Tekrar hayırlı olsun aracınız.
Olumlu izlenimlerimden başlıyorum müsadenizle;
Öncelikle araç 1300 kg civarı yolda gerçekten güven hissi veriyor, yüksek bir sürüşü var. Bunu ağırlık merkezini yükseltmeden yapmışlar, yani tavan ve koltuk yüksek. Kilolu değil iseniz şoför koltuğu çok rahat ( kilolu kişilerin kimisini koltuğun yanlarındaki yükseltilerden rahatsız oluyormuş) şoför koltuk konforunu bir tane tel şeklindeki bel desteklerinden alarak arttırabilirsiniz. Tavan yüksek olduğu için içi oldukça ferah. Arka tarafta iste şaft tüneli olmadığı için ortada oturan kişi daha rahat edecektir. Arka koltukların sırt kısmı 1 kademe geriye yatırılabiliyor bu da güzel bir özellik. Torpido, üst torpido, kol dayama altında ve dikiz aynasının oradaki depolama alanları kullanışlı.Üst torpidodaki aux ve usb bayağı iş görüyor. Ek bir aparat almadan telefonunuzu yada mp3 çalarınızı şarj edebiliyorsunuz. Bardak tutucuları çok kullanışlı. Gösterge paneli göze hoş görünüyor, direksiyon şekli ve üzerindeki kumanda butonları bu donanım için yeterli.Otomatik klima iyi fakat çift bölge özelliğini kullanma ihtiyacı hiç duymadım. Araç motoru 1.6 124 beygir malüm triger kayışımız zincir o yüzden bir aksilik olmaz ise uzunca bir müddet değiştirmeye gerek yok +100.000 km, tam otomatik vites konforlu vites geçişleri hissedilmiyor neredeyse, arızasını pek duymadım, Normal yokuşlarda geri kaçırma yok denecek kadar az fakat eğim arttıkça tabiki geri kaçacaktır. Sollama esnasında bir dizel kadar olmasa da gaza sonuna kadar bastığınızda vites düşürünce sizi kurtaracak kadar tork sağlıyor. Direksiyon sertliği tam ayarında. Toyota servisi de diğer sevislere nazaran 1 kademe daha iyidir. Bu arada 10000 km oldu arıza yüzünden hiç servise gitmedim daha . nazar değmesin.
Olumsuz izlenimlerim ise;
Her toyota sahibinin bildiği yol sesi problemi. Japonlar iyi arızasız araç yapıyorlar fakat yalıtımı Almanlar kadar iyi yapamıyorlar (Bu benim görüşüm:)) Üzerinde bridgestone lastikler gelecektir sağlam ve sert bir lastikdir ,fakat ses yapar ve yastıklama o kadar yumuşak değildir. yapan var mı bilmiyorum ama arayıp üzerinde gelen lastikleri michelin istiyorum diye bir şansınızı deneyin isterseniz, tabiki lastik üretim yılını kontrol etmeyi ihmal etmeyin.100 km üzerine çıktığınızda camı su püskürterek sildiğinizde bir müddet sonra sol silecek lastiği altından su kaçarak yolcu camının önünü kirletiyor.Cam silecekleri çok yukarıda rüzgara direk maruz kalıyor. Anahtarları kasatura gibi sustalı yapılabilirmiş. Boyum 1.90 sağ dizim bazen aşağı doğru eğimli yapıldığı için kontak anahtarına değmekte. Hoparlörler kalitesiz, kağıt gibi bunları değiştirebilirsiniz aldığınızda.(ben değiştirdim temiz ses istiyorum diye amfi de taktırdım fakat pişman oldum sonra keşke sadece hoparlörleri değiştirseymişim dedim çünkü çok yüksek sesle dinlemiyorum) Yani biraz daha iyi ses istiyorum derseniz sadece hoparlörleri biraz daha kalitelileri ile değiştirebilirsiniz. Ön kol dayama biraz sert ve geride. Kör noktalar var sola dönüşlerde öndeki dikme biraz engelliyor , aynı şekilde yola dik parkettiğinizde geri geri çıkarken sağ tarafınızdan gelen araçlar arkadaki dikme yüzünden tam göremiyorsunuz.Dikkatli olmalısınız.Bagaj dersek ehh işte hatchback araç için idare eder.
Aklıma gelenler şimdilik bunlar.
Özetlersek aracımdan memnunum ve aklıma takılan tek şikayetim yol sesi, lastiklerimin eskimesini bekliyorum:)
Birde içi rengini umarım siyah almışsınızdır. Bej renklerde leke oluyor diye şikayetler var. Benimkinin dışı beyaz iç siyah ve memnunum.
Tekrar hayırlı olsun umarım moral bozacak birşey yazmamışımdır, bunları zaten sizde farkedecektiniz. Saygılar.