Gönderen Konu: 2012 Auris 1.6 Comf.Extra AT sonunda aldım:))  (Okunma sayısı 1624 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 45 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
2012 Auris 1.6 Comf.Extra AT sonunda aldım:))
« : Eylül 23, 2012, 13:11:46 »
evet arkadaşlar 2012 Auris 1.6 Comf.Extra AT sonunda aldım:)) tam da ÖTV zammına yakalandm  :argh: ama neyse 30 eylüle kadar ÖTV toyotadan olunca yırttım .. ama benzin zammından yırtamadık :argh: napalım kısmet :))) hafta içi teslim edecekler kısmetse... aracın yanında
park sensörü- kauçuk-halı paspas seti-bagaj havuzu-ilkyardım çantası-trafik kiti-yangın tüpü-3 anahtar- ufak tefek hediyelik eşyalar falan takdim ettiler :islik: bense vip paket dedikleri boya-motor koruma vs.-cam film ve extra 3+2 garanti aldım...
araç elime geçince de deneyimlerimi aktarırım... :foto:

Toyota Club Türkiye

2012 Auris 1.6 Comf.Extra AT sonunda aldım:))
« : Eylül 23, 2012, 13:11:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
Ynt: 2012 Auris 1.6 Comf.Extra AT sonunda aldım:))
« Yanıtla #1 : Eylül 23, 2012, 13:24:26 »
Hayırlı olsun, iyi günlerde ve kazasız kullanın inşallah. Yeni araç yeni heyecandır. Bunu tatmak güzel duygu =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 23, 2012, 13:31:20 »
Hayırlı olsun, kazasız, belasız hayırlı ve keyifli sürüşler dilerim.
Cümleler doğrudur sen doğru isen, doğruluk bulunmaz sen eğri isen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 45 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 23, 2012, 13:48:35 »
çok teşekkürler osman bey - tuncay bey allah herkese kazasız belasız sürüşler nasip etsin.. daha daha iyileri sizlerin olsun inşallah..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 23, 2012, 13:54:27 »
Aracınız hayırlı olsun, aynı aracı 2012 Ocak ayında ben de aldım ve 10.000 km yaptım. Olumlu ve olumsuz izlenimlerimi paylaşabilirim isterseniz.
2012 Auris 1.6 Otm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 45 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 23, 2012, 14:03:44 »
Alper Senguler gerçekten çok sevinirim izlenimlerinizi benle paylaşırsanız... msj -mail olarakta atabilirsiniz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 23, 2012, 15:11:28 »
Tekrar hayırlı olsun aracınız.
Olumlu izlenimlerimden başlıyorum müsadenizle;
                  Öncelikle araç 1300 kg civarı yolda gerçekten güven hissi veriyor, yüksek bir sürüşü var. Bunu ağırlık merkezini yükseltmeden yapmışlar, yani tavan ve koltuk yüksek. Kilolu değil iseniz şoför koltuğu çok rahat ( kilolu kişilerin kimisini koltuğun yanlarındaki yükseltilerden rahatsız oluyormuş) şoför koltuk konforunu bir tane tel şeklindeki bel desteklerinden alarak arttırabilirsiniz. Tavan yüksek olduğu için içi oldukça ferah. Arka tarafta iste şaft tüneli olmadığı için ortada oturan kişi daha rahat edecektir. Arka koltukların sırt kısmı 1 kademe geriye yatırılabiliyor bu da güzel bir özellik. Torpido, üst torpido, kol dayama altında ve dikiz aynasının oradaki depolama alanları kullanışlı.Üst torpidodaki aux ve usb bayağı iş görüyor. Ek bir aparat almadan telefonunuzu yada mp3 çalarınızı şarj edebiliyorsunuz. Bardak tutucuları çok kullanışlı.  Gösterge paneli göze hoş görünüyor, direksiyon şekli ve üzerindeki kumanda butonları bu donanım için yeterli.Otomatik klima iyi fakat çift bölge özelliğini kullanma ihtiyacı hiç duymadım. Araç motoru 1.6 124 beygir malüm triger kayışımız zincir o yüzden bir aksilik olmaz ise uzunca bir müddet değiştirmeye gerek yok +100.000 km, tam otomatik vites konforlu vites geçişleri hissedilmiyor neredeyse, arızasını pek duymadım, Normal yokuşlarda geri kaçırma yok denecek kadar az fakat eğim arttıkça tabiki geri kaçacaktır. Sollama esnasında bir dizel kadar olmasa da gaza sonuna kadar bastığınızda vites düşürünce sizi kurtaracak kadar tork sağlıyor.  Direksiyon sertliği tam ayarında. Toyota servisi de diğer sevislere nazaran 1 kademe daha iyidir. Bu arada 10000 km oldu arıza yüzünden hiç servise gitmedim daha . nazar değmesin.

