Gönderen Konu: kırmızı ışık trafik cezası  (Okunma sayısı 4181 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Eğri cetvelden düzgün çizgi çıkmaz
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür edildi
kırmızı ışık trafik cezası
« : Eylül 29, 2012, 17:58:21 »
olay kardeşimin başından geçiyor yeşil ışıkta normal trafik akışında ışıklardan geçmiş neyse ileri de asayiş polisleri çevirmiş kırmızı ışık ihlali diye ceza yazmışlar.herhangi bir mobese kaydı veya fotoğraf yok geçişi esnasında kırmızı ışık değil yeşil yanıyormuş.ceza tutanağını imzalamamış 154 tl para cezası yazılmış.nasıl bir itiraz yolu izlemeliyiz.
Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir.

Toyota Club Türkiye

kırmızı ışık trafik cezası
« : Eylül 29, 2012, 17:58:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 43 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
Ynt: kırmızı ışık trafik cezası
« Yanıtla #1 : Eylül 29, 2012, 20:44:31 »

Geçmiş olsun... Aynısını bana da yaptılar... Yasa uygulayıcı o ve sizin şahidiniz yok, kamera yok, kayıt yok... O ne derse doğrudur... :(
2010 Auris 1.6 VVT-i Otomatik, VSC, Navi, Sunroof, Xenon, Isıtmalı Deri Koltuk...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 209000
  • Model Yılı: '04
  • 34 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 29, 2012, 21:50:56 »
ceza kağıdıyla birlikte adliyeye sulh ceza mahkemesine kaleme gidiyorsunuz. önce anlaşılır bir dille dilekçenizi siz yazıyorsunuz. 1-2 tl ye dosya alıp tekrar kaleme teslim ediyorsunuz. eğer delil yoksa %90 kazanırsınız .2-3 ay sürer
2004 VERSO ELEGANT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 30, 2012, 14:47:14 »
Maalesef bütçeyi nasıl denkleştireceklerini şaşırmış durumdalar. İş yerinden arkadaşıma hızdan ceza yazıyorlar ve üstelik hızının kaç olduğunu bile söyleyemiyorlar. Ellerindeki makbuzu gösterip, "Bu cilt bugün bitecek" diyorlar :nija: Memleketin çivisi çıktı  >:(
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 30, 2012, 14:59:36 »
yakında evden çıkmak vergiye tabi olacak!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 64500
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 30, 2012, 15:20:13 »
benim arakdaşa da sinemadayken trafikte  telefonla görüşme cezası kestiler..avm nin giriş çıkış kayıtlarıyla birlikte mahkemeye dava açtı..devam ediyor..büyük ihtimalle kazanır.ama dediğiniz gibi polislerin üzerindeki baskıdanmı bilmem ama çok ceza yazıyorlar..
Edepli edebinden susar. Edepsiz, "ben susturdum" zanneder.
Mevlâna Celâleddin-i Rûmî
Peugeot 406 2.0 BVA (1998) 2009-2012
Toyota Auris  1.33  2012-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 30, 2012, 18:02:10 »
      Şimdi durum şöyle arkadaşlar olay inegöl de gerçekleşiyor orada görev yapan polis arkadaşım var onunla görüştük bu nasıl iştir adam kafasına göre nasıl ceza kesiyor diye tamamen polisin işgüzarlığı dedi.hatırlarsanız 2 yıl önce inegölde halkın galeyana gelip polis araçlarının falan yakıldığı ortalığın karıştığı bir gece yaşanmıştı.polise karşı öfkenin bu denli olmasındaki genel kanı şu :polisin halk üzerinde aşırı baskı yapması,kişiye özel uygulamalar insanları canından bezdirmişti ve o gecede küçük bir mahelle kavgası bahane edilerek polisle halk karşı karşıya gelmiş ve çok üzücü olaylar yaşanmıştı.
