0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mahmut hocam,Evet kanaldaki autokingi aradım, muhatap olduğum bayan söyledi."Hatta dedim ki, ben size mini onarıma gelmeden bir sonraki poliçemi bağlayim(1 hafta sonra başlayacak olan), bu bir hafta sona ermeden ERGO dan mini onarım yapalım. Yine hasarsızlık bozulur mu?"Bir yerleri aradı sordu evet bozulur dedi..İlginç gerçekten, araba almak vergileriyle, yakıtıyla, kaskosuyla vs. ile Türkiyede iyice masraflı olmaya başladı
Ben de şöyle bir olay anlatayım biraz uzun ve ilginç.Geçen yıl Halk Kasko yaptırdım.Bu Ağustos ayının 25'inde bu poliçem bitiyordu. Ağustos ayının 15 i gibi mini onarım yaptırmaya karar verdim. Bu arada Halk kaskodan poliçem bitmeden Sompo Japan sigortadan Kasko yaptırmıştım. %30 hasarsızlık indirimimle birlikte. Ve ödememi de taksitli olarak gerçekleştirdim. Ön tamponumun sağ kısmında 3 cm kadar bir çatlak vardı. Ve tamponum muhtelif kesimlerinde boya çatlakları oluşmuştu. İstanbul İkitelli Autoking e gidip aracı gösterdim. Çatlağı onarabilir miyiz dedim. Autoking çalışanı geldi aracımı inceledi. Evet bu tamponun çatlağını gideririz ve tamponu boyarız dedi. Tamponun tamamını boyarız deyince ben de sordum, " Bu durumda herhangi bir hasar görünecek mi,kaskom delinecek mi ve herhangi bir ek ücret ödeyecek miyim ? " Hayır hiçbir ücret ödemeyeceksiniz ve hasarsızlık indiriminiz de devam edecek dedi. Peki, o zaman gün ayarlayalım dedim. Bana Eylül ayının 19 una gün verecekti. Ben ise daha erken olamaz mı dedim. Maalesef o zamana kadar randevular dolu dedi. Ağustos ayının sonunda İstanbul'dan ayrılacağım bu yüzden Eylül ayında yaptıramam. Peki İstanbuldaki diğer şubelerinizden daha erken tarihte yaptıramaz mıyız dedim. Maalesef hepsi dolu dedi. Peki burada hasar tespiti yapsak ben Erzurum Autoking te hasarımı yaptırsam bu mümkün mü diye sordum. Maalesef bu da mümkün değil dedi. Boynum bükük olarak ayrıldım. Emin olamayıp ardından Autoking Maslak şubesini aradım. Durumumu izah ettim. Poliçem Ağustos 25 te bitiyor. Ve sizin şubeleriniz 25'inden erkene gün veremiyor. Sizin orada hasar tespiti yapsak Erzurum'daki şubenizde Eylül ayı içerisinde yaptırmamız mümkün olabilir mi diye sordum. (Bu arada Maslak Autoking Eylül ayının 2 sine gün verebiliyordu. Yani İkitellideki arkadaş diğer şubelerdeki randevu olayını sıkmış bana) Telefondaki bayan tabi bu mümkün dedi. Peki o zaman bir saat içinde geliyorum dedim. Tam emin olabilmek için Maltepe Autoking i aradım. Aynı durumu onlara anlattım. Onlar da Maslaktaki Autoking 'in söylediklerinin aynısını söylediler (Ve onlarda Eylül ayının daha erken gününe randevu veriyorlardı). Ardından Maslak a gittim. Aracımın tamponunu incelediler. Çatlağı onarırız fakat tamamını boyayamayız ek ücret almamız gerek dediler. Bu da 300 lira gibi bir fiyat tutar dedi. İkitelli şubesi tamamını boyarız demişti diye söyledim. Adam şaşırdı böyle bir şey mümkün değil dedi. Neyse dedim o zaman sorun değil. çatlağı onaralım dedim. Ardından içeri geçtik ve görevli Erzurum'u aradı ve durumu izah etti. Erzurumdakiler tamam deyip bana gün ayarladılar. Ardından Eylül ayının ilk haftasında Erzurum'da onarım işini gerçekleştirdik. Şimdi şöyle bir durum var, eğer hasarsızlık indirimi bozuluyorsa bu şekilde benim yenilediğim kaskomda daha yüksek fiyat vermem gerekecekti. Yeni poliçeyi Autoking de hasar tespiti yapmadan önce yaptırdığım için mi hasarsızlık indirimi dahil oldu. Bir karışıklık var bu mevzuda. Ya da ben mi anlamadım.
Osman bey benim aracın tamponu da tamamen boyanacağı ve hasarın 20 cm den büyük olduğu için mini hasardan karşılanmıcağını söylediler fakat 75 tl fark verirsem mini onarımada hasar için 20 cm gösteririz onarımınızı yaparız dediler hatta 100 tl fark verseydim ön tampondaki ufak tefek çizikleride yapacaklardı ama arabayı bırakmayacağım için hem ön tampon hem arka tampon sökük gezmek istemedim ondan 75 tl fark vererek arka tamponu yaptırdım . İşçilik ve hızlarıda süperdi cumartesi günü gittim konuşmaya pazartesiye randevu verdiler tamponu söküp aracı verdiler çarşamba tamponu takmak için geri çağırdılar .
Garip bir durum. Demek ki uygulamalar ve fiyatlar şubeden şubeye değişiyor. Evet işçilikleri güzel ve kısa zamanda hallediyorlar. Bu yönleri iyi gerçekten. Ben de memnun kaldım.