Gönderen Konu: 2004 corolla caliper pimlerinden gelen ses  (Okunma sayısı 4328 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 148000
  • Model Yılı: '01
  • 2 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
2004 corolla caliper pimlerinden gelen ses
« : Eylül 20, 2012, 19:26:54 »
arkadaşlar benim aracın ön fren balatalarını tutan caliper pimlerinden ses geliyor. normal yolda pek bir şey belli olmuyor ancak bozuk yolda epey ses yapıyor. servise gitmeden nasıl hallederiz. bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum
İmam Şafiî Hazretleri'ne sorarlar; Fitne zamanı Hak ehlini nasıl bulabiliriz? Cevap verir: -Düşman oklarını takip edin, sizi hak ehline götürecektir!

Toyota Club Türkiye

2004 corolla caliper pimlerinden gelen ses
« : Eylül 20, 2012, 19:26:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: 2004 corolla caliper pimlerinden gelen ses
« Yanıtla #1 : Eylül 20, 2012, 20:27:39 »
kaliperleri söktüreceksiniz.balataları tutan değil kaliperleri tutan pimler var.üstünde körükleri var.o pimlerin geçtiği yuvaya tornada içine burç yapıyorlar bu şekilde yaparsanız en sağlıklı çözüm olur.Bunun dışında yenisiyle değişmekten başka çözüm yok.Değişimde kaliper ve pim derken 1000 TL yi bulabiliyor.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 600000
  • Model Yılı: '04
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 20, 2012, 22:19:58 »
kesinlikle tornacıda güzel bir şekilde yaparsınız masrafıda az olur daha sağlıklıda olur parçayı değiştirseniz tekrar ses gelir aynısını bende yaşadım sonra tornacıda yaptım hala kullanıyorum gayette memnunum
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 21, 2012, 10:03:23 »
bizim corollada da aynı sorun vardı tornacıda yeni burç  yaptırdık iki yıldır kullanıyoruz sorun yok
yalnız sesin kaynağı pimlerin dışında fren balatasının kalipere takıldığı yerdeki sactan yapılmış parçaların kopması
veya kırılması olabilir  balata saclarının kontrol ettirirsen iyi olur ben sacların yenisini bulamadım güç bela çıkma parça bulup taktık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 63000
« Yanıtla #4 : Eylül 23, 2012, 18:49:57 »
Bende böyle bir konudan bahsettim okumanı öneririrm.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=45986.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 05, 2012, 22:48:39 »
Hangi parçaya tornada işlem yapılıyor resim üzerinden işaretleyip açıklarmısınız. Bu parke yollarda gelen ses için çözüm oluyor mu?

Ön frek sisteminin parçaları resimdeki gibidir. 

Bu da bir başkası;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 08, 2012, 15:08:43 »
Yaptıranlar nerelerde yok mu yanıtlayacak? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 600000
  • Model Yılı: '04
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 08, 2012, 23:44:56 »
:) hangisi olduğunu biliyorum ama resim üzerinde hangisi oldugunu anlatmayı bilmiyorum :)
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 09, 2012, 12:16:10 »
:) hangisi olduğunu biliyorum ama resim üzerinde hangisi oldugunu anlatmayı bilmiyorum :)
O da iyiymiş :D

Siteden resim üzerine sağ tıkla " resmi kaydete"  bas pc ne indir. Sonra paint ile aç ve sol taraftaki menünün verdiği kısıtlı yazı yazma ve çizme kısımlarını kullanarak resim üzerinde yazılar yaz , iş bitince file/dosya menüsünden farklı kaydette bas ve jpeg veya png dosya türü olarak sakla, sonra bunu hizliresim.com sitesine yükle , yükleyince orada çıkacak ortadaki linki alıp bu siteye yollayacağın mesajın içine koyup forumda mesajını yazabilirsin. :D :D

Yada hiç uğraşmayın direk benim resim üzerinde her bir parçanın zaten bir adı numarası var, onları referans olarak söyleyip anlatabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 09, 2012, 20:37:26 »
Eftal abı ben 50 tornaya 25 de el emeği verdim.Arka lara yaptırdım.Önlerde fazla boşluk yoktu.Resmen bozuk yolda cangur cungur sankialtta demir bir parça oynuyor gibiydi.Cylinder slide pin  dediği pim varya abi ya onun üstünü teflonla sarıp yuvaya oturtuyorlar.Bu şekil ile 2-3 ay anca gidiyor abi.Yada abi pimin oturdugu kaliperin üstündeki yuvanın içine m ikadan sert plastikten pir parça yapıp yuvanıon içine oturtuyorlar.Pimde o mika parçanın içine geçiyor.Bu şekilde boşluk azaldıgı sağa sola pim carpmadıgı için ses gelmiyor..Ama tornacı iyi olması lazım .Yuvanın çine yaptıgı sey mm lik.Pim de gececeği için iyi ayar yapması lazım.Küçük olursa pimi bırakmaz balataları sıkı tutar.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 10, 2012, 11:41:33 »
Tuncay merhaba,
Bu kadar boşluk nasıl oluşuyor anlamış değilim. Bir de bu parke yollarda gelen o ses  sıfır araçlarda bile vardı. Yani zamanla boşluk oluşmanın ötesinde başlangıçta bile var o halde. Zamanla aşınmadan ötürü o kadar boşluk olcağını pek sanmıyorum. Bununla beraber o söylediğin pinin üzerine geçer görünen " cylinder slide bush" denen parça fazla boşluklu tasarlanmış galiba.

