Gönderen Konu: Auris çekiş ve devirlenme sorunu..  (Okunma sayısı 5112 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
Auris çekiş ve devirlenme sorunu..
« : Eylül 19, 2012, 11:52:06 »
merhaba...
2007 model 90.000 km sınırında dizel aurisimle ilgili bir sorunu paylaşmak istedim çünkü servis sorunumu çözemiyor :(
aracımda yaklasık 6 ay kadar önce motor arıza ışığı yanmıştı servise götürdüğümde fren müşürü arızası denildi ve hata giderildi. lakin o günden bu yana araçta bir devirlenme ve çekiş sorunu oldu. sizinde bildiğiniz üzere motor 1800 - 2000 rpm de maximum torku verip sizi şöyle bir geriye yaslıyordu özellikle 2. viteste çok buyuk bir çekiş saglıyordu fakat şimdi o gücü hissedemiyorum motor 2500 rpm den sonra bir tork artışı hissettiriyor ama çok cılız bir sekilde. sevise durumu her seferinde iletmeme ragmen aracı bilgisayara baglayıp "bak abi hiç bir hata kodu yok ve tum herşey normal" diyorlar. test surusu yapınca da çekiş çok iyi diyerek beni çıldırtıyorlar.:)
şimdi size sormak istiyorum aracım neden geç devirlenerek çekişten düşer? ve oyle ki işe gidip geldiğimiz yanımdaki arkadaşım bile bu sorunu fark ederken servis nasıl bir şey yok diyebilir? sizce sıkıntı neden olabilir? hafta sonu 90.000 bin bakımına gideceğim.en azından servise diyecek iki çift lafım olsun.
şimdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Auris çekiş ve devirlenme sorunu..
« : Eylül 19, 2012, 11:52:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris çekiş ve devirlenme sorunu..
« Yanıtla #1 : Eylül 19, 2012, 11:57:03 »
Bence düz ve boş bir yolda 0-100 hızlanma denemesi yapın. 13 saniyeden aşağıysa performans kaybı var denilebilir. Bu test yeterli olmayacaktır ama en azından bi fikir sahibi olabilirsiniz. Aynı şekilde 60-120 km arası bir hızlanma denemesi yapın vidyo çekerek. Aracınızı biraz zorlayın ayrıca. Çok devirsiz kullanırsanız motor sağırlaşır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 19, 2012, 12:04:31 »
motorunuzun hiç yağ eksiltme , yağ lambası yakma geçmişi oldu mu ?? ya da hangi bakımlarda ne sıklıkta enjektör temizleyicisi kullanıldığını takip ettiniz mi ?? 90.000 'e kadar turbonuz hiç değişti mi ??
2012 Auris 1.33 Comfort Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Eylül 19, 2012, 12:25:48 »
hayır hiç yağ eksiltme problemim olmadı. enjektör temizleyiciyi ise her bakımda ve her şehirler arası uzun yola çıktığımda servisten alıp kullanırım. turbo değişimi de olmadı.aracı hep 2000-3500 bandında kullanırım zaman zaman ara hızlanmalarda 4000 bandına da ulasırım. aracı devirsiz kullandıgıma pek inanmıyorum araç genelde şehir içinde kullanılmıyor. şehir içinde kuçuk ve otomatik olan eşimin arabayı kullanıyoruz sıklıkla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Eylül 19, 2012, 14:02:19 »
hayır hiç yağ eksiltme problemim olmadı. enjektör temizleyiciyi ise her bakımda ve her şehirler arası uzun yola çıktığımda servisten alıp kullanırım. turbo değişimi de olmadı.aracı hep 2000-3500 bandında kullanırım zaman zaman ara hızlanmalarda 4000 bandına da ulasırım. aracı devirsiz kullandıgıma pek inanmıyorum araç genelde şehir içinde kullanılmıyor. şehir içinde kuçuk ve otomatik olan eşimin arabayı kullanıyoruz sıklıkla.

