Gönderen Konu: Auris VVT-I için Prins-Teleflex-BRC karşılaştırması?  (Okunma sayısı 4065 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Auris A/T
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
merhabalar,
aracı yeni aldım ve çok da pimpirikli biriyimdir. 8-10 sene bir problem çıkmazsa araca binmek istiyorum. bu yüzden lpg şart ülkemizde.
1-BRC pipo sistemi sayesinde manifoldu delmeden ve toyotaya özel kablo demeti sayesinde aracın kendi kablolarını kesmeden montesi, servis ağı, garantisi ve f/p değeri ile gözde durumda, 1600 tl taksitli
2-Prins ise bir halk efsanesi durumunda. araştırınca, sisteminin diğer lpg markalarında olmayan şu özelliği efsane niteliğinde: motordaki hava yakıt karışımının zengin-fakir(nem, sıcaklık, miktar, yoğunluk...) durumunu devamlı suratle beyinle geri besleme yapıp sevkedilen gazın basıncını ve miktarını ona göre belirlemesi (diğer lpg sistemlerinde sadece ilk çalıştırmada alınan geri beslemeyle sabit bir akış şeklinde devam ediyor) ve sübabların çok daha uzun ömürlü olması, enjektörlerinin en az 270000 km ömürlü ve en üst kalite olması çok başarılı. negatif yönü ise her 20000 de değişen sensörlü filtresinin 120 tl olması. 2300 tl taksitli
3-Teleflex, benzin enjektörlerinin yerine takılan enjektörleri sayesinde performans kaybının sıfıra yakın olması ve malzeme ve yazılım kalitesi ile tercih sebebi. 2200 tl taksitli

özellikle prins uygulatan arkadaşlar varsa, memnuniyet durumlarınızı paylaşırsanız çok sevinirim. çok uzun süre kullanmayı düşündüğüm için en iyisi olsun istiyorum. teşekkürler..
2010 Auris A/T Elegant + Nav + Body Kit + Deri + Krom + Mugen Logo + Snowflakes Jant

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota Corolla 1.6 elegant A/T
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 35000
  • Model Yılı: '12
  • 33 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris VVT-I için Prins-Teleflex-BRC karşılaştırması?
« Yanıtla #1 : Ekim 05, 2012, 13:21:48 »
şahsi fikrim saydığın üç markayıda çok yakından biliyorum bir arkadaşımda brc bayisi boluda fakat bunların içinde en uzun ömürlüsü ve sağlamı kesinlikle prince sebebide enjektörleri khine marka enjektör kullanmakta bu markada honda ve bazı japon araçların orjinal benzin enjektörlerini fabrikasyon olarak veriyor ve çok sessiz brc şu an biraz daha yerliye bazı parçaları yerli üretim ve garanti konusunda biraz sıkıntılı özellikle enjektörlerde abimin aracında kit mtm diye bir lpg sistemi takılı o da khine enjektör kullanmakta sorunsuz çalışıyor gazdan benzine geçişte hissetmiyorsunuz performans konusundada sorun yaşamassınız emin olabilirsiniz.
Today Tomorrow  E15 :)
0w20 Petronas

