Gönderen Konu: tramer  (Okunma sayısı 1932 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
tramer
« : Ekim 02, 2012, 20:39:13 »
5664 e HS S şasi no yazınca aracın son muayenedeki km si de gelıyor.güzel bi uygulama olmuş.

arkadaşa 85 bınde dizel megane II almıstık mesaj attık arac gecen sene 92 bınde muayeneye girmiş

Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Toyota Club Türkiye

tramer
« : Ekim 02, 2012, 20:39:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: tramer
« Yanıtla #1 : Ekim 02, 2012, 20:46:08 »
5664 e HS S şasi no yazınca aracın son muayenedeki km si de gelıyor.güzel bir uygulama olmuş.

arkadaşa 85 bınde dizel megane II almıstık mesaj attık arac gecen sene 92 bınde muayeneye girmiş

Paylaşım için teşekkürler .

Arkadaşınıza aldığınız araç son 1 sene geri geri gitmiş heralde . :)

Şaka bir yana 2. elde km si oynanmamış araçlar km si oynanmış araçlardan çok daha az ondan km si oynanmamış araca denk gelmek daha zor oluyor . Ondan 2. el araç alacaklar buna hazırlıklı olmalı . Bunu yapanlarında Allah belasını versin km düşürdü mü eline ne geçiyor . Km yi düşürme 1000 tl ucuza ver şerefinle yaşa . Ama şerefleri 1000 tl etmediği için kendilerince daha karlı çıkıyorlar .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 02, 2012, 21:29:21 »
Zeki bey gerçekten yerinde bi uygulama olmuş emeğinize sağlık..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 02, 2012, 21:31:05 »
5664 e HS S şasi no yazınca aracın son muayenedeki km si de gelıyor.güzel bir uygulama olmuş.

Paylaşım için teşekkürler. İkinci el araç alacak arkadaşlara bu bilgiyi ulaştırmak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 02, 2012, 21:41:27 »
Zeki abi paylaşım için teşekkürler...Bu en son muayenedeki km yi gösteriyor değil mi oynayıpta muayeneye girdi ise çıkmıyor demek ki?
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 02, 2012, 22:17:59 »
son iki geliyor osman bey.
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 06, 2012, 17:00:01 »
Paylaşım için teşekkürler .

Arkadaşınıza aldığınız araç son 1 sene geri geri gitmiş heralde . :)

Şaka bir yana 2. elde km si oynanmamış araçlar km si oynanmış araçlardan çok daha az ondan km si oynanmamış araca denk gelmek daha zor oluyor . Ondan 2. el araç alacaklar buna hazırlıklı olmalı . Bunu yapanlarında Allah belasını versin km düşürdü mü eline ne geçiyor . Km yi düşürme 1000 tl ucuza ver şerefinle yaşa . Ama şerefleri 1000 tl etmediği için kendilerince daha karlı çıkıyorlar .
aradaki fark 1000 tl den hayli fazla oluyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 06, 2012, 17:03:53 »
aradaki fark 1000 tl den hayli fazla oluyor

Kemal abi aradaki fark 1 tl de olsa bunu yapacak şerefsiz 1 tl için de bunu yapacaktır şüpheniz olmasın . Yapmayacak olana da araba hediye et yapmaz çünkü Allah korkusu vardır .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 12, 2012, 13:19:50 »

Arkadaşınıza söyleyin km oynanmış diye üzülmesin, belki 1.000.000km ye gelip otomatik sıfırlamıştır.

