0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yağ ile ilgili hiçbir bağlantısı yok bu şanzımanla alakalı bir durum. Ki bence farklı birşey vardır. Şöyle bir durumda var sizin jantlarınız 13 eğer diğerlerindeki lastik 14-15-16 civarındaysa km yüksek gösterir çünkü 13ün çapı küçük olduğu için diğerlerinden daha fazla tur yapıp daha az km gösterebilir ama 120-130 varsa bu sadece lastikle olmaz 120-130 görenin son dişlisinde bir numaralar vardır. olması gereken 90-95 arasıdır ama lastikle bunu çok az daha yukarı çekebilirsiniz ama çok birşey beklemeyin.
Merhaba adım Umut 22 yasındayım 93 model 1.3 xl corolla sahibiyim.Aracımı alalı 2 ay kadar bir süre oldu daha önce 1.3 benzin/lpg li araç kullanmamıştım ve performansı konusunda pek bilgim yok daha dogrusu olması gereken performans hakkında bilgim yok. Aracı aldığımda uzun süre kullanıcagım için komple bir bakım yaptırdım bu bakımda triger seti,v kayışı,devirdaim,yağ ve filtreler,marş dinamosu kömürleri ve bilyaları değişti ayrıyetten kople ön takım yenilendi ön takım amortisörler değişti şuan aracımdan memnunum yalnız uzun yolda en son hızım çok kısa süreli 130 oldu ve aracı zorluyorum gibi geldi 120 deykende zorlanıyor gibiydi aynı araçın benzinlisi akrabamda var 3000 devirde onunki 100 gösterirken benm aracım 3000 devirde 90/95 gibi bir hız gösteriyo sizce bir sorun varmıdır.Aracım son zamla beraber ş.içi-ş.dışı karışık kullanımda 2.5-2.8 arası bir yakıt tüketiyo. bu arac uzun yolda max. kaç km hızla giderse bir zararı olmaz araca asıl sorum bu ve yakıt tüketimi normalmi ? şimdiden yardımcı olanlara teşekkür ederim.
benım arac 1.6 120 hiç bagırmıyor. bizim 1.3 ile uzun yolda 180 görmüştük ki daha da gidiyor du acaba diyorum subaplardan yapar mı cunku suan ki kullandıgım arac ole bir hale gelmiştiki 100 görmüyordu hiçbir viteste . tecrübe olarak soyluyorum
bende 1,3 xl kullanmıştım lpg li 180 i rahat görmüştüm fakat bagaj boş 3+1 kişi ile ama yolda durmuyordu. şuanki arabamla 220 km hızı gördüm gram sapma yok yola iyice yapışıyor. buda lastik ebatlarındandır heralde.