Gönderen Konu: Sigorta Şirketleri hakkında Önemli Bilgilendirme  (Okunma sayısı 2360 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Sigorta Şirketleri hakkında Önemli Bilgilendirme
« : Eylül 20, 2012, 22:44:39 »
Arkadaşlar Merhaba,

Mevcut şirketim ERGO nun kapsamında olan Mini Onarımı halledip daha düşük teklif veren başka bir şirkete geçmeyi planlıyor iken şu an aktif ERGO policem  kapsamında yapılacak mini onarımın ERGO dan ayrılırsam dosya olarak saklanacağını ve sonraki kasko döneminde hasarsızlığı bozacağını öğrendim.

Bunu söyleyen Adana Autokingdeki yetkili. Bu bilgiyi Acentem de doğruladı. O da böyle birşeyden haberi olmadığını 6-7 yıllık acenteliğinde ilk defa öğrendiğini söyledi. Hatta telefonda ERGO yetkilisini aradı bende konuşmalarını dinledim.

Autoking yetkilisi, İlaveten bunu sadece ERGO nun yaptığını diğerlerinde böyle birşey olmadığını bildirdi. Ancak Acentem AXA nın da aynı durumda olduğunu bildirdi.

Ben ise mini onarımın hasarsızlığı hiç bir şekilde bozmayacağını düşünüyordum ki buradaki çoğu arkadaş öyle düşünüyordur.

Dikkatli olmakta fayda var. Bilginize.

Toyota Club Türkiye

Sigorta Şirketleri hakkında Önemli Bilgilendirme
« : Eylül 20, 2012, 22:44:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: Sigorta Şirketleri hakkında Önemli Bilgilendirme
« Yanıtla #1 : Eylül 20, 2012, 22:48:37 »
Mehmet abi kıyı boyu auto king mi dedi bunu bende ilk kez duydum böyle bir şey mini onarımın hasarsızlığı etkilememesi lazım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 20, 2012, 22:53:34 »
Mahmut hocam,

Evet kanaldaki autokingi aradım, muhatap olduğum bayan söyledi.

"Hatta dedim ki, ben size mini onarıma gelmeden bir sonraki poliçemi bağlayim(1 hafta sonra başlayacak olan), bu bir hafta sona ermeden ERGO dan mini onarım yapalım. Yine hasarsızlık bozulur mu?"

Bir yerleri aradı sordu evet bozulur dedi..

İlginç gerçekten, araba almak  vergileriyle, yakıtıyla, kaskosuyla vs. ile Türkiyede iyice masraflı olmaya başladı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 20, 2012, 23:01:58 »
ilginç...
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #4 : Eylül 20, 2012, 23:43:41 »
Mahmut hocam,

Evet kanaldaki autokingi aradım, muhatap olduğum bayan söyledi.

"Hatta dedim ki, ben size mini onarıma gelmeden bir sonraki poliçemi bağlayim(1 hafta sonra başlayacak olan), bu bir hafta sona ermeden ERGO dan mini onarım yapalım. Yine hasarsızlık bozulur mu?"

Bir yerleri aradı sordu evet bozulur dedi..

İlginç gerçekten, araba almak  vergileriyle, yakıtıyla, kaskosuyla vs. ile Türkiyede iyice masraflı olmaya başladı
Abi bir yanlışlık vardır . Ben 2 hafta önce mini onarımdan kıyı boyu auto kinge tamponu onarttım hasar 20 cm den büyüktü diye hasarı 20 cm yazdılar 75 tl fark verdim mini onarımı kullanarak yaptırdım . Özellikle sordum hasarsızlık indirimine etkisi olur mu diye .Bana dosya açılmadan onaracağız ne eksper gelecek nede başka birşey . Ondan hasarsızlığınız aynı şekilde devam edecek dendi . Ama benim poliçe ak sigortadan ergonun şartları farklı olabilir . Eğer gerçekten böyle bir koşul varsa mini onarımın ne anlamı kalıyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 21, 2012, 00:58:32 »
Ben de şöyle bir olay anlatayım biraz uzun ve ilginç.

