Gönderen Konu: Auris 2012 lastik problemi  (Okunma sayısı 6633 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 15 kere teşekkür etti
Auris 2012 lastik problemi
« : Eylül 19, 2012, 22:41:43 »
Mayıs ayında aldığımız 2012 model aurisim şuan 12000 km de. kasislerden geçerken, stabilize yolda, hafif çukurlara batınca , soğuk asfalta giderden özellikle ön tekerlerden içeriye çok fazla vuruntu sesi gelmeye başladı. normal olmadığını fark ettim ve araştırmalarım sonucunda üzerindeki bridgestone turanza lastiklerin bir süre sonrasında sertleşmeye başlamasıyla alakalı olduğunu öğrendim. ama arac daha 5 aylık ve 12000 km de bu kadar kısa zamanda sınıfına göre böyle bir aracın problem yaşatmaması gerektiğini düşünüyorum. ne yapabilirim? 

Toyota Club Türkiye

Auris 2012 lastik problemi
« : Eylül 19, 2012, 22:41:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '07
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris 2012 lastik problemi
« Yanıtla #1 : Eylül 19, 2012, 23:24:12 »
Hüseyin Abi aynı lastikten bizde de var 40.000 bakımında taktırdık ve 7 bin km oldu taktıralı çok pişmanım.  Servisteki elemanın ısrarı üzerine taktırmıştık zaten. Yol tutuşu bence berbat, normal hızla viraja girdiğim zaman arkasını hemen savuruyor..( Lastik hava basınçlarını sürekli kontrol ederim 32 PSİ ) Islak zeminde ise normal. Ses problemi ilk zamanlarda ortaya çıkmıyor, belli km sonrasında rahatlıkla duyabiliyorsunuz. Bundan önce Dunlop SP SPORT 01 vardı üzerinde orijinal lastikleri o bile daha iyiydi..  Eğer kafana çok takıyorsan ses problemini lastikleri değiştirirek kurtulabilirsin biraz da olsa.  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 20, 2012, 09:22:02 »
orjinal lasrikler berbat. aynı sesler bendede var ön takımda hiç birşey yok merak etmeyin. yol tutuşu deseniz ayrı bir dert. ilk showroomdan çıktığımda takas etmediğime pişmanım lastikleri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Calm down. The king is back
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 132000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 20, 2012, 10:17:05 »
ben lastik olarak bridgestone almayı düşünüyordum. bridgestone turanzayı kimse önermiyor burda sanırım??
Toyota Avensis 2011 Elegant Extra Multidrive-S

Turbonun kesildiği 4.000 devirden sonra bizim atmosferik hayatımız başlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '07
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 20, 2012, 13:36:44 »
ben lastik olarak bridgestone almayı düşünüyordum. bridgestone turanzayı kimse önermiyor burda sanırım??

Ben tavsiye etmiyorum Sercan Abi.  Michelin al derim bence.. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 64500
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 20, 2012, 13:38:35 »
goodyear kullanan varmı arkadaşlar? bende lastikleri goodyear ile değiştircem inşallah..
Edepli edebinden susar. Edepsiz, "ben susturdum" zanneder.
Mevlâna Celâleddin-i Rûmî
Peugeot 406 2.0 BVA (1998) 2009-2012
Toyota Auris  1.33  2012-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 20, 2012, 22:31:51 »
yokohama yı kesinlikle tavsiye ederim ıslak/kuru her şartta yola zamk gibi yapışıyor
onuncu köy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 24, 2012, 17:21:59 »
goodyear kullanan varmı arkadaşlar? bende lastikleri goodyear ile değiştircem inşallah..

ben de goodyear iyi diye duydum. arkadaşlar bilgisi olan varsa aktarabilirse seviniriz.
2012 auris 1.6 comfort extra manuel - BRC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Eğri cetvelden düzgün çizgi çıkmaz
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 26, 2012, 17:22:11 »
Michelin
Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 27, 2012, 20:19:04 »
Evet lastikler çok kötü. Ama aynı lastiği opel de kullanıyor (astra) onlarda bu kadar ses ve yol tutuş sorunu yok.
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ekim 07, 2012, 21:40:39 »
Aslında turanza çok iyi bir lastikmiş, sert frenleme her koşulda iyi, abs her ani frende devreye girmiyor, özellikle aurisin 1380 kg lık ağırlığı ve ağırlığın en fazla motor kısmında olduğu göze alındığında michelin yumuşak olduğu için çukurlarda yarılma ve patlama durumları yaratabileceğini unutmamak lazım. yanlış anlaşılmasın michelini çok severim turanzadan bile fazla. ama bu araç için turanza en iyisi. tüm aurislerde kullanılıyor.
Serviste bir kaç kez daha bu şikayetim ile ilgili test sürüşlerine çıktık ve en sonunda beni rahatsız eden sesleri, kabin içersine giren sesleri formen arkadaşımız özgür beye gösterebildim. tabikide benim istediğim yolda sürüş yapılarak. sonuç sağ ön amortisör değişiyor garantiden, sol amortisörde müşteri memnuniyeti adına değişiyor garantiden. araç 15000 km ye geldi bakalım ilerleyen km lerde ne olacak....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ekim 09, 2012, 10:39:55 »
Yardımlarınız ve görüşleriniz için hepinize teşekkür ederim. bakalım amortisörler değiştikten sonra ne olacak?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • 24 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 10, 2012, 11:16:40 »
Aslında turanza çok iyi bir lastikmiş, sert frenleme her koşulda iyi, abs her ani frende devreye girmiyor, özellikle aurisin 1380 kg lık ağırlığı ve ağırlığın en fazla motor kısmında olduğu göze alındığında michelin yumuşak olduğu için çukurlarda yarılma ve patlama durumları yaratabileceğini unutmamak lazım. yanlış anlaşılmasın michelini çok severim turanzadan bile fazla. ama bu araç için turanza en iyisi. tüm aurislerde kullanılıyor.
Serviste bir kaç kez daha bu şikayetim ile ilgili test sürüşlerine çıktık ve en sonunda beni rahatsız eden sesleri, kabin içersine giren sesleri formen arkadaşımız özgür beye gösterebildim. tabikide benim istediğim yolda sürüş yapılarak. sonuç sağ ön amortisör değişiyor garantiden, sol amortisörde müşteri memnuniyeti adına değişiyor garantiden. araç 15000 km ye geldi bakalım ilerleyen km lerde ne olacak....

