Gönderen Konu: Acronis TIH ile system yedekleme  (Okunma sayısı 818 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Acronis TIH ile system yedekleme
« : Ekim 03, 2012, 13:33:48 »
Acronis ile C diskin full sistem yedeklemesini alıp daha sonra bir kaç ayda bir de  incremental veya differential yedeklemeler  alıp da daha sonra ihtiyaçdan dolayı tüm sistemi geri kuranlar var mı? Sadece full yedekleme alıp bunu geri yüklemekden bahsetmiyorum. Farksal ek yedekler alıp bunların da beraber geri yüklenmesi durumunu soruyorum.

Böyle bir durumda ilk full yedeklemeyle daha sonra yapılan farksal yedeklemeler arasında geçen zamanda bilgisayardan kaldırdığımız  programları nasıl hallediyor Acronis? Yani o çıkarılmış programları tekrar geri yüklemede görecekmiyim? Ya da görsem bile çalışmaz durumda mı oluyorlar?

Bu soru sadece Acronis için değil diğer yedekleme programları için de geçerli tabii ki.

Toyota Club Türkiye

Acronis TIH ile system yedekleme
« : Ekim 03, 2012, 13:33:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Ynt: Acronis TIH ile system yedekleme
« Yanıtla #1 : Ekim 03, 2012, 13:35:20 »
symantec kullanıyorum ben makınelerın backuplarını alıyorum(imaj vs) sorun oldugunda imaja geri döndüğümde proğramlarda sıkıntı olmuyordu.
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 03, 2012, 16:29:16 »
Acronisi çok kullandım. Ama  hiç bahsettiğiniz  şekilde farksal yedek almadım. Sorun çıkarıp çıkarmadığını bilmiyorum.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 03, 2012, 16:49:16 »
ben disk image ile sistem image alıyorum ve sistemi geri yüklediğim zaman yedek aldığım duruma dönüyor.Yedek sonrası yüklediğim yada kaldırdığım herşey yok oluyor.Bu yüzden 1 ay  -3 ay -6ay ve 1 yıl şeklinde yedekleme şekilerim var. 6 aylık ve 1 yıllık yedeklerimi 5 yıl dolunca sıfırlıyorum.ASlında zaten yedekleme aygıtlarının ekonomik ömrüde o kadar.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 03, 2012, 19:29:34 »
Ghost 15 i de kullandım. Sorun yok , yalnız benim Vista dizüstünde CD den  ghost SRD recovery CD ile açınca bir kaç defa exception error mesajı veriyor ( bende parmak izi sensörü v.s. var onları mı tanımıyor sürücüsü yok  anlamadım) , fakat bu mesajları geçince yine yedekleme ekranına gelip yedeği alıyor sorun yok yani. Aynı CD yi masaüstü XP de çalıştırınca hiç bir hata mesajı vermeden direkt yedekleme ekranına geçiyor.
O nedenle Acronisi de kullanmaya başladım.

En iyisi sistemin tam yedeğini almak galiba, sonuçta  iki bilgisayarım var, çok fazla yer tutmayacak harici diskte. 20-25 dakikada iş bitiyor.
Ben de son 2-3 yedeklemeyi tutup öncekileri sileceğim.