-Şaka şaka kötü espri kabul ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • always toyota!!!(corolla t-sport)
    • Seyyah Otomotiv
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 08, 2012, 14:53:48 »
Arkadaşlar bunun yanında sadece PLAKA yazıp 5664 e de gönderebilirsiniz 2 yoldanda göndermenizi tafsiye ederim birinde çıkan hasar kaydı diğerinde çıkmayabiliyor!
arabamın turbosunu havalandıran rüzgar, gir içeri usul usul beni atmosferikten kurtar....!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 327 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 12, 2012, 15:29:03 »
Merhaba arkadaşlar, başıma gelen üzücü olayı sizinle paylaşmak istedim.
Geçtiğimiz hafta 2001 model 1.4 terra special bir araç aldım.( İşimden dolayı ben gidemedim babam görüp anlaşıp 9 kasımda noter satışını üzerine aldı. Muaynesi bitmişti bakım yaptırıp muaynesini yaptırdı, plaka değişti yeni plakaları bekliyorum bende az önce kaskosunu yaptırdım.)
İşin kötü tarafı alımdan önce 5664 e kaza ve hasar için mesaj atmıştım. Kaza yok ve 2 hasar dosyası ( 600 tl lik göründü), önceki bakım kmde 142000 civarı olarak bilgi geldi. Az önce bu kronik yağ yakma sorunu ile ilgili değişim vb. bilgi varmı diye bir arkadaşa toyota servisini arattım. Sonuç daha önce motor yapılmış, 250 000 km bakımı yapılmış, 1-2 kez km düşürülmüş sanırım. Aldığım kişinin bilgisi varmı bilmiyorum.Açıkçası arayıpda kendi sinirimi bozmak istemiyorum. Sadece hafta sonları kullanacağım için pek önemsemiyorum, aracı dün kullandım 5-10 dakika güzel geldi bana ama bugün bu bilgileri öğrendim. 15 aylık kızım ve eşim ile kullanacağız. Hangi tür ve ahlaktaki bir insanın böyle şeyler yaparak bizim can güvenliğimizi tehlikeye atıp ve alınteri ile kazandığımız paraları haketmeden gasp etmeleri beni çok üzdü. Para hırsı nedeni ile KM düşürüp insanları aldatan bu tip insanlara diyecek söz bulamıyorum. Allah onları bildiği gibi yapsın. Bu benim ilk aracım ( ailece yaklaşık 45-46 araba alıp kullandık ), niyetim 3-5 yıl binmekti. Bundan sonra 2.el araba alacağımı düşünmüyorum.
2001 1.4 Terra Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 12, 2012, 15:36:44 »
Merhaba arkadaşlar, başıma gelen üzücü olayı sizinle paylaşmak istedim.
Geçtiğimiz hafta 2001 model 1.4 terra special bir araç aldım.( İşimden dolayı ben gidemedim babam görüp anlaşıp 9 kasımda noter satışını üzerine aldı. Muaynesi bitmişti bakım yaptırıp muaynesini yaptırdı, plaka değişti yeni plakaları bekliyorum bende az önce kaskosunu yaptırdım.)
İşin kötü tarafı alımdan önce 5664 e kaza ve hasar için mesaj atmıştım. Kaza yok ve 2 hasar dosyası ( 600 tl lik göründü), önceki bakım kmde 142000 civarı olarak bilgi geldi. Az önce bu kronik yağ yakma sorunu ile ilgili değişim vb. bilgi varmı diye bir arkadaşa toyota servisini arattım. Sonuç daha önce motor yapılmış, 250 000 km bakımı yapılmış, 1-2 kez km düşürülmüş sanırım. Aldığım kişinin bilgisi varmı bilmiyorum.Açıkçası arayıpda kendi sinirimi bozmak istemiyorum. Sadece hafta sonları kullanacağım için pek önemsemiyorum, aracı dün kullandım 5-10 dakika güzel geldi bana ama bugün bu bilgileri öğrendim. 15 aylık kızım ve eşim ile kullanacağız. Hangi tür ve ahlaktaki bir insanın böyle şeyler yaparak bizim can güvenliğimizi tehlikeye atıp ve alınteri ile kazandığımız paraları haketmeden gasp etmeleri beni çok üzdü. Para hırsı nedeni ile KM düşürüp insanları aldatan bu tip insanlara diyecek söz bulamıyorum. Allah onları bildiği gibi yapsın. Bu benim ilk aracım ( ailece yaklaşık 45-46 araba alıp kullandık ), niyetim 3-5 yıl binmekti. Bundan sonra 2.el araba alacağımı düşünmüyorum.