Olumsuz izlenimlerim ise;
                      Her toyota sahibinin bildiği yol sesi problemi. Japonlar iyi arızasız araç yapıyorlar fakat yalıtımı Almanlar kadar iyi yapamıyorlar (Bu benim görüşüm:)) Üzerinde bridgestone lastikler gelecektir sağlam ve sert bir lastikdir ,fakat ses yapar ve yastıklama o kadar yumuşak değildir. yapan var mı bilmiyorum ama arayıp üzerinde gelen lastikleri michelin istiyorum diye bir şansınızı deneyin isterseniz, tabiki lastik üretim yılını kontrol etmeyi ihmal etmeyin.100 km üzerine çıktığınızda camı su püskürterek sildiğinizde bir müddet sonra sol silecek lastiği altından su kaçarak yolcu camının önünü kirletiyor.Cam silecekleri çok yukarıda rüzgara direk maruz kalıyor. Anahtarları kasatura gibi sustalı yapılabilirmiş. Boyum 1.90 sağ dizim bazen aşağı doğru eğimli yapıldığı için kontak anahtarına değmekte. Hoparlörler kalitesiz, kağıt gibi bunları değiştirebilirsiniz aldığınızda.(ben değiştirdim temiz ses istiyorum diye amfi de taktırdım fakat pişman oldum sonra keşke sadece hoparlörleri değiştirseymişim dedim çünkü çok yüksek sesle dinlemiyorum) Yani biraz daha iyi ses istiyorum derseniz sadece hoparlörleri biraz daha kalitelileri ile değiştirebilirsiniz. Ön kol dayama biraz sert ve geride. Kör noktalar var sola dönüşlerde öndeki dikme biraz engelliyor , aynı şekilde yola dik parkettiğinizde geri geri çıkarken sağ tarafınızdan gelen araçlar arkadaki dikme yüzünden tam göremiyorsunuz.Dikkatli olmalısınız.Bagaj dersek ehh işte hatchback araç için idare eder.

Aklıma gelenler şimdilik bunlar.

Özetlersek aracımdan memnunum ve aklıma takılan tek şikayetim yol sesi, lastiklerimin eskimesini bekliyorum:)
Birde içi rengini umarım siyah almışsınızdır. Bej renklerde leke oluyor diye şikayetler var. Benimkinin  dışı beyaz iç siyah ve memnunum.

Tekrar hayırlı olsun umarım moral bozacak birşey yazmamışımdır, bunları zaten sizde farkedecektiniz. Saygılar.

2012 Auris 1.6 Otm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 23, 2012, 15:13:55 »
Yakıt sarfiyatı da trafik saatlerine biraz dikkat ederek yani sabahları erken çıkarak ortalamayı 6.7 - 7.0 lt arasında tutturabiliyorum. (Ankara) Benzin fiyatları malüm uykumuzdan kısıyoruz artık:)
2012 Auris 1.6 Otm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 45 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 23, 2012, 19:22:12 »
verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim alper.. gümüş gri aldımm aracı içi siyah renk :) dediğin gibi lastikler bridgestone  şikayetler duymuştum ama o anda nedense aklıma gelmedi ..yine de bir şansımı denerim değiştirmek için olmazsa napalım artık eskitene kadar kullanacaz:)) çok fazlaa yol yapacağımı sanmıyorum o yüzden zaten benzinli seçtim gideğim en fazla yol istanbul büyükçekmece den edineye.. Kör noktalar var fark ettim alışırız herhalde connectlerden alışığım biraz:) çok teşekkür ederim tekrardan moral bozacak birşey yok  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 23, 2012, 19:35:32 »
Hayırlı olsun . Kazasız belasız güzel günlerde kullanın .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 45 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 07, 2012, 00:04:41 »
aurisimle 2000 km ye ulaştım..:) aracı bayiden aldım direk shell e çektim araç göstergesi 0 km :) fullsave 95 oktanı doldurdum  tavsiye üzerine 50 lt aldı... yol bilgisayırana baktım 550km gösteriyor.. araç yeni diye çok fazla gaza yüklenmedim 110 dan yukarı çıkmadım ..   şehir içi şehirdışı dolandım ist.büyükçekmece (şehiriçi)- tekirdağ edirne şehir dışı...  630km de benzin uyarısı aldım :)) iyi gitti diye düşünüyorum ama sizce ???? daha sonrasında 600 km den aşağı düşmedi 630km den yukarıda çıkmadı 1 depo ile gidilecek yol :)) bu arada katılıyorum lastikler kötü.... birde sanki gıcırdamalr bende de başladı biraz :((( onun dışında bir şikayetim yok valla vites geçişleri süper hiç hissettirmiyor :)) sürüşü çok keyifli hızlı gittiğini hiç fark edemiyorsunuz...120 km hızla giderken sanki 60-70 le gidiyorsun gibi geliyor... yavaş yavaş yükleniyorum gaza ama daha erken mi acaba tam bilemiyorum 120-130 dayıyorum arada :)) 150 yi görsek mi erken mi ...??  motoru fazla zorlamasak mı daha ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 07, 2012, 01:55:55 »
Hayırlı olsun güle güle bin Allah kaza bela vermesin