Gönderen Konu: 2001 otomatik terra special sorularım var yardımcı olurmusunuz  (Okunma sayısı 1341 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
merhaba bugunlerde bir toyota corolla 2001 model 90binde bir araç almak üzereyim
ama aklımda olan bir kaç soru var cevabını tam olarak bulamadıgım bunları size sormak istiyorum umarım yardımcı olursunuz;

1. arac hep servis bakımlı değişen yok bir kaç parça yüzeysel macunsuz boya var ve enson 17250 istiyor acaba çok mu?

2. bu modellerde olan yağ yakma probleminin farkındayım ve bunun kesin çözümü hakkında mbil yağ ve bor power hakkında olan yorumları okudum ancak bu gerçekten kesin çözümmüdür ve bilmek istediğim bu arabaların hepsinde bu sorun yokmuş nadir de olsa, arabayı almak istediğim kişi bölyle bir yağ olayıyla hiç karşılaşmadıgını konuyu bildigini kesinlikle yağ yakma olmadıgını söylüyor. ben yinede kandırılma olasılığına karşılık bu araçta bölyle bir durum olup olmadığını nasıl anlayabilirim, demek istediğim belki eksiltiyor ama üzerine yağ ekledi ve ben bu tuzağa düşmeden bu durumu çözebilirmiyim

3. araç eşimde kullanacağı için otomatik istiyoruz bu araçların şanzımanları genel olarak nasıldır sorunlularmıdır?

4 sizlerinde beni aydınlatmak amaçlı ekleyebileceğiniz heryoruma şimdiden teşekkürler

yanlışımız kusurumuz varsa affola

Toyota Club Türkiye

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
Ynt: 2001 otomatik terra special sorularım var yardımcı olurmusunuz
« Yanıtla #1 : Eylül 28, 2012, 11:42:01 »
1- Eğer değişen boya vs. yok ise km de orjinal ise fiyat gayet uygun. Ben geçen sene 2002 model 110bin km deki aracımı 17.300e almıştım.

2-Bende düz vites terra var bir buçuk yıldır kullanıyorum(30bin km oldu ) ve yağ yakma olayına hiç denk gelmedim. Eğer öyle bir problemde varsa çok kafaya takılması gereken bir şey değil. Çözümü olduğunu söylüyorlar.

3-Otomatik şanjıman hakkında bilgi veremeyeceğim üzgünüm.

4-Bahsettiğiniz araç bu fiyata alınabilecek en iyi seçimlerden biri. Yıllarca sorunsuz sıkıntısız binebilirsiniz. Tek sıkıntı(kendi açımdan) yol sesini bayağı belli ediyor. onun dışında konforuna ve performansına edilecek söz yok araç oldukça rahat ve atik. Ben çok memnunum.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Eylül 28, 2012, 11:53:17 »
cevabınız için çok teşekkür ederim

otomatik şanzımanlı kullanan arkadaşlarda yada bilgisi olanlarda umarım cevap verirler

ayrıca bu aracların günce benzin tüketimi lt bazında bilgi verebilir misiniz.
lpg taktırmaktan biraz korkuyorum ama taktırmak durumunda kalsak uygunmudur aracla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '05
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 28, 2012, 15:14:12 »
Zaten otomatik araçların hemen hemen her markasında biraz dezavantaj vardır piyasa bakımından. Dediğiniz modelin otomotiği ile ilgili olumsuzluk duymadım ama bildiğim kadarıyla dik yokuşlarda kaçırma yapmaması iyi olduğunu gösteriyor bir de vites geçişlerindeki yumuşaklık, fazla hissettirmemesine dikkat edin, sürüp deneyerek. ben 2000 terra kullandım, 3 ay önce sattım. yağ yakma vardı ama aşırı değildi. bor pover kullandım braz faydası oldu. bu zaten çoğunda var aşırı değilse kafaya takmaya gerek yok. Bir de eğer doğruysa, duyduğuma göre ; yağ yakma sorunundan ötürü serviste garanti kapsamında onarım gören toyota ların yağ çubuğunda 2 değil 3 seviye çizgisi oluyormuş. şase no dan tramer sorgusu yaptırın derim ben, km konusunda daha net bilgi veriyor. fiyat bence de uygun eğer special ise. LPG konusunda ise; otomotik vites düz vitese göre biraz çok yakar. Eğer yılda 10000den fazla km yaparsanız bence taktırın ama seçim sizin tabi. benim terra, uzun yolda en az 7.5, en fazla 9 litre LPG yakıyordu. güzel bir araba benimkinde abs ve çift hava yasyığı olsaydı satmazdım, memnundum.

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 28, 2012, 18:18:22 »
benzin tüketimi hakkında bilgim yok deneyemedim henüz :)  lpgye en uyumlu motordur toyotaların motoru bir sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum. lpg ile ş.dışı 16-20 krş arası, ş.içinde ise 25 krş felan yakıyor.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Eylül 28, 2012, 18:53:36 »
cevaplar icin teşekkür ederim bu yağ cubugundaki delik sayısını öğrendiğim iyi oldu en azından bi işlem varmı bunu biliriz.
ama ışte diyelim yok nasil anlaşılır acaba bu yağ yakma varmı yok mu ustalar anlayabilir mi