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '06
  • 14 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 05, 2012, 19:03:26 »
Ben aracımı alalı 1 yıl oldu ve teleflex gfi takılı ve çok memnunum performansı çok iyi benzinden lpg ye geçtiğinizi zor hissediyorsunuz ve enjektörlerinin ömrü 400000 km yazıyor sitesinden bi araştırın derim.teleflex türkiye.15000 km de bir filitreleri değişiyor 2 adet ben geçen ay değiştirddim 60tl.kalibrasyon bir kere yapılıyor dedi başka da çok nadiren yapılıyor demişti usta..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Auris A/T
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 06, 2012, 16:03:14 »
cevaplar için teşekkür ederim, aynı düşüncelerdeyiz anlaşılan. prins ya da teleflex taktıracağım. şimdi servis ağını kontrol edip karar vereceğim. malum merzifonda atiker lovato brc var sadece görünen.
2010 Auris A/T Elegant + Nav + Body Kit + Deri + Krom + Mugen Logo + Snowflakes Jant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #4 : Ekim 29, 2012, 20:36:38 »
Bende 2008 1.6 vvti aracima lpg dusunuyorum. Ne takdirdiniz? Ben brc taktiracagim herhalde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Auris A/T
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 29, 2012, 22:00:11 »
brc taktırdım my11 kiti. son derece memnun kaldım. titreme, arıza lambası yakma, performans kaybı vb. hiçbir sorun yaşamadım. aracı uzun süreli düşündüğümden en kalitelisi neyse onu taktırayım dedim ancak prinsde hem 2600 tl hem de bir arıza yapsa, su kaçsa, kaza yapsak enjektörler 1500 tl :S , ecu 1400 tl gibi uçuk fiyatlar, yani olması gerektiği gibi ekonomi işi değil dedim ve çok iyi bir brc yetkili servisinde brc taktırdım. 1500 km oldu, sorunsuz. uslu uslu kullanınca uzun yolda 2.65 tl'den lpg aldım, 20 kuruş yaktı araç ve otomatik olmasına rağmen. enjektör çıt çıt sesi de gelmiyor bu arada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 30, 2012, 00:51:53 »
Aynı sistemi kullanıyoruz, ben çok memnunum , işlemi Mocan da Aydın ustaya yaptırdım. Şehir içinde 9 - 10 lt /100 km, şehir dışında 8 - 8,5 lt/100 km tüketiyor. Km bazında benzine göre şu ana kadar yaklaşık % 35 tasarruf sağlıyor. Bu mevsim itibari ile sabahları benzinden gaza geçiş süresi ise net 2 dakika. Gün içerisnde ise beklemiyor.
Cümleler doğrudur sen doğru isen, doğruluk bulunmaz sen eğri isen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Ekim 30, 2012, 09:43:51 »
peki benzin göstergesi gazda olmasına rağmen düşmekte mi? ayrıca yol bilgisayarı benzin tüketim değerini mi göstermektedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 30, 2012, 10:10:54 »
peki benzin göstergesi gazda olmasına rağmen düşmekte mi? ayrıca yol bilgisayarı benzin tüketim değerini mi göstermektedir?
Taylan arkadaşım bu sorularının cevabını ben vermiştim sana aynı sistemi kullanan biri olarak:) bana inanmadın mı:) Benzin göstergesi gazda giderken düşmüyor,aracın deposundaki benzini gösteriyor. Yol bilgisayarı da benzin tüketim değerlerini gösteriyor aynen benzinle gider gibi ;) yol bilgisayarında gördüğün ortalama tüketim değerine 1-1,5 litre ekleyip ortalama ne kadar lpg tükettiğini hesaplayabilirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Ekim 30, 2012, 13:46:45 »
Taylan arkadaşım bu sorularının cevabını ben vermiştim sana aynı sistemi kullanan biri olarak:) bana inanmadın mı:) Benzin göstergesi gazda giderken düşmüyor,aracın deposundaki benzini gösteriyor. Yol bilgisayarı da benzin tüketim değerlerini gösteriyor aynen benzinle gider gibi ;) yol bilgisayarında gördüğün ortalama tüketim değerine 1-1,5 litre ekleyip ortalama ne kadar lpg tükettiğini hesaplayabilirsin.
faruk bey size güvenmemek değil tekrardan eski arabamdaki gibi başıma gelmemesi için farklı birkaç arabadan da aynı cevabı duymak istememden dolayı buraya da yazmıştım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Auris A/T
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 30, 2012, 19:06:15 »
faruk beyin söylediği aynen doğrudur :) ben de çorum özençlerde taktırdım, aracın altından geçen boruyu tamamen spiral bir boruyla daha kapladılar, herşeye özenildi, test sürüşünü iki kişi, araca bağlı bir lap top ile yaptı mehmet özençkendisi, son derece başarılı. 1500 km oldu, şimdi tekrar gideceğim en kısa zamanda, öyle söylediler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '20
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 30, 2012, 22:22:07 »
Brc yaygın servis  ağıyla daha iyi  bence. Önceki aracımda vardı gayet memnundum.