Gönderen Konu: T25 Avensis için en ekonomik ses sistemi önerisi  (Okunma sayısı 3611 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
T25 Avensis için en ekonomik ses sistemi önerisi
« : Eylül 25, 2012, 16:35:48 »
Merhaba arkadaşlar

Kullanmış olduğum 2005 model Avensis'in ses sisteminden pek memnun değilim. Kötü değil ama ben biraz daha iyi bir ses almak istiyorum.

Amacımın gümbür gümbür dolaşmak olmadığını belirterek, sadece daha temiz ve kaliteli ses duymak istiyorum.

Ses sistemlerinden, amfilerden filan hiç anlamam. Tek öğrenebildiğim Avensisimde 4 adet 16 cm'lik hoparlör ve 4 adet twit dedikleri şeyden olduğunu öğrendim. Eğer 16 cm'lik bu 4 hoparlörün yerine daha kaliteli hoparlör takarsam daha iyi ses alırmışım.

Bunları öğrendikten sonra mağazalarda 16 cm'lik hoparlör araştırmalarına başladım. Fiyatlar çok değişken ve ben ne alacağımı şaşırmış durumdayım. 70 lirayada hoparlör var, 300 lirayada var. Acaba 70 liraya alacağım hoparlör mevcut hoparlörlerden daha iyi ses verir mi bana?

Sonra şu amfi meselesi. Amfi işlerine girişince fiyat uçup gidiyor zaten direk. Kalkıp 1000 lira vermek istemiyorum. İkinci el bir amfi alsam işimi görür mü?

Hatta bu işi tamamen ikinci el yoldan çözmem mümkün olabilir mi? Dediğim gibi amacım gümbür gümbür ses almak değil. Mesela passatların ses sistemi hoşuma gidiyor. Onun kadar ses alsam bile yeter örneğin.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Toyota Club Türkiye

T25 Avensis için en ekonomik ses sistemi önerisi
« : Eylül 25, 2012, 16:35:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: T25 Avensis için en ekonomik ses sistemi önerisi
« Yanıtla #2 : Eylül 25, 2012, 16:56:31 »
Bass ve mit takımı için ayrı JBL amfileri almıştım. Yardımcı olabilirim.
R1 3 5 
╚╬╬╬      2012 Auris 1.4 D-4D Comf.Extra M/M
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 25, 2012, 17:01:59 »
Bass ve mit takımı için ayrı JBL amfileri almıştım. Yardımcı olabilirim.

Nasıl bir yardımınız olabilir bana? Amfimi var elinizde fazladan?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 25, 2012, 17:57:03 »
2 adet elimde amfi mevcut söylemiş oldugum gibi birisi bass amfisi diğeri işe 4 kanallı amfi , 2.el almayı dusunursen fiyat arastırması yapabılırsın bende modelı tam soylerım.
R1 3 5 
╚╬╬╬      2012 Auris 1.4 D-4D Comf.Extra M/M
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 25, 2012, 18:32:51 »
Hasan bey avensis ses sistemi gayet net ve temiz olmasına karşın hoşunuza gitmiyorsa, alacağınız 70 tl lik hoperlörden çıkan ses sizi kesinlikle tatmin etmez buna emin olun..
2 . el elektronik eşya alırken dikkatli olun mümkünse tanıdıktan alın kar edelim derken zarar etmeyin....

2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #6 : Eylül 26, 2012, 03:20:59 »
Merhaba Hasan bey ,

kendi ses sitemimi yaptırmam 3 aya yakın sürdü ve yeni bitti , şu anda rodaj devam ediyor ( 1 ay malzeme seçimi , 15 gün montajcı seçimi.  1.5 ay montaj) üstelik ne istediğimi bilmeme rağmen bu yüzden sizin için biraz kolaylık yaptım;
soru cevap yaptım , hatta baya kestirme oldu 1. soru ve çözümü;

1. durum: teybi değiştirmeden , ampli , hoperlör değişimi ile iyi ses alabilir miyim ?

Hayır, ne kadar iyi kaynak o kadar kaliteli sinyal , hatta bence sadece teybi değiştirin daha iyi ses alın. ( sizin istediğiniz bi tık daha iyi ses ise bu değişim ile 2 tık daha iyi ses alacaksınız diyelim) marka olarak alpine öneririm. eğer ileriye yönelik olsun derseniz 2.el pionner 8650 güzel olur ve fiyatı 350-400 TL bandındadır
Bence bunu yapın ve en az 4000 TL yi aşağıdaki 2. el çözümüne harcarım demiyorsanız geri kalan çözümü okumayın.

2. durum: teybi değiştirmek istemiyorum, dışarıdan bişiyde belli olmasın istiyorum. Ayrıca bagaja sub felan koyacak yerim yok, panzidotu felanda elletmem ne o öyle apaçi misali 4 tane oval vb de istemiyorum ama yinede iyi kalite ses istiyorum, bu konuda kendime hakim olamıyorum , 4000 liram var, yada yok ama kasar bulurum , bu durumda bir çözüm var mı ?