Geçen yıl Halk Kasko yaptırdım.Bu Ağustos ayının 25'inde bu poliçem bitiyordu. Ağustos ayının 15 i gibi mini onarım yaptırmaya karar verdim. Bu arada Halk kaskodan poliçem bitmeden Sompo Japan sigortadan Kasko yaptırmıştım. %30 hasarsızlık indirimimle birlikte. Ve ödememi de taksitli olarak gerçekleştirdim. Ön tamponumun sağ kısmında 3 cm kadar bir çatlak vardı. Ve tamponum muhtelif kesimlerinde boya çatlakları oluşmuştu. İstanbul İkitelli Autoking e gidip aracı gösterdim. Çatlağı onarabilir miyiz dedim. Autoking çalışanı geldi aracımı inceledi. Evet bu tamponun çatlağını gideririz ve tamponu boyarız dedi. Tamponun tamamını boyarız deyince ben de sordum, " Bu durumda herhangi bir hasar görünecek mi,kaskom delinecek mi ve herhangi bir ek ücret ödeyecek miyim ? " Hayır hiçbir ücret ödemeyeceksiniz ve hasarsızlık indiriminiz de devam edecek dedi. Peki, o zaman gün ayarlayalım dedim. Bana Eylül ayının 19 una gün verecekti. Ben ise daha erken olamaz mı dedim. Maalesef o zamana kadar randevular dolu dedi. Ağustos ayının sonunda İstanbul'dan ayrılacağım bu yüzden Eylül ayında yaptıramam. Peki İstanbuldaki diğer şubelerinizden daha erken tarihte yaptıramaz mıyız dedim. Maalesef hepsi dolu dedi. Peki burada hasar tespiti yapsak ben Erzurum Autoking te hasarımı yaptırsam bu mümkün mü diye sordum. Maalesef bu da mümkün değil dedi. Boynum bükük olarak ayrıldım. Emin olamayıp ardından Autoking Maslak şubesini aradım. Durumumu izah ettim. Poliçem Ağustos 25 te bitiyor. Ve sizin şubeleriniz 25'inden erkene gün veremiyor. Sizin orada hasar tespiti yapsak Erzurum'daki şubenizde Eylül ayı içerisinde yaptırmamız mümkün olabilir mi diye sordum. (Bu arada Maslak Autoking Eylül ayının 2 sine gün verebiliyordu. Yani İkitellideki arkadaş diğer şubelerdeki randevu olayını sıkmış bana) Telefondaki bayan tabi bu mümkün dedi. Peki o zaman bir saat içinde geliyorum dedim. Tam emin olabilmek için Maltepe Autoking i aradım. Aynı durumu onlara anlattım. Onlar da Maslaktaki Autoking 'in söylediklerinin aynısını söylediler (Ve onlarda Eylül ayının daha erken gününe randevu veriyorlardı). Ardından Maslak a gittim. Aracımın tamponunu incelediler. Çatlağı onarırız fakat tamamını boyayamayız ek ücret almamız gerek dediler. Bu da 300 lira gibi bir fiyat tutar dedi. İkitelli şubesi tamamını boyarız demişti diye söyledim. Adam şaşırdı böyle bir şey mümkün değil dedi. Neyse dedim o zaman sorun değil. çatlağı onaralım dedim. Ardından içeri geçtik ve görevli Erzurum'u aradı ve durumu izah etti. Erzurumdakiler tamam deyip bana gün ayarladılar. Ardından Eylül ayının ilk haftasında Erzurum'da onarım işini gerçekleştirdik. Şimdi şöyle bir durum var, eğer hasarsızlık indirimi bozuluyorsa bu şekilde benim yenilediğim kaskomda daha yüksek fiyat vermem gerekecekti. Yeni poliçeyi Autoking de hasar tespiti yapmadan önce yaptırdığım için mi hasarsızlık indirimi dahil oldu.  Bir karışıklık var bu mevzuda. Ya da ben mi anlamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #6 : Eylül 21, 2012, 10:46:42 »
Ben de şöyle bir olay anlatayım biraz uzun ve ilginç.

