0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
5664 e HS S şasi no yazınca aracın son muayenedeki km si de gelıyor.güzel bir uygulama olmuş.arkadaşa 85 bınde dizel megane II almıstık mesaj attık arac gecen sene 92 bınde muayeneye girmiş
Paylaşım için teşekkürler .Arkadaşınıza aldığınız araç son 1 sene geri geri gitmiş heralde . Şaka bir yana 2. elde km si oynanmamış araçlar km si oynanmış araçlardan çok daha az ondan km si oynanmamış araca denk gelmek daha zor oluyor . Ondan 2. el araç alacaklar buna hazırlıklı olmalı . Bunu yapanlarında Allah belasını versin km düşürdü mü eline ne geçiyor . Km yi düşürme 1000 tl ucuza ver şerefinle yaşa . Ama şerefleri 1000 tl etmediği için kendilerince daha karlı çıkıyorlar .
aradaki fark 1000 tl den hayli fazla oluyor
Merhaba arkadaşlar, başıma gelen üzücü olayı sizinle paylaşmak istedim. Geçtiğimiz hafta 2001 model 1.4 terra special bir araç aldım.( İşimden dolayı ben gidemedim babam görüp anlaşıp 9 kasımda noter satışını üzerine aldı. Muaynesi bitmişti bakım yaptırıp muaynesini yaptırdı, plaka değişti yeni plakaları bekliyorum bende az önce kaskosunu yaptırdım.)İşin kötü tarafı alımdan önce 5664 e kaza ve hasar için mesaj atmıştım. Kaza yok ve 2 hasar dosyası ( 600 tl lik göründü), önceki bakım kmde 142000 civarı olarak bilgi geldi. Az önce bu kronik yağ yakma sorunu ile ilgili değişim vb. bilgi varmı diye bir arkadaşa toyota servisini arattım. Sonuç daha önce motor yapılmış, 250 000 km bakımı yapılmış, 1-2 kez km düşürülmüş sanırım. Aldığım kişinin bilgisi varmı bilmiyorum.Açıkçası arayıpda kendi sinirimi bozmak istemiyorum. Sadece hafta sonları kullanacağım için pek önemsemiyorum, aracı dün kullandım 5-10 dakika güzel geldi bana ama bugün bu bilgileri öğrendim. 15 aylık kızım ve eşim ile kullanacağız. Hangi tür ve ahlaktaki bir insanın böyle şeyler yaparak bizim can güvenliğimizi tehlikeye atıp ve alınteri ile kazandığımız paraları haketmeden gasp etmeleri beni çok üzdü. Para hırsı nedeni ile KM düşürüp insanları aldatan bu tip insanlara diyecek söz bulamıyorum. Allah onları bildiği gibi yapsın. Bu benim ilk aracım ( ailece yaklaşık 45-46 araba alıp kullandık ), niyetim 3-5 yıl binmekti. Bundan sonra 2.el araba alacağımı düşünmüyorum.
arkadaşlar bazı kazalarda hatalı olanlar kendi hazarlarını kendileri sanayii de, serviste yaptırabiliyor. buda tramer kayıtlarına girmiyor.yani her hasar tramer kayıtlarında gözükecek diye birşey yok. bilgilerinize.....
Amcam R9 u önünü çarpmıştı, önü baya bir hasar gördü(2000TL). Sanayide yaptırdı, araç kazasız gözüküyordu.
bu gibi olaylara maruz kalmamak için,en iyisi almayı düşündüğümüz aracı oto test merkezlerine test ettirmek en iyisi.