Gönderen Konu: Auris Shift - Vites değişim uyarı ışığı hakkında  (Okunma sayısı 7807 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
Değerli arkadaşlar merhaba. Haziran ayında 22binde 2.el aldığım 1.4 D4-D auris aracımı zevkle kullanmaktayım. Aracı 3 aydır kullanmaktayım. 5700km yol katettim. Hiçbir şikayetim yok hamdolsun. Ancak sizlerle paylaşmak istesiğim, merak ettiğim bir konu var. Yaklaşık 1 haftadır aracımın shift vitesi yükselt (yukarı ok) lambasının normalde yandığı aralıkların çok daha üstünde ve daha geç yandığını farkettim. Hatta ilk farkettiğimde lambası patladı zannettim. Ama Kontağı ilk çevirmede tüm ışıkların yandığı zaman o da yanıyordu. Daha önceleri 2bin devri geçtiğinde yukarı ok hemen yanıyordu. Ancak şimdi duruma göre 2800 devirlerde bir miktar devir çevirdiğinde yanıyor yani geç yanıyor. Motor öğretmeni bir arkadaşım bu durumu benim aracı yüksek devirlerde kullanmamdan kaynaklanabileceğini söyledi. Hatta mitsubishi araçlarda kullanıcının kullanım şekline uygun (spor veya sakin kullanım)olarak uyarı ışığının yanma zamanlamasının değiştiren bir teknolojisi varmış. Bu teknolojinin auriste de olabileceğini söyledi. Sizce bu teknoloji auriste olabilir mi? Bu durumla karşılaşan oldu mu?
[attach=1]
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris Shift - Vites değişim uyarı ışığı hakkında
« Yanıtla #1 : Eylül 25, 2012, 22:06:46 »
Bende merak ettim. Takipteyim . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Eylül 25, 2012, 22:23:24 »
Bende merak içindeyim Kadir Abi. Sorun mudur yoksa bilinmeyen bir teknoloji midir anlamadım. Ancak bana bu teknolojinin olması mantıklı geliyor. İlk olarak vitesi düşür ok lambası her zamanki durumda yanıyor yani onda bir değişiklik yok. Bu da zanlımca alğılayıcı devir sensörünün (herhalde böyle birşey vardır) sorunsuz olduğunu düşündürüyor. İkinci olarak aracı 2. el aldım. Yani benden önceki kullanıcı 8 ay kadar aracı kullanmış. Devir lambası bu kullanıcıya göre oturmuş sonradan aracı ben aldığımda 3 ay kadar sonra benim kullanım tarzına göre değiştirmiş olabilir diye düşünüyorum. Yorumlarınızı merakla bekliyorum.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 25, 2012, 23:00:27 »
Bende merak içindeyim Kadir Abi. Sorun mudur yoksa bilinmeyen bir teknoloji midir anlamadım. Ancak bana bu teknolojinin olması mantıklı geliyor. İlk olarak vitesi düşür ok lambası her zamanki durumda yanıyor yani onda bir değişiklik yok. Bu da zanlımca alğılayıcı devir sensörünün (herhalde böyle birşey vardır) sorunsuz olduğunu düşündürüyor. İkinci olarak aracı 2. el aldım. Yani benden önceki kullanıcı 8 ay kadar aracı kullanmış. Devir lambası bu kullanıcıya göre oturmuş sonradan aracı ben aldığımda 3 ay kadar sonra benim kullanım tarzına göre değiştirmiş olabilir diye düşünüyorum. Yorumlarınızı merakla bekliyorum.

Sanmiyorum oyle bisey oldugunu. Bence sizin gaz pedalina basmanizla ilgili bir "teknoloji" var. Otomatik viteste oldugu gibi hafif basarsan dusuk devirde vites degistiriyor, yuklenirsen gaza 6.000e kadar vites degistirmiyor. Boyle biseydir diye tahmin ediyorum ama bilgili arkadaslar daha net cevap verir size.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 64500
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 25, 2012, 23:37:31 »

Sanmiyorum oyle bisey oldugunu. Bence sizin gaz pedalina basmanizla ilgili bir "teknoloji" var. Otomatik viteste oldugu gibi hafif basarsan dusuk devirde vites degistiriyor, yuklenirsen gaza 6.000e kadar vites degistirmiyor. Boyle biseydir diye tahmin ediyorum ama bilgili arkadaslar daha net cevap verir size.

evet bende boyle olduğunu düşünüyorum..gaza hafif basarsanız araç düşük devirde ışığı yakıyor fakat gaza yuklenme oranınızla birlikte ışık devride yukseliyor..
Edepli edebinden susar. Edepsiz, "ben susturdum" zanneder.
Mevlâna Celâleddin-i Rûmî
Peugeot 406 2.0 BVA (1998) 2009-2012
Toyota Auris  1.33  2012-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Eylül 26, 2012, 12:30:14 »
 Bende de öyle sakin kullanımda, 1950 devirde lamba yanıyor, ama çok devirli olduğunda baya bekletiyor,

Araba senin ilk hareketinden itibaren kendine ayar çekiyor yani.(1.6 valvematic benim ki)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 26, 2012, 13:38:54 »
Benimde duyduğuma göre o ışık benzin az yaksın diye düşük devirlerde vites yükseltin işareti veriyormuş. Bende fazla bilmiyorum öyle bir yerde okumuştum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 26, 2012, 17:34:11 »
Arkadaşlar gittiğiniz yol eğer eğimli ise yokuşta daha geç inişte daha erken yanmaktadır. Yolun eğimi dışında kullanıma göre yanıp söndüğüne rastlamadım yer yer devirli de kullanırım aynı yerlerde hep aynı devirlerde vites değiştir lambası yanıyor. Yazılı bir bilgi varsa adres gösterebileceğiniz bende incelemek için sabırsızlanıyorum.
“Türk Dili, Türk Milletinin kalbidir; beynidir.”
Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ex Toyota User --Auris Pert--
  • Araç: Başka Marka
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 26, 2012, 21:31:39 »
Merhabalar, vites değişim göstergesi tamamen sizin anlık kullanımınıza bağlı olarak yanar. Örneğin, 2. viteste aracın gazına tam olarak basıp ayağınızı çekmeden beklerseniz devir çok yükseldiğinde üst ok yanacaktır, fakat aynı viteste gaza ayağınızın ucuyla basıp beklerseniz çok alt devirlerde bile yanabilir. Bu uyarı ışıkları Sensodrive yani sürüşe duyarlı yanarlar. Işıkların denemesini aynı yolda yaparsanız yoldan kaynaklanan eğim rampa gibi durumları engellemiş olursunuz. Daha sağlıklı sonuç verir diye düşünüyorum. Aracın bakım zamanlarının yaklaşması dolayısıyla motorda oluşan ufak tefek güç kayıpları ise aynı kullanımda az da olsa farklı devirlerde yanabilir diye düşünüyorum. Aksi halde Bir araç vites fark etmeksizin ayrı kullanım tarzlarında aynı devirlerde yakmaz ışığı yani. Bildiğim bu şekilde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 26, 2012, 21:49:17 »
bende bağzen ışık yaktığı halde gaza yüklenirsen lambayı söndürüyor ve daha yüksek devirde yakıyor tekrar. o lamba gaza basışınızla orantılı yanıp sönüyor çok başarılı bir sistem sürüşünüzü algılayıp yakıyor lambayı. mesela kuzenimde 2012fiesta var fakat onda sistem böyle işlemiyor güya vites asistani var  2bin deviri geçtinmi yakıyor lambayı toyotanınki o konuda gerçekten yardımcı oluyor.
2000 şahin 1.4 i.e > 2011 honda civic i-Vtec > 2012 toyota corolla D-4D Comfort > ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 27, 2012, 03:30:05 »
Arkadaşların bahsettiği gibi "gaz padalına basma" ile ilgili bir durum mu diye kontrol ettim. Çok sakin gaz verme durumunda evet daha erken yandığını gördüm. Anladığım kadarıyla kullanıcının tarzını kaydeden bir teknolojisi yok. :( Olay tamamen gaz pedalına basma hassasiyeti ile ilgili. Geçen hafta erken devirlerde yanmamasının sebebi okullar açıldığı için aracı biraz seri kullanmamdan kaynaklanmış sanırım. Mağlum geç kalmamak için.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • Kan Grubu: AB+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 27, 2012, 17:01:53 »
Arkadaşlar,

Gaza az basarsanız ışığı düşük devirde yakar ve buda yakıt ekonomisi sağlar.yakıt ekonomisi istiyorsanız gaza az basacaksınız.
Gaza çok basarsanız, tabiri caizse abanırsanız eğer bu kezde ışığı yüksek devirde yakar buda aracı performanslı kullanmanız içindir.performans istiyorsanız gaza abanacaksınız ışık yanana kadar... :)

olay budur...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 27, 2012, 20:17:26 »
Gaza basma hızı (belki de basıncı) ile ilgili sanırım. Ben ve eşim kullanırken farklı zamanlarda yanıyor.
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...