o zaman benim aklıma ilk gelen şey turbonuzun artık elinin kulağında olduğu... 90.000 günümüz şartlarında bir turbo için iyi sayılabilecek bir ömür(aslında vasat sayılması gerekir)... fren müşürü arızası sonrası değişiminde ani performans düşüşü algılamanız, araç servise girip çıktığı için psikolojik olabilir.. sizde bilirsiniz ki fren müşürü fren pedalına basıldığında stop lambalarının yanmasını sağlayan bir ara parçadır çekişle falan alakası olmaz.. belki son zamanlarda yavaş yavaş bir çekiş düşüşü olmuştur fakat siz servise girip çıktıktan sonra aracı epey derince dinlediyseniz size ve arkadaşınıza birden performans düşmüş gibi gelmiş olabilir.. benim size tavsiyem turbonuzun eksoz tarafındaki kanatçıklarına bir baktırın derim.. test sürüşü yapmadan teşhis konulamaz ama benim yorumum bu şekilde.. geçmiş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Eylül 19, 2012, 15:08:00 »
Şimdi Hasan bey pek bilgim yok özür dilerim ama benim anlamadığım neden 90.000 bir turbo için iyi sayılabilecek bir ömür olsun? Muntazam ve dikkatli kullanıldıktan sonra? Babamın servis dışında başka bir yerde bakımını yaptırmadığı 2004 dizel meganı 230.000 km yi devirdi ve turbosu hiç değişmedi. Eskiden benim araçla kapışırken şimdi ise benim araca hem performans hem de yakıt tüketimi anlamında fark atıyor. Arabayı aldım alalı bakımlarını hiç aksattırmadım,servis dışında yaptırmadım yağını hep 10-40 yerine 5-30 koydurdum. Arabayı çalıştırmam ve stop ettirmem hep merasim eşliğindedir :). Enjektör  temizleyici ve yakıt konusunda çok hassasım. Babamın tecrübelerinden hep yararlanmışımdır :) bence dikkat ettikten sonra turbonun ömrü belli bir km ile ölçülemez. Psikolojik olabilir demişsiniz evet bende düşündüm lakin memlekete gittiğimde arabamı daha önce sürmüş olan babam ve eniştem de aynı tepkiyi verdi. Ve ben onlara mahsus bir şey demeden, çünkü gerçekten de psikolojik olup olmadığını anlamak istedim. Müşür konusun da da aceba farklı bir arıza var dı da bana mı bir şey demediler anlamında yazdım.yoksa müşürden olmayacagını bende kestirmekteyim. Arabama o kadar özen gosteririm resmen sakınan göze çöp batıyor yahu :) kanatçıklara baktırın demişsiniz bunun için teşekkürler ve fakat basınç kaybı vs olsa bilgisayar da çıkmazmıydı? Yani kısaca (ne de kısa oldu ya :) ) bilgisayarda çıkmayacak ve fakat bu tip bir sorun çıkartacak ne olabilir hangi parçalara baktırmalıyım?
Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Eylül 19, 2012, 15:33:40 »
Şimdi Hasan bey pek bilgim yok özür dilerim ama benim anlamadığım neden 90.000 bir turbo için iyi sayılabilecek bir ömür olsun? Muntazam ve dikkatli kullanıldıktan sonra? Babamın servis dışında başka bir yerde bakımını yaptırmadığı 2004 dizel meganı 230.000 km yi devirdi ve turbosu hiç değişmedi. Eskiden benim araçla kapışırken şimdi ise benim araca hem performans hem de yakıt tüketimi anlamında fark atıyor. Arabayı aldım alalı bakımlarını hiç aksattırmadım,servis dışında yaptırmadım yağını hep 10-40 yerine 5-30 koydurdum. Arabayı çalıştırmam ve stop ettirmem hep merasim eşliğindedir :). Enjektör  temizleyici ve yakıt konusunda çok hassasım. Babamın tecrübelerinden hep yararlanmışımdır :) bence dikkat ettikten sonra turbonun ömrü belli bir km ile ölçülemez. Psikolojik olabilir demişsiniz evet bende düşündüm lakin memlekete gittiğimde arabamı daha önce sürmüş olan babam ve eniştem de aynı tepkiyi verdi. Ve ben onlara mahsus bir şey demeden, çünkü gerçekten de psikolojik olup olmadığını anlamak istedim. Müşür konusun da da aceba farklı bir arıza var dı da bana mı bir şey demediler anlamında yazdım.yoksa müşürden olmayacagını bende kestirmekteyim. Arabama o kadar özen gosteririm resmen sakınan göze çöp batıyor yahu :) kanatçıklara baktırın demişsiniz bunun için teşekkürler ve fakat basınç kaybı vs olsa bilgisayar da çıkmazmıydı? Yani kısaca (ne de kısa oldu ya :) ) bilgisayarda çıkmayacak ve fakat bu tip bir sorun çıkartacak ne olabilir hangi parçalara baktırmalıyım?
Teşekkürler.