Efendim bence fazla takılmamaya çalışın derim. Sonuçta bir toyota motoru öyle kolay kolay ölecek bir motor değil. Km'sini düşürseler düşürseler en fazla 100 bin km düşürürebilirler ki gerçekte bu motor için ölümcül bir değer sayılmaz.

Ayrıca piyasada satılan araçların bir çoğu pertten toplama. Ben bizzat pert focus toplayıp, km'lerini düşürüp çatır çatır satan birine şahit olmuştum sanayinin birinde. Tramer kayıtlarına güven olmuyor. Arkadaşıma polo aldık 98 model geçen sene, tramer kayıtlarına göre arkadan ufak bir kazası var.  Ama gerçekte araba ciddi bir takla atmış ve baştan sona toplanmış meğer.. Aynı şekilde eniştemde böyle bir duruma maruz kalmıştı. Vel hasıl insanlara güvenilmiyor artık. Aracınız sorunsuz gidiyor ve duruyorsa bence güle güle binin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 12, 2012, 15:39:07 »
Hemen araba ilanlarını açın ve hangi model arabalara bakarsanız bakın, arabalar hep 100-150 bin arasında. Yani 92 model renault broadway almak isteyin, en fazla 160 bindedir. 2005 model corolla almak isteyin, en fazla 130 bindedir. 1997 model accent bakın, en çok 145 bindedir. Ne hikmetse türkiyede satılık arabalar 200 bini geçmiyor hiç. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 327 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 12, 2012, 16:20:30 »
Teşekkür ederim arkadaşım bende böyle düşünüyorum, içimi biraz olsada rahatlattınız. Allah herkese hakettiğini nasip eder inşallah.
2001 1.4 Terra Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 296
  • Model Yılı: '08
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 12, 2012, 16:33:11 »
ben sorguladım ama 3 hasar var birinde fiyat yazmıyor o hasarıda ben hatırlamıyorum daha detaylı nerden öğrenilebilir? hemde temmuzda ben temmuzda aracı servise götürdüğümü hatırlamıyorum bile
1996 Corolla Gli A/T                   (SOLD)
2004 Corolla Sol A/T                  (SOLD)
2010 Corolla Elegant A/T           (SOLD)
2008 Corolla Elegant D-4D MM/T 2016 VW Polo Lounge Man.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 12, 2012, 21:06:03 »
Eğer araç başka şehire gidince plaka değişti ise hasar çıkmayabilir. Şasi no ile sorgulayın bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 23, 2012, 10:40:42 »
arkadaşlar bazı kazalarda hatalı olanlar kendi hazarlarını kendileri  sanayii de, serviste yaptırabiliyor. buda tramer kayıtlarına girmiyor.yani her hasar tramer kayıtlarında gözükecek diye birşey yok. bilgilerinize.....
toyota: Ben yanından geçerim sen kendinden geçersin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 23, 2012, 16:43:23 »
arkadaşlar bazı kazalarda hatalı olanlar kendi hazarlarını kendileri  sanayii de, serviste yaptırabiliyor. buda tramer kayıtlarına girmiyor.yani her hasar tramer kayıtlarında gözükecek diye birşey yok. bilgilerinize.....
Amcam R9 u önünü çarpmıştı, önü baya bi hasar gördü(2000TL). Sanayide yaptırdı, araç kazasız gözüküyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 23, 2012, 19:13:06 »
Amcam R9 u önünü çarpmıştı, önü baya bir hasar gördü(2000TL). Sanayide yaptırdı, araç kazasız gözüküyordu.
bu gibi olaylara maruz kalmamak için,en iyisi almayı düşündüğümüz aracı oto test merkezlerine test ettirmek en iyisi.
toyota: Ben yanından geçerim sen kendinden geçersin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 23, 2012, 21:16:35 »
bu gibi olaylara maruz kalmamak için,en iyisi almayı düşündüğümüz aracı oto test merkezlerine test ettirmek en iyisi.
Aynen. Satarken adama söylemişti. Adam 91 model araba kazası olur elbet dedi. :)