      Yaptım oldu,cezayı kestim bitti mantığıyla hareket ediliyor bu da toplumsal öfkeye dönüşüyor.son genelgeyle trafik polisi dışında diğer polislerde cezai işlem uygulayabiliyorlarmış. itiraz konusunu da konuştum olayı ispatlayacak görüntü veya foto(kırmızı da geçmediğine dair) yoksa hakim itirazı reddeder diyor.cezayı yazan polisin tuttuğu tutanağa dayanarak cezayı onaylayacağını söyledi memur memuru korur mantığı yani.cezayı kuzu kuzu ödeyeceğiz. 15 gün içinde ödendiğinde 115 tl oluyormuş çok para değil ama suçsuz yere ceza yemek hakkını arayamamak kötü.demokrasi,özgürlük,hak nerede hani...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 30, 2012, 18:39:20 »
Galiba araçlarımıza kamera taktırmak farz oldu artık.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 30, 2012, 18:41:41 »
cezayı ödeyin erol abi ondan sonra mahkemeye başvurun.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 30, 2012, 21:42:03 »
Cezayı ödeyip itiraz etmeye karar verdik.sonuç ne olursa olsun hakimin şunu aklından geçermesi bile yeter "insanlar cezalara neden bu kadar itiraz ediyor,keyfi uygulamalar mı var".ne diyeyim arkadaşlar güç sürekli "HAK"tan bahseden "HAKSIZLAR"ın eline geçmiş olay kardeşimin başına gelmiş daha toy nasıl konuşacağını pek bilmemiş bana denk gelse o cezayı yerdim içimi de boşaltırdım o polise.
      sizlere bi olay daha anlatmak istiyorum:
  Bundan bir hafta önce  pazartesi günü için dinar devlet hastanesi kadın doğum servisinden eşim için randevu almak istedik telefonla da internetle de randevu işini halledemedik.sabah erken gidip randevu sırası veren memurun masasının önüne sıraya geçtik saat 06.30 da kalktım 06.45 te hastanedeydim 07.00 gibi sıra veren memur geldi önümde 6-7 kişi var.gözucu ile bakarken vatandaşların bazılarının kimliğinde tc nosu yazılı olmayan ,kimi hastaneden daha önce aldığı barkotla(yanında kimlik yok barkottaki tcye göre) randevularını aldı.bu arada sıra alanlardan birisi de muhtemelen arkadaşıydı ona da elindeki kağıda göre istedikleri polikliniğe randevu sırası verdi. neyse sıra bana geldi hanımın tc noyu söyledim.
kimliksiz olmaz dedi
bak arkadaşım eşimin tcsi bu,kendi kimliğimi verdim eşim de ben de sistemde aynı anda görünüyoruz.
gördün mü bi sıkıntı yok sistemde çıktı dedim. o halen diretiyor kimliksiz olmaz şimdi eve gitsem gelsem sıramı kaybederim randevu alamam ne zamandır bekliyorum zorluk çıkarma diyorum.olmaz kardeşim beni ilgilendirmez.yakasından tuttum masadan kaldırdım ulan düzenbaz önümdeki 2-3 kişiye elindeki kağıda barkota bakarak randevu verdin onları biliyormusun kim onların kimliğimi vardı.tabi biri arkadaşın biri tanıdığının tanıdığı adamı biraz hırpaladım.güvenlik yetişti hayırdır hocam ne oldu adamı tanıyorum çocuğu bizim okulda öğrenci.böyle böyle oldu anlattım söylesene hocam biz alalım randevunu.
Gerek var mı her işimizi aracıyla veya bağırarak çözmeye kişiye göre değil herkese göre kural olmalı.bi randevu alırken niye ben yardım isteyeyim başkasından.normal bi vatandaş gibi yaşamak suç mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 30, 2012, 22:04:10 »
Erol abi türkiyede yaşıyoruz.....
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 30, 2012, 23:11:32 »
Geçen aylarda benimde başıma bir olay geldi. O tarihte orda olmadığım halde, üstelik görevli olduğum kurumda nöbetçi iken ayrıca aracı benden başka kullanan olmadığı halde bana 72 TL park cezası yazmışlar. Doğal olarak mahkemeye itiraz ettim. dilekçe yazdım. İsmimin Nöbet listesini gösterir emrin fotokopisini ekledim. Dilekçemde Mobese ve fotograf kayıtlarını istedim.
Ayrıca cezayı ödemedim. Haksız çıkmam durumunda sadece indirimden yararlanamıyorum. Olduğu gibi ödüyorum. %100 haklı olduğum için sonuna kadar gideceğim. Gerekirse bir üst merciye çıkacağım. Mahkeme sonucunu bekliyorum hayırlısıyla.
