım nede egzozu ötürürüm millet yanlıs anlamasın rahatsız olmasın dıye :@
IT'S A BIRD ! IT'S A PLANE!
IT'S A SUPRAMAN !
(SuPRa FoReVeR)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 10, 2012, 03:22:24 »
3.sahibinden aldığım arabayı satarken ilk sahibinin  10 yıl önceki trafik cezasını ödemek zorunda kalmıştım