Gönderen Konu: tüketim değerlerim  (Okunma sayısı 1755 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
tüketim değerlerim
« : Eylül 26, 2012, 14:45:36 »
herkese merhabalar.  tüp tam bittiğinde gidip tüp doldurdum 50 tl lik. 19,50 LT geldi tabi. km yi tuttum ve aracım 19,50 Litre ile 202 km gitti. tabi şehir içi dur kalk  şartlarında. sizce iyi mi bu değer. bu değerleri sakin kullanımda elde ettim. yüksek vites düşük devir sonucu tabi. ara ara sert  kullanımlar da oldu tabi :)
insan hiç ölmeyecekmiş gibi yaşar fakat hiç yaşamamış gibi ölür.

Toyota Club Türkiye

tüketim değerlerim
« : Eylül 26, 2012, 14:45:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Birazda Alman takılalım :)
  • Araç: Başka Marka
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Ynt: tüketim değerlerim
« Yanıtla #1 : Eylül 26, 2012, 15:52:28 »
Bana göre yüksek geldi :) 50 tl lik lpg ile ortalama 230 km filan gidiyorum 2000 motor.Şunu anladım ama toyota çok yakıyor :) Şuan opel kullanıyorum 2000 motor olmasına rağmen 1.6 toyotadan az yaktığı oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 26, 2012, 16:03:38 »
Gayet güzel bir değer bence 25 Krş . Mazotlu bir aracın tüketim değeri kadar yakıyor benzinli bir araçtan daha ne kadar tasarruf bekleyebilirsiniz ki !
R1 3 5 
╚╬╬╬      2012 Auris 1.4 D-4D Comf.Extra M/M
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Eğri cetvelden düzgün çizgi çıkmaz
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 26, 2012, 16:50:30 »
az bile yakmış 100 km de 10 lt lpg tüketmiş benzinde şehir içi tüketimi 10-11 lt olduğunu düşünürsek 12-13 lt lpg tüketmeliydi gayet güzel bir değer.kullanım çok önemli bir daha tescillenmiş oldu.
Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Kan Grubu: 0+
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 26, 2012, 18:27:42 »
Fena değil gibi görünüyor. Araç 1.6 mı hocam ?   Ben geçen hafta 27 litre LPG ile 354 km yol gittim. 1.6 benimki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 26, 2012, 20:39:21 »
evet aracım 1.6 motor.  ortalama tüketim yol bilgisayarında 9.2 gösteriyor.  bence daha fazla tasarruf sağlanamaz. daha ne yapmalıyım ki tasarruf için :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 26, 2012, 20:41:18 »
bu kasaya daha ne yaksın ki gariban avensısım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 26, 2012, 20:44:21 »
Fena değil gibi görünüyor. Araç 1.6 mı hocam ?   Ben geçen hafta 27 litre LPG ile 354 km yol gittim. 1.6 benimki.

hocam şehir içi  dur kalk şartlanında mı yoksa yarı şehir içi şartlarda mı :) süper bir değer bu. yol bilgisayarında ortalama tüketim ne gösteriyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 26, 2012, 22:11:13 »
ş.arası dır 27 lt ile 354 yapması.Arabanın marka modelinide söyle.Bende 1,5 tonluk verso ile hergün durkalklı bol ışıklı şehir içinde 35 lt ile 320 km yaptım.19 lt ile daha sakın kullanımda özellikle ışıklara yaklasırken ani yavaşlama ve ani gaz pedalına hızlı basmayıp ayarlarsanız daha iyi gider.202 km  güzel rakam bence.250 kurus yakıyor daha nekadar az yakacak abi araba.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Kan Grubu: 0+
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 26, 2012, 22:31:39 »
hocam şehir içi  dur kalk şartlanında mı yoksa yarı şehir içi şartlarda mı :) süper bir değer bu. yol bilgisayarında ortalama tüketim ne gösteriyor?

Yalnız tabi bulunduğum bölgenin yapısı farklı. Çok yokuşlu bir yer değil. İstanbul gibi değil en azından. Arkamdan kornaya basan araçlar olmuyor basmam için. Sizin kullandığınız yer daha hareketli ve trafikli bir yer olabilir. Yarı şehiriçi yarı şehirler arası dediğiniz gibi. Şuan ortalama 7.9 görünüyor ortalamamda. Ama ben bunu 7.4 e kadar indirebiliyorum. Ve 90 ı pek geçmiyorum. 70 km hızla kullanıyorum genelde. Devir saatini genelde 2000 de kullanıyorum.

ş.arası dır 27 lt ile 354 yapması.Arabanın marka modelinide söyle.Bende 1,5 tonluk verso ile hergün durkalklı bol ışıklı şehir içinde 35 lt ile 320 km yaptım.19 lt ile daha sakın kullanımda özellikle ışıklara yaklasırken ani yavaşlama ve ani gaz pedalına hızlı basmayıp ayarlarsanız daha iyi gider.202 km  güzel rakam bence.250 kurus yakıyor daha nekadar az yakacak abi araba.

Benim araç 2004 1.6 Avensis.  Ful 35.25 lt alıyor benim tank. Yalnız ben yine 35 lt ile İstanbulda 400 km ye yakın yol yapmıştım. Tabi sakin kullanarak. 80 i geçmeyerek ve gaza gereğinden fazla yüklenmeyerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 11, 2012, 13:41:58 »
herkese merhabalar.  tüp tam bittiğinde gidip tüp doldurdum 50 tl lik. 19,50 LT geldi tabi. km yi tuttum ve aracım 19,50 Litre ile 202 km gitti. tabi şehir içi dur kalk  şartlarında. sizce iyi mi bu değer. bu değerleri sakin kullanımda elde ettim. yüksek vites düşük devir sonucu tabi. ara ara sert  kullanımlar da oldu tabi :)
Benim yol bilgisayarında 7.9l/100km diyor. Yani 7.9 litre ile 100km gidebileceğimi gösteriyor. Ne kadar doğru ne kadar yanlış onu bilemiyorum :)