Cümleler doğrudur sen doğru isen, doğruluk bulunmaz sen eğri isen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 01, 2012, 14:16:33 »
Cezayı ödeyip itiraz etmeye karar verdik.sonuç ne olursa olsun hakimin şunu aklından geçermesi bile yeter "insanlar cezalara neden bu kadar itiraz ediyor,keyfi uygulamalar mı var".ne diyeyim arkadaşlar güç sürekli "HAK"tan bahseden "HAKSIZLAR"ın eline geçmiş olay kardeşimin başına gelmiş daha toy nasıl konuşacağını pek bilmemiş bana denk gelse o cezayı yerdim içimi de boşaltırdım o polise.
      sizlere bir olay daha anlatmak istiyorum:
  Bundan bir hafta önce  pazartesi günü için dinar devlet hastanesi kadın doğum servisinden eşim için randevu almak istedik telefonla da internetle de randevu işini halledemedik.sabah erken gidip randevu sırası veren memurun masasının önüne sıraya geçtik saat 06.30 da kalktım 06.45 te hastanedeydim 07.00 gibi sıra veren memur geldi önümde 6-7 kişi var.gözucu ile bakarken vatandaşların bazılarının kimliğinde tc nosu yazılı olmayan ,kimi hastaneden daha önce aldığı barkotla(yanında kimlik yok barkottaki tcye göre) randevularını aldı.bu arada sıra alanlardan birisi de muhtemelen arkadaşıydı ona da elindeki kağıda göre istedikleri polikliniğe randevu sırası verdi. neyse sıra bana geldi hanımın tc noyu söyledim.
kimliksiz olmaz dedi
bak arkadaşım eşimin tcsi bu,kendi kimliğimi verdim eşim de ben de sistemde aynı anda görünüyoruz.
gördün mü bir sıkıntı yok sistemde çıktı dedim. o halen diretiyor kimliksiz olmaz şimdi eve gitsem gelsem sıramı kaybederim randevu alamam ne zamandır bekliyorum zorluk çıkarma diyorum.olmaz kardeşim beni ilgilendirmez.yakasından tuttum masadan kaldırdım ulan düzenbaz önümdeki 2-3 kişiye elindeki kağıda barkota bakarak randevu verdin onları biliyormusun kim onların kimliğimi vardı.tabi biri arkadaşın biri tanıdığının tanıdığı adamı biraz hırpaladım.güvenlik yetişti hayırdır hocam ne oldu adamı tanıyorum çocuğu bizim okulda öğrenci.böyle böyle oldu anlattım söylesene hocam biz alalım randevunu.
Gerek var mı her işimizi aracıyla veya bağırarak çözmeye kişiye göre değil herkese göre kural olmalı.bir randevu alırken niye ben yardım isteyeyim başkasından.normal bir vatandaş gibi yaşamak suç mu?

adamın yakasına yapışmak yerine "neden telefonla ya da internetle randevu alamıyorum 2012 yılında acaba?" diye düşünmekte fayda var.....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 64500
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 01, 2012, 16:23:21 »
itiraz ettiğinizde ceza ödemeseniz de oluyor diye biliyorum..olur da mahkemeyi kaybederseniz o zaman ödersiniz bence bir araştırın bunu..
Edepli edebinden susar. Edepsiz, "ben susturdum" zanneder.
Mevlâna Celâleddin-i Rûmî
Peugeot 406 2.0 BVA (1998) 2009-2012
Toyota Auris  1.33  2012-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 01, 2012, 17:01:50 »
adamın yakasına yapışmak yerine "neden telefonla ya da internetle randevu alamıyorum 2012 yılında acaba?" diye düşünmekte fayda var.....
internet ve telefondan da  belli bir randevu kontenjanı olduğunu oradaki kontenjanın dolduğu için alamadığı mı niye düşünmüyorsunuz ? bölüm yöneticiliği yapan birinin bu kadar düz mantıkla eleştiri yapmasını kabul etmiyorum. net ve telden randevu "alamadığı" mı yazmadım "halledemediği" mi yazdım.insanları sürekli Türkçe'yi düzgün kullanmaları konusunda uyaran sayın yönetici size okuma anlamaya dayalı sbs soruları çözmenizi tavsiye ediyorum,ygs biraz ağır gelir size.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 01, 2012, 17:07:20 »
itiraz ettiğinizde ceza ödemeseniz de oluyor diye biliyorum..olur da mahkemeyi kaybederseniz o zaman ödersiniz bence bir araştırın bunu..
indirimli olarak ödeyebileceğimiz 15 günlük süreyi aştığımızda mahkeme lehte veya alehte sonuçlansa bile indirim hakkı ortadan kalkıyor.olması gereken şu: mahkemeye 15 gün içinde itiraz ettim kararın verildiği tarihten itibaren indirim hakkı saklı kalmalı.mahkeme sonucunun bildirildiği tarihi esas alındığını düşünen bazı arkadaşların itirazı reddedilmiş cezayı ödemeye gittiğinde yasal faiziyle ödemiş,bırakın indirimi faizini de almışlar.yıl sonu yaklaşıyor bu aralar çalıyı dolaşmakta fayda var.