Geçen yıl Halk Kasko yaptırdım.Bu Ağustos ayının 25'inde bu poliçem bitiyordu. Ağustos ayının 15 i gibi mini onarım yaptırmaya karar verdim. Bu arada Halk kaskodan poliçem bitmeden Sompo Japan sigortadan Kasko yaptırmıştım. %30 hasarsızlık indirimimle birlikte. Ve ödememi de taksitli olarak gerçekleştirdim. Ön tamponumun sağ kısmında 3 cm kadar bir çatlak vardı. Ve tamponum muhtelif kesimlerinde boya çatlakları oluşmuştu. İstanbul İkitelli Autoking e gidip aracı gösterdim. Çatlağı onarabilir miyiz dedim. Autoking çalışanı geldi aracımı inceledi. Evet bu tamponun çatlağını gideririz ve tamponu boyarız dedi. Tamponun tamamını boyarız deyince ben de sordum, " Bu durumda herhangi bir hasar görünecek mi,kaskom delinecek mi ve herhangi bir ek ücret ödeyecek miyim ? " Hayır hiçbir ücret ödemeyeceksiniz ve hasarsızlık indiriminiz de devam edecek dedi. Peki, o zaman gün ayarlayalım dedim. Bana Eylül ayının 19 una gün verecekti. Ben ise daha erken olamaz mı dedim. Maalesef o zamana kadar randevular dolu dedi. Ağustos ayının sonunda İstanbul'dan ayrılacağım bu yüzden Eylül ayında yaptıramam. Peki İstanbuldaki diğer şubelerinizden daha erken tarihte yaptıramaz mıyız dedim. Maalesef hepsi dolu dedi. Peki burada hasar tespiti yapsak ben Erzurum Autoking te hasarımı yaptırsam bu mümkün mü diye sordum. Maalesef bu da mümkün değil dedi. Boynum bükük olarak ayrıldım. Emin olamayıp ardından Autoking Maslak şubesini aradım. Durumumu izah ettim. Poliçem Ağustos 25 te bitiyor. Ve sizin şubeleriniz 25'inden erkene gün veremiyor. Sizin orada hasar tespiti yapsak Erzurum'daki şubenizde Eylül ayı içerisinde yaptırmamız mümkün olabilir mi diye sordum. (Bu arada Maslak Autoking Eylül ayının 2 sine gün verebiliyordu. Yani İkitellideki arkadaş diğer şubelerdeki randevu olayını sıkmış bana) Telefondaki bayan tabi bu mümkün dedi. Peki o zaman bir saat içinde geliyorum dedim. Tam emin olabilmek için Maltepe Autoking i aradım. Aynı durumu onlara anlattım. Onlar da Maslaktaki Autoking 'in söylediklerinin aynısını söylediler (Ve onlarda Eylül ayının daha erken gününe randevu veriyorlardı). Ardından Maslak a gittim. Aracımın tamponunu incelediler. Çatlağı onarırız fakat tamamını boyayamayız ek ücret almamız gerek dediler. Bu da 300 lira gibi bir fiyat tutar dedi. İkitelli şubesi tamamını boyarız demişti diye söyledim. Adam şaşırdı böyle bir şey mümkün değil dedi. Neyse dedim o zaman sorun değil. çatlağı onaralım dedim. Ardından içeri geçtik ve görevli Erzurum'u aradı ve durumu izah etti. Erzurumdakiler tamam deyip bana gün ayarladılar. Ardından Eylül ayının ilk haftasında Erzurum'da onarım işini gerçekleştirdik. Şimdi şöyle bir durum var, eğer hasarsızlık indirimi bozuluyorsa bu şekilde benim yenilediğim kaskomda daha yüksek fiyat vermem gerekecekti. Yeni poliçeyi Autoking de hasar tespiti yapmadan önce yaptırdığım için mi hasarsızlık indirimi dahil oldu.  Bir karışıklık var bu mevzuda. Ya da ben mi anlamadım.