aynı olay bende vardı, ön takımdan ses geliyor diye ön amortisörleri değiştirmiştim garantiden fakat sorun bir süre sonra yine aks etti.
Yabancı sitelerden yaptığım araştırmalar sonucunda direksiyon kutusunda problem olduğunu öğrendim, servise gittim ve direksiyon kutusunun değişimini istediğimi belirttim, test sürüşüne gittik  ve dönüşte hiç itiraz etmeden kutuyu değiştirdiler. sorunda gitti.
Fakat şöyle bir şeyde var toyotaların direksiyon kutuları eskiden beri böyleymiş, bozuk değil sadece biraz boşluk oluşuyor zamanla...
Aslında ama ses yaptığı için rahatsızlık duyarsan değiştirmek için başvurabilirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Auris A/T
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 10, 2012, 19:59:58 »
Aylin lastik ve amortisör diye çok okudum ama direksiyon kutusu diyerek farklı bir yol açtın bana :) teşekkür ederim, direksiyon kutusu boşluğu için bir göstereyim, ön takımlar sandım ben de ilk duyuşta. megane vardı daha önce devamlı ön takım dağılırdı bu da ondan sandım ama teşekkür ederim aydınlatma için.
2010 Auris A/T Elegant + Nav + Body Kit + Deri + Krom + Mugen Logo + Snowflakes Jant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ekim 15, 2012, 22:55:44 »
Aylin bey bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. verdiğiniz bilgi ile daha önce servisinde söylemiş olduğunu hatırladım bir anda. şuan çok rahatsız edici ses duymuyorum eskisi gibi. camlardan gıcırtı sesi gelmeye başladı bu günlerde .ama genel olarak ön düzenden çok ses alıyor araç. 20.000 km bakımında göstereğim ve direksiyon kutusu içinde yol testi talebinde bulunacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '20
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 24, 2012, 20:49:44 »
Michelin yumuşak ve sessiz oluyor. Turanza sert baya.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ekim 24, 2012, 22:26:43 »
Bizim ülkemizde efsane olmuş bir deyim var " Türkiye yollarına en uygun lastik Bridgestone abi!" Evt uzun süre giden bir marka. Benim için önemli olan "güvenlik", birçok markanın lastiğini kullandım bugüne kadar ama en çok memnun kaldığım her zaman Michelin olmuştur; sessiz olması, yol tutuşu her zaman benim için artı olmuştur. Şimdi Auris aldım üzerinde Bridgestone var arabada tek içime sinmeyende bu oldu:( bir an önce elimden çıkarmayı düşünüyorum. Michelin fanatiği değilim ama en iyisi bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 02, 2012, 22:52:49 »
Merhabalar, Konuyu görünce dayanamadım. Auristeki yol gürültüsü ve küçük çukurlardan geçerken ki verdiği hissiyat, arabadan beni biraz soğutmuştu. Bunun nedeni ne kadar lastikten kaynaklanıyor merak ediyordum; hem bunun için, hemde kışa yaklaştığımız için petlas w651 kışlık lastik taktırdım, 2 hafta falan oldu. Yol gürültüsü azaldı, küçük engebelerden geçerkenki vuruntu daha az hissediliyor. 12000 km'deki brıdgestone turanzalarıda 400'tl ye sattım. Kısmetse bahara doğru yazlık olarak nokian veya michelin lastik alacağım. Sonuç olarak Auristeki konforsuzluğun sebebinin %30'u 40'ı diyelim lastiklerden. Saygılarımla.
2012 Auris 1.6 Otm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ex Toyota User --Auris Pert--
  • Araç: Başka Marka
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 03, 2012, 21:11:46 »
Ben o berbat lastikler ve Toyota'nın iğrençlikte sınır tanımayan frenleri yüzünden aracımı perte çıkardım. Komple satın kurtulun derim. Aracın fabrika verilerinde 100-0 fren mesafesi kaç metre bilmiyorum ama ortalamalar 40-45 metre olması lazım. Ben 65-70 km hızla giderken aracı 40 metrede durduramadım. İnanmayan arkadaşlar herhangi bir vw grup aracı test edip aradaki farkı rahatlıkla anlayabilirler. 2001 model vw golf aracımdaki frenleri çok özlemiştim. Şimdi yine vw grup bir araç satın aldım, çok şükür frenlerime kavuştum diyorum. Bir daha Toyota mı? Asla!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 03, 2012, 22:38:47 »
murat bey bende uzun süre brid.er 300  turanza kullandım.Ancak 2010 2011 mi ADAC lastik testlerinde brdigeston er 300  mıchelin energy saverden ıslak kuru zemınde fren yönünden daha iyi oldugunu söylüyorlardı.
2011 d4d Corolla