0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hayır hiç yağ eksiltme problemim olmadı. enjektör temizleyiciyi ise her bakımda ve her şehirler arası uzun yola çıktığımda servisten alıp kullanırım. turbo değişimi de olmadı.aracı hep 2000-3500 bandında kullanırım zaman zaman ara hızlanmalarda 4000 bandına da ulasırım. aracı devirsiz kullandıgıma pek inanmıyorum araç genelde şehir içinde kullanılmıyor. şehir içinde kuçuk ve otomatik olan eşimin arabayı kullanıyoruz sıklıkla.
Şimdi Hasan bey pek bilgim yok özür dilerim ama benim anlamadığım neden 90.000 bir turbo için iyi sayılabilecek bir ömür olsun? Muntazam ve dikkatli kullanıldıktan sonra? Babamın servis dışında başka bir yerde bakımını yaptırmadığı 2004 dizel meganı 230.000 km yi devirdi ve turbosu hiç değişmedi. Eskiden benim araçla kapışırken şimdi ise benim araca hem performans hem de yakıt tüketimi anlamında fark atıyor. Arabayı aldım alalı bakımlarını hiç aksattırmadım,servis dışında yaptırmadım yağını hep 10-40 yerine 5-30 koydurdum. Arabayı çalıştırmam ve stop ettirmem hep merasim eşliğindedir . Enjektör temizleyici ve yakıt konusunda çok hassasım. Babamın tecrübelerinden hep yararlanmışımdır bence dikkat ettikten sonra turbonun ömrü belli bir km ile ölçülemez. Psikolojik olabilir demişsiniz evet bende düşündüm lakin memlekete gittiğimde arabamı daha önce sürmüş olan babam ve eniştem de aynı tepkiyi verdi. Ve ben onlara mahsus bir şey demeden, çünkü gerçekten de psikolojik olup olmadığını anlamak istedim. Müşür konusun da da aceba farklı bir arıza var dı da bana mı bir şey demediler anlamında yazdım.yoksa müşürden olmayacagını bende kestirmekteyim. Arabama o kadar özen gosteririm resmen sakınan göze çöp batıyor yahu kanatçıklara baktırın demişsiniz bunun için teşekkürler ve fakat basınç kaybı vs olsa bilgisayar da çıkmazmıydı? Yani kısaca (ne de kısa oldu ya ) bilgisayarda çıkmayacak ve fakat bu tip bir sorun çıkartacak ne olabilir hangi parçalara baktırmalıyım?Teşekkürler.
yok artık arabamı hiç değilse haftada 1 kez kendim iç dış yıkarım. paspas da sureklı yıkanır ve yerine konulur.emin olun ole bir sıkıntı yok. ayrıca arabanın fırlaması için illah tam gaz vermeniz gerekmez aksine bir anda tam gaz verdiğiniz de -en azından benim araba- bir bocalar ama yavaş ve sakince köklerseniz kesintisiz hızlanırdı. bazen 1. vitesten 2. vitese geçişi biraz geciktirsem araba belli bir devirden sonra resmen sıçrayıp kafa atardı . şimdi ise 4000 devre kadar 1. vitesde bassam o kafa olayı yok. sanki arabayı birisi arkadan çekiyor. ayrıca haklısınız servis bir sorun çıktığında bulmak konusunda hep aciz kalıyor.