Yaptırdığınız bu yüksük türü malzemenin et kalınlığı ve boyu ne kadardı yaklaşık olarak?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ekim 12, 2012, 22:13:10 »
abi önceki corolla hb de şimdi versoda babamda avensis var ondada var.Abi ben mitsybishi servisindeki teknısyen arkadasım var.O mits.lerde de oluyor dedi.Abi pimin boyunda yapılıyor işte.Yuvanın içine o mika tarzı şey oturtuluyor sona pim  içine geçiyort.Abi mm ile ölçüyor tornacı ölçüleri hatırlamıyorum.İyi tornacın yoksa o pimi çıkarıp üstüne  teflon sararak ta geçici olarak çözebilirsiniz
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 12, 2012, 22:56:21 »
abi önceki corolla hb de şimdi versoda babamda avensis var ondada var.Abi ben mitsybishi servisindeki teknısyen arkadasım var.O mits.lerde de oluyor dedi.Abi pimin boyunda yapılıyor işte.Yuvanın içine o mika tarzı şey oturtuluyor sona pim  içine geçiyort.Abi mm ile ölçüyor tornacı ölçüleri hatırlamıyorum.İyi tornacın yoksa o pimi çıkarıp üstüne  teflon sararak ta geçici olarak çözebilirsiniz

Pimi bir sarıp öyle denemek lazım. Tuncay abi, baban avensisi ile servisteydi. Perşembe günü... :) Ben de oradaydım. Babanın avensisin sağ tarafını sürtüp kaçmışlar. Geçmiş olsun ;)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ekim 13, 2012, 22:41:22 »
müjdat aynen öle yapmış şeref noksanları...
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 13, 2012, 23:09:56 »
Kaliper pimi hem ses yapmamalı hemde rahat çalışmalı. Yani teflon sarmak hatalı bir uygulamadır. Pim üstüne mika yüksük takmak için ise pimi tornalayıp inceltmek gerekebilir, bu işlem sonucunda da pimin fren esnasında kırılma riski vardır. Genellikle ses yapan pim, üzerinde orjinal lastik conta olandır.

Torna işlemleri, söküp takma işçiliği ve sağlıklı iş maliyeti nedir bilemem ama yetkili servisteki maliyeti 138TL'dir.

Ben bir kaç ay önce pimleri değiştirmişim, ses yapan unsurlardan biride fren balatalarıdır, onların arkalarına çift taraflı bant yapıştırdıktan sonra kaliper üstüne geçiriliyor ve fren pedal boşluğu alınıyor. Değişen pimlerle beraber en kötü yol şartlarında bile önden gelen tıkırdama olmuyor.

Not: Çift taraflı bant nedeniyle ilk 3 - 4 gün fren gücü çok az düşük oluyor. Bant ezildikten sonra herşey normale dönüyor.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 148000
  • Model Yılı: '01
  • 2 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 14, 2012, 14:57:09 »
geçen hafta izmir tokullara bir arkadaş gitti pimlerin takım olarak fiyatı 92 tl imiş. işçiliğini sormayı unutmuş. ancak çok aşırı aşınma olmayan pimleri kalın kauçuklu gres ile yağlayınca sesi kestiğini duydum. bu yağlama her 10 bin km. de yapılması gerekiyormuş. yağın kalıcı olması için pim körüklerinin sağlam olması gerekiyormuş. her halde ben bu dediğimi bir yapıp deneyeceğim. yalnız tornada burç çaktırmak ve benzeri işlemler ön frenler için tehlikeli diye düşünüyorum. eğer basılı bir şekilde takılma durumu olursa büyük kazaya sebep olabilir.
İmam Şafiî Hazretleri'ne sorarlar; Fitne zamanı Hak ehlini nasıl bulabiliriz? Cevap verir: -Düşman oklarını takip edin, sizi hak ehline götürecektir!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 25, 2012, 00:17:50 »
kaliper piminin alta kalan  bir tanesinde (conta)oring  var arkadaşlar   oring olmazsa ses yapıyor.ayrıca pimlerin geçtiği körükler yırtık ise toz ve kir girmesinden dolayı pimler rahat hareket edemiyor.pim(örnek corolla 2000-2002 modelleri için 50 tl),pim körüğü(corolla 2000-2002 için tane 15tl),pim ucundaki orinğ (corolla için tane 25 tl)i temin edebilirim irtibata geçenlere