Gönderen Konu: lpg ve muhtemel subab arızası  (Okunma sayısı 1019 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
lpg ve muhtemel subab arızası
« : Ekim 01, 2012, 11:42:04 »
2011 model corolla comfort extra aracıma 12.800 km.de landirenzo marka lpg kiti taktırdım.şu an aracım 26.000 km de ve en küçük bir şikayetim yok inşallah bundan sonnra da olmaz.Aracımı ortalama 2.500 - 3000 devir aralığında kullanıyorum.benim endişem ileriki kilometrelerde lpg kaynaklı subab sorunu yaşarmıyım.böyle sıkıntılı bir durum ile karşılaşmamak adına bugünden alabileceğim tedbirler ve önerileriniz nelerdir?
şimdiden teşekkürler

Toyota Club Türkiye

lpg ve muhtemel subab arızası
« : Ekim 01, 2012, 11:42:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: lpg ve muhtemel subab arızası
« Yanıtla #1 : Ekim 01, 2012, 21:29:44 »
YÜksek devirlerde kullanmadıgınız sürece ve kalibrasyon ayarları iyi oldugu zaman uzun km kullanırsınız.Subap arızası verse bile suanki tamir masrafı 1,000 tl civarı.
Uzun yolda ise 2500-3000 devirlerde gitmek bazen sıkıyor.Kendim otoyolda 4000-4500 devirlerde gittikten sonra durmaya yakın aracı benzıne alıp 20-30 km benzınde devam edıyorum.ŞEhir içindede zaten ilk lpg ye gecerken benzınde çalısıyor yüksek devirlerede çıkılmadıgı için çok sıkıntı olmuyor.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 02, 2012, 11:22:36 »
düşük devirde seyretmek uzun yolda sıkıyor ama ekonomiyi de düşünmemiz lazım.2.500 ile 4000 devir arasında net 100 km. de 2-3 lt. yakıt farkı oluşur.sakin kullanım aracın motor ömrünü uzatır kanaatindeyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ben toyota'yla büyümüşüm
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #3 : Ekim 03, 2012, 17:41:29 »
bir taksici bana  şunu önermişti nekadar doğru yada yanlış bilemem . gün içinde aracı en son kullanacağın zaman gideceğin yere varmada 1 km önce benzinde çalstır ve motor son kapanmayı benzinde yaparsa subaplara zararın en aza iner demişti. kendisi 300 000 km kullanmış. bu şekilde ?? yanlış bilgi vermiyim ama böyle söyledi.   bende bazen aracı aksam eve gidersen son 1 dakka da benzinde gidip aracı benzinde kapatıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 03, 2012, 17:50:40 »
Önerin için teşekkür ederim Emre, ancak forumda teknik konularda yetkin isimlerin cevaplarını merak ediyorum.