Hava filtreniz orjinal ve temiz mi?
Yakıt filtreniz ne durumda?
Temizlenebilir sensörleriniz temiz mi?
Egzost susturucularınız orjinal mi?
EGR sistemini söküp kontrol ettirmelisiniz.
Opet yakıtı kullanıyorsanız bırakın!
Düzenli Enjektör temizleyici kullanınız.
Hava filtresi orjinal
yakıt filtre oda iyisinden yeni değiştirdim
temizlenebilir sensörler nereler bilmiyorum servisdede öyle bişey demedikleri için
EGR sistemi nedir bilmiyorum
egzos hakkında bilgim yok ikinci el aldım ben orjinal bir araç ama yani götürdüğüm servis öyle dedi aldığımda.
sürekli petrol ofisi veya shellden alırım mazotu gtl ve euro.
enjektör temizleyici denemedim hiç.
arkadaşın birtanesi turbo olablir demiş. banada öyle geliyor ama servis yok abi canavar gibi senin turbon turboya 70 binde bişey olmaz dedi araç 70 binde. turboda sorun olsa çıkardı dedi cihazda oda çıkmamış.
ama kesildiği sırada turbo sesi sıss deyip deyip kesiliyor sıs .... sısss... sıss... sısss. gaza basınca bu şekilde turbo sesi kesiliyor ... larda boşluk kesiliyor sıss sesi gelince turbo devredeymiş gibi normal hızlanıyor ozaamn. Bu sesten ötürü bana turbo gibi geliyor.
Şöyle bir şeyde var giderken gaza istediğiniz kadar basın bazen devir saati yerinden oynamıyor özellikle üç bini geçmiyor buda turbo ile bağlantısız gibi geliyor bana. Birde bu araçda şöyle bir sistem var park halinde rolantide çalışırken gaza sonuna kadar basın ve debriyaja basın devir otomatik olarak en sondan 3 bine iniyor yani sınır koyuyor yolda giderkende 3 bin deviri arada sırada geçmiyor acaba bu olablirmi diyorum servis oda sağlam diyor.
bazen sınır 3 binde giderken devir saati sonuna kadar basıyorum gaza araba gidemiyor bi süre sonra roketler gibi atılıyor öne doğru. napıcam bilemedim dediğiniz sıralamayı takip etsem acaba sonuç olurmu kim yapar bu EGR sistemini vs leri?