haklısınız tabi ama türkiyedeki yakıtın ve havanın kalitesi ve "genel olarak" şöförlerimizin agresif kullanım karakteri göz önüne alınınca 30.000 de ne turbolar bitiyor bir bilseniz... bu arada size bilgisayarla ölçülemeyecek çekiş ile ilgili komik ve enteresan bir diagnostic yöntemi önereyim:

- paspasın gaz pedalının altına gelip gelmediğini kontrol edin.. :) bu kadar basit ama etkili bir durum.. eğer paspas gaz pedalı ile taban arasına gelmişse siz tam gaz yaptığınızı sandığınız durumda %80 civarı bir gazla gidiyor olabilirsiniz.. performans düşüşü bununla da açıklanabilir.. sanayi görmemiş hep elinde toyotanın diagnostic cihazıyla gezen formenlerin yada servis elemanlarının pek bilmediği türden basit bir kontroldür bu da :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #7 : Eylül 19, 2012, 15:50:33 »
yok artık  :D
arabamı hiç değilse haftada 1 kez kendim iç dış yıkarım. paspas da sureklı yıkanır ve yerine konulur.emin olun ole bir sıkıntı yok. ayrıca arabanın fırlaması için illah tam gaz vermeniz gerekmez aksine bir anda tam gaz verdiğiniz de -en azından benim araba- bi bocalar ama yavaş ve sakince köklerseniz kesintisiz hızlanırdı. bazen 1. vitesten 2. vitese geçişi biraz geciktirsem araba belli bir devirden sonra resmen sıçrayıp kafa atardı :) . şimdi ise 4000 devre kadar 1. vitesde bassam o kafa olayı yok. sanki arabayı birisi arkadan çekiyor. ayrıca haklısınız servis bir sorun çıktığında bulmak konusunda hep aciz kalıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #8 : Eylül 19, 2012, 16:55:32 »
Banada problem turbo gibi geldi çünkü o devir aralığında turbonun etkisi büyük.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 19, 2012, 17:22:49 »
Debriyaj baskı balatasi olabilirmi ?
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 19, 2012, 17:57:34 »
yok artık  :D
arabamı hiç değilse haftada 1 kez kendim iç dış yıkarım. paspas da sureklı yıkanır ve yerine konulur.emin olun ole bir sıkıntı yok. ayrıca arabanın fırlaması için illah tam gaz vermeniz gerekmez aksine bir anda tam gaz verdiğiniz de -en azından benim araba- bir bocalar ama yavaş ve sakince köklerseniz kesintisiz hızlanırdı. bazen 1. vitesten 2. vitese geçişi biraz geciktirsem araba belli bir devirden sonra resmen sıçrayıp kafa atardı :) . şimdi ise 4000 devre kadar 1. vitesde bassam o kafa olayı yok. sanki arabayı birisi arkadan çekiyor. ayrıca haklısınız servis bir sorun çıktığında bulmak konusunda hep aciz kalıyor.

yok artık diyosunuz ama böyle vakalar var, ve sayısıda az değil yani belirteyim :) bu arada o dediğiniz "kafa atma" işlemini sık yapıyorsanız ve o kafa atma vakalarında vites değiştirirken gaza biraz erken dokunup motoru devirlendirip de debriyajı bırakıyorsanız sinan beyinde söylediği gibi baskı balata bitmek üzere olabilir.. aracı düz bir yere alıp el frenini çekip 2. veya 3. viteste kaldırmaya çalışın eğer araç direk stop etmeyip bir kaç saniye ileri doğru gitmeye çalıştıktan sonra stop ediyorsa  baskı balatanın değişme zamanı gelmiş demektir.. yok hiç stop etmiyorsa güzergah üzerindeki tüm dik yokuşlardan kaçınarak servisinize gidin.. mazallah bi yokuşta durmanız durumunda bir daha kalkamayabilirsiniz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #11 : Eylül 19, 2012, 23:40:00 »
hasan bey dediğiniz sürüş tarzında arabamı sürmediğime inanıyorum zaten o kafa atma olayı da 2007 den bu yana ya 3 ya da 5 dir ve o da 1 den 2 ye geçişi ya elimdeki telefondan yada torpidodaki cd lere uzanmaktan geciktirdiğimdendir...ve fakat sinan beyin teorisi benimde kafamı karıştırdı..."Debriyaj baskı balatasi olabilir mi ?" olabilir...demek ki arabayı düzgün süremiyor muşum derim..baskı balata konusu aklıma hiç gelmedi sonuçta bilgisayarın göremeyeceği bir problem -yanlışım var ise düzeltin- ve servisin dediğine göre de turbo basıncı gayet güzel ise??? "Debriyaj baskı balatasi olabilir mi ?" bunu hafta sonu bir de servis söylesin bakalım baskı balata ne durumda çünkü açıkçası hasan beyin söylediği testi yapamam ben   :-[ . en güzeli servis söküp baksın..peki sorun baskı balata ise arabada baska ne değişiklikler olması gerekir? çünkü arabamda çekiş dışında herhangi bir değişiklik hissetmedim hiç. ve eğer baskı balata da normal ise bilgisayarın göremeyeceği başka ne gibi bir problem olabilir? yardımlarınızı bekler şu ana kadar yorum yapan arkadaşlara ise teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 22, 2012, 22:11:25 »
1 Turbo bence kesinlikle bu
2 Debriyaj