Osman bey benim aracın tamponu da tamamen boyanacağı ve hasarın 20 cm den büyük olduğu için mini hasardan karşılanmıcağını söylediler fakat 75 tl fark verirsem mini onarımada hasar için 20 cm gösteririz onarımınızı yaparız dediler hatta 100 tl fark verseydim ön tampondaki ufak tefek çizikleride yapacaklardı ama arabayı bırakmayacağım için hem ön tampon hem arka tampon sökük gezmek istemedim ondan 75 tl fark vererek arka tamponu yaptırdım . İşçilik ve hızlarıda süperdi cumartesi günü gittim konuşmaya pazartesiye randevu verdiler tamponu söküp aracı verdiler çarşamba tamponu takmak için geri çağırdılar .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 21, 2012, 14:19:52 »
Osman bey benim aracın tamponu da tamamen boyanacağı ve hasarın 20 cm den büyük olduğu için mini hasardan karşılanmıcağını söylediler fakat 75 tl fark verirsem mini onarımada hasar için 20 cm gösteririz onarımınızı yaparız dediler hatta 100 tl fark verseydim ön tampondaki ufak tefek çizikleride yapacaklardı ama arabayı bırakmayacağım için hem ön tampon hem arka tampon sökük gezmek istemedim ondan 75 tl fark vererek arka tamponu yaptırdım . İşçilik ve hızlarıda süperdi cumartesi günü gittim konuşmaya pazartesiye randevu verdiler tamponu söküp aracı verdiler çarşamba tamponu takmak için geri çağırdılar .

Garip bir durum. Demek ki uygulamalar ve fiyatlar şubeden şubeye değişiyor. Evet işçilikleri güzel ve kısa zamanda hallediyorlar. Bu yönleri iyi gerçekten. Ben de memnun kaldım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 21, 2012, 18:40:14 »
Garip bir durum. Demek ki uygulamalar ve fiyatlar şubeden şubeye değişiyor. Evet işçilikleri güzel ve kısa zamanda hallediyorlar. Bu yönleri iyi gerçekten. Ben de memnun kaldım.

Auto kıng aslına bakarsanız çok büyük bi marka ama her şubesi aynı kalitede değil.. Bazı şubeleri mesela İzmir de benim bildiğim şube en az 1 ay önceye gün veriyor.. İstanbulda bir kaç tane var ve hepsinde aynı müşteri memnunıyetini duymadım..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 02, 2012, 16:09:54 »
izmirdeki iyimi yani kerem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 02, 2012, 16:37:05 »
bugun mini onarım için maslak autoking e bıraktım arabamı kaskom halk kasko bunu yetkililere sordum yenilemede halk kasko değilde diğer acentaları seçecek olursam hasarsızlık bozuluyor ve tramer kayıtlarına işleniyor.Yani ben bir dahaki senede halk kaskodayım arkadaşlar:)))
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 02, 2012, 22:03:03 »
Aracımdaki ufak kaporta hasarı için (Hasar bölümünde "Yarisimde ufak kaporta hasarı" başlıklı konu açmıştım) Autoking e webden form doldurdum. Bugün aradılar. Ben burada okuduğum bu yazıdan dolayı hasarı kaskoyu karıştırmadan kendim ödemek istiyorum dedim. Ancak ikitelli Autokingdeki bayan bana "eğer kaskonuz başka şirketlerden olsaydı mini hasar kaskoyu deliyor kendiniz ödeseniz daha iyi olur derdim ancak sizin şirketiniz Liberty ve bir kaç sigorta firmasıyla daha özel anlaşmamız var, kasko delinmeden mini onarım yaptırma hakkınız var, ileride sigorta şirketinizi değişsenizde etkilenmiyorsunuz neden para ödeyesiniz ki" dedi. Sanırım her sigorta şirketi faklı anlaşma yapıyor mini onarım için.