( ikinci kalite ürünlerdir, fiyatlar takribidir, kendi satılık cihazım yoktur )

Ana ünite: Orjinal üniteniz. Fiyat: 0 TL
İşemci: UCS Pro 450 TL
Ön komponent: Focal 165 V2 yada daha güçlü olsun isterseniz Hertz HSK 165 de olabilir 250 TL
Ampli. Audison LRX 5.1k , herşeye yeten tek ampli; fazlasını yapabilecek kapasitededir ileriye dönük olur. 900 TL
Sub: Pioneer 25 cm slim sub , stepnenin içine fiberden kapalı kutu bagajın yüksekliği bile değişmeyecek diyebilirim. 250 TL
Altyapı , izolasyon ve işçilik : 2150 TL

Not: ana ünite yerine internet radyosu olan andreoid telefon/iphone varsa ve kullanabilrim derseniz ses kalitesi aUX dan olmasına rağmen 4-5  tık daha artar diyebilirim ( ancak kota dayanır mı bilemem)

saygılarımla
saygılarımla
Devrim Sağlam

467N SOL SEDAN 2005 ön kapılarda iç aydınlatma  Komple müzik sistemi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 26, 2012, 09:54:37 »
2 adet elimde amfi mevcut söylemiş oldugum gibi birisi bass amfisi diğeri işe 4 kanallı amfi , 2.el almayı dusunursen fiyat arastırması yapabılırsın bende modelı tam soylerım.

Fiyat için bir arkadaşımın eniştesi bu işle uğraşıyormuş, ondan fiyat alacağım. Şu an iş gereği şehir dışında. Geldiği zaman bir onunla görüşeceğim. Bize çok ucuza birşeyler ayarlayabilirmiş arkadaşımın söylemesine göre.

Hasan bey avensis ses sistemi gayet net ve temiz olmasına karşın hoşunuza gitmiyorsa, alacağınız 70 tl lik hoperlörden çıkan ses sizi kesinlikle tatmin etmez buna emin olun..
2 . el elektronik eşya alırken dikkatli olun mümkünse tanıdıktan alın kar edelim derken zarar etmeyin....

Dediğinize katılıyorum. Ses sistemi güzel. Ama mesela arkadaşımda opel combo var 2006 model. Yemin ederim kapıdaki dandik hoparlörlerden öyle güzel bas vuruyorki valla kıskandım. Resmen avensisten 2-3 gömlek üstün ses kalitesi var orjinal opel combonun. Bu arkadaşımda eskiden 2005 vectra elegance vardı. Ses sistemi şahaneydi (orjinal). Ben avensisin ses sisteminden pek tatmin olamıyorum bu sebeplerden dolayı. O sebeple dedim 70 TL ye hoparlör alsam. Ya da sadece hoparlörle bu iş olacaksa 200-300 vermeyede razıyım. Hani diyorum ufaktan ucuz ve milletin sorunsuzca kullandığı amfilerden alıp taksam hiç mi olmaz. Derdim bu. Şu an bütçe olarak çok giderim var ve bir iş kurma mevzumuz var. O sebeple harcama yapmak istemiyorum. Çözülebilirse linklerde verdiğim miktarları vermeye razıyım. Ama olmadı, beklerim önümüzdeki yaza kadar ve tam bir ses sistemi kurdururum diye düşünüyorum.

Merhaba Hasan bey ,

kendi ses sitemimi yaptırmam 3 aya yakın sürdü ve yeni bitti , şu anda rodaj devam ediyor ( 1 ay malzeme seçimi , 15 gün montajcı seçimi.  1.5 ay montaj) üstelik ne istediğimi bilmeme rağmen bu yüzden sizin için biraz kolaylık yaptım;
soru cevap yaptım , hatta baya kestirme oldu 1. soru ve çözümü;

1. durum: teybi değiştirmeden , ampli , hoperlör değişimi ile iyi ses alabilir miyim ?

Hayır, ne kadar iyi kaynak o kadar kaliteli sinyal , hatta bence sadece teybi değiştirin daha iyi ses alın. ( sizin istediğiniz bir tık daha iyi ses ise bu değişim ile 2 tık daha iyi ses alacaksınız diyelim) marka olarak alpine öneririm. eğer ileriye yönelik olsun derseniz 2.el pionner 8650 güzel olur ve fiyatı 350-400 TL bandındadır
Bence bunu yapın ve en az 4000 TL yi aşağıdaki 2. el çözümüne harcarım demiyorsanız geri kalan çözümü okumayın.

2. durum: teybi değiştirmek istemiyorum, dışarıdan bişiyde belli olmasın istiyorum. Ayrıca bagaja sub felan koyacak yerim yok, panzidotu felanda elletmem ne o öyle apaçi misali 4 tane oval vb de istemiyorum ama yinede iyi kalite ses istiyorum, bu konuda kendime hakim olamıyorum , 4000 liram var, yada yok ama kasar bulurum , bu durumda bir çözüm var mı ?

( ikinci kalite ürünlerdir, fiyatlar takribidir, kendi satılık cihazım yoktur )

Ana ünite: Orjinal üniteniz. Fiyat: 0 TL
İşemci: UCS Pro 450 TL
Ön komponent: Focal 165 V2 yada daha güçlü olsun isterseniz Hertz HSK 165 de olabilir 250 TL
Ampli. Audison LRX 5.1k , herşeye yeten tek ampli; fazlasını yapabilecek kapasitededir ileriye dönük olur. 900 TL
Sub: Pioneer 25 cm slim sub , stepnenin içine fiberden kapalı kutu bagajın yüksekliği bile değişmeyecek diyebilirim. 250 TL
Altyapı , izolasyon ve işçilik : 2150 TL

Not: ana ünite yerine internet radyosu olan andreoid telefon/iphone varsa ve kullanabilrim derseniz ses kalitesi aUX dan olmasına rağmen 4-5  tık daha artar diyebilirim ( ancak kota dayanır mı bilemem)

saygılarımla

Detaylı açıklamanız için çok teşekkür ederim. Ancak bu kadar harcama yapmam şu an mümkün değil. Zaten gümbür gümbür dolaşmak amacıda taşımıyorum. Bahsettiğim gibi azıcık daha iyi ses olsun orjinale göre yeter. Şu satılan 300-500 liralık ucuz ses sistemleri benim hiç mi işime yaramaz aslında şu an sadece onu